Přejít na obsah

Žabža_X

Členové
  • Příspěvky

    15
  • Registrace

  • Přítomen

Žabža_X's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Existuje, vyrábí je speedo. Obdobný model stojí 3500, mechanicky ovládané jsou od 1500.
  2. Je to strašně jednoduchý. Hodinky v sobě mají gyroskop, podobně jako většina moderních telefonů. Při plavání děláš pořád ty samé pohyby, bez ohledu na styl. Když doplaveš na kraj bazénu, musíš se otočit a tím se ta pravidelnost poruší. Když ta porucha trvá určitou dobu, tak se vyhodnotí jako otočka a počítadlo bazénů se zvýší o jedničku. Dovedu si představit, že po několika bazénech se hodinky zkalibrují a poznájí, že jsi v půlce bazénu narazil na nějakého trotla a musel se mu vyhýbat, čímž jsi vypadl jsi vypadl z rytmu a nezapoště ti falešný bazén. Pochopitelně by to chtělo otestovat.
  3. Takový hodinky by se mi líbily. Nevím jak vy, ale když chci v pětadvacítce uplavat dva kilásky, tak to musím odhadovat podle času. Počítat těch 80 bazénu fakt nezvládám. Někde po osmé otočce se ztratím a jsem pytli. Za ty dva tisíce vypadají velmi zajímavě. Jen jestli to funguje, jak výrobce slibuje.
  4. To nechápu. Když hodinky nosím, tak se natahují obousměrně a nejspíš se i přetahují. Proč to na winderu vadí a při nošení nevadí? Můžu požádat o objasnění? To tchibo určitě nebude nic moc, ale něco se nastavit dá:
  5. Nemůžu najít kde koupit nějaký winder za slušnou cenu. Našel jsem jen docela drahé kousky, nebo winder od Conrada za 999. Dnes jsem narazil na tenhle - Winder Tchibo. Má smysl ho pořizovat? Dík za rady
  6. Jo, na ten řemen jsem zapomněl. Rovnou jsem je objednal na tmavě hnědém. Na něm jsou ještě víc historic, než na černém. :-)
  7. Řešil jsem stejné dilema a vybral Háčka. Proč jsem si je vybral? - nelíbila se mi pozice datumovky - mám rád jednoduché hodinky a bez popisu jsou jednodušší a historicky věrnější - modřené ručičky jsou boží Sice to jsou všechno drobnosti, ale je to taková třešnička na dortu. Sice stála litr, ale vyplatila se. Oboje jsem měl v ruce a hmotnost je stejná, protože to jsou to téměř totožné hodinky. Nemůžu jinak, ale musím se pochlubit - včera přišly, tak jsem si pro ně hned zajel do vily. Je to paráda. Čuměl jsem na celý večer
  8. Hof má "Tepelně modřené kovové ručičky", jenže Drážďany je mají taky modré. Pokud to je všechno, tak těch 140 euro navíc za Hof se to fakt vyplatí.
  9. Koukám po pilotkách v quartzu a tak jsou pro mě favority hodinky od Laco. Teď se v nabídce objevily novinky a mezi nimi i model Hof. Ten mi pořádně zamotal hlavu, protože nemůžu najít jaký rozíl mezi starými Drážďany a novým Hofem - s výjimkou ceny. Oboje mají strojek ETA F06.111, rozměry, pouzdro, sklíčko, antireflex - všechno mají stejné. Jen v ceně je rozdíl 140 Eur. Hof - 490,00 EUR Dresden - 350,00 EUR Tak v čem je sakra rozdíl?
  10. Právě proto, že jsou tak jednoduché a čisté jsem u nich zakotvil. Původně jsem chtěl něco úplně jiného. Dokonce jsem se propracoval z quartzek na automaty . Ale jak jsem pochopil, tohle se tady stává běžně. Teď jen řeším jestli Archimede Pilot, Laco Flieger 42 Typ A nebo Steinhart "Nav B-Uhr II 44 mm automatic". Teď ještě jak upravit název toho vlákna, aby tam nebyla blbost.
  11. Fortis V roce 1987 měla firma Fortis narozeniny a tak se rozhodla je oslavit, jak jinak, hodinkami. Byl to model Flieger Chronograph, což jsou fakt pěkné pilotky. Inspirace A-Uhr je jasná, design je moderní. Fortis má typ na webu jako jeden z klíčových okamžiků své historie, takže zřejmě se jedná o povedený a úspěšný kousek. Ale pravý retro A-Uhr to přeci jen není.
  12. Stowa Stowa vyráběla pilotky za války pro luftwaffe. Koncem války byla továrna v Pforzheimu srovnaná se zemí a tím zřejmě skončila výroba pilotek. Po válce se firma přestěhovala do Rheinfeldenu, malého města v blízkosti švýcarských hranic, a tam Stowa v roce 1951 obnovila výrobu, stejně jako v obnovené továrně v Pforzheimu. Nepodařilo se mi najít zmínku o tom, že by vyráběli pilotky, ale dá ze předpokládat že ne. Cokoli spojeného s nacisty nebylo po válce příliš populární, a hodinky luftwaffe rozhodně a nacisty spojené byly. Muselo uběhnout víc než půl století, než bylo možné je začít znovu prodávat. V roce 1997 oslavila Stowa 70 výročí založení a to byl dobrý důvod pro vydání limitky Stowa Flieger. První limitovaná edice s kalibrem UNITAS 6300 byla rychle vyprodána. Maloobchodní cena byla 2.990 DM. Letech 2001 až 2003 Stowa produkovala další limitovanou edici svých hodinek Flieger, vintage kalibrem DUROWE za 1.499 Euro.
  13. Zajímalo by mě, kdy tahle móda začala. Určitě to nebylo hned po válce. Tehdy byla popularita hodinek něměckých pilotů určitě hluboko pod bodem mrazu. Protože koukám po pilotkách od Laco, tak jsem hledal jak to bylo u nich. Povedlo se mi vyhrabat, že Laco v roce 2000 vyrobilo sérii k výročí 75 let od založení firmy. Utrpěli takový úspěch, že začali pilotky selat jak Baťa cvičky. Ale jestli to byl začátek, to jsem nezjistil.
  14. Vadí u EcoDrive předpokládaný rok výroby 2008?
  15. Rád bych si koupil praktické a odolné hodinky za rozumnou cenu, nejlépe do 5-6 tisíc. Pokud jde o vlastnosti mám jasno: - materiál musí být titan (ocel mi je nepříjemná) - vodotěsné alespoň do 100 m (pravidelně plavu) - otočná luneta - sklíčko nejlépe safírové Hledal jsem všude možně, našel jsem spoustu možností a pak je postupně zavrhl. Zejména když jsem si početl tady na fóru. Také jsem si ujasnil, že chci jednoduché hodinky. Problém mám s tím, že to co se mi líbí je nad hranicí, kterou jsem si určil. Například Traser. Nakonec jsem se dohrabal k CITIZEN Marinaut 2008 Eco-drive Titanium, které v newatch mají pod 5 000. Zaráží mě tam rok 2008 v názvu - znamená to, že jsou vyrobené v roce 2008 a už skoro 4 roky leží ve skladu? Co mi doporučíte?
×
×
  • Vytvořit...