Přejít na obsah

danlolland

Členové
  • Příspěvky

    8
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Fanoušek značky
    Rolex, Omega

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

danlolland's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Možná taky záleží na míře toho vrypu a jak na to koukáme. Jak říkám, díky tý antireflexní vrstvě to vypadá, jako kdyby tam ani to sklo nebylo. Třeba při úhlu a světle, který ukazuje Murphy jsem to na svých ani neviděl, měl jsem je tenčí a kratší, ale na umělym světle jich tam je po normálním nošení tisíc. ..a taky mi přijde, že se to snad poškrábalo i o mikinu.. Opravdu nevěřím tomu, že tam někdo po roce nošení nemá nic. Nicméně teď jsem úplně maximálně spokojenej a už bych jí tam nechtěl. Rád používám svoje hodinky úplně při všem tohle mě fakt stresovalo. Zbytek hodinek ať klidně poškrábanej je..
  2. Sice už je to dlouho, co se to tu rěšilo, ale tím, že Omega ten antireflex pořád cpe i na vnější stranu, rozhodl jsem se tuto tématiku trochu aktualizovat. Musim naprosto souhlasit s tím, co tu bylo řečeno rekibem - i podle mě je to neskutečná debilita pokrývat safír (z mé zkušenosti neskutečně měkkým) antireflexem. Na mých Seamasterech bylo po běžnym nošení těch mikro škrábanečků fakt tisíc a to jsem s nima nikdy nikde nezavadil. Výhodou je to, že díky tomu antireflexu to nebylo za denního světla (a správného úhlu) vidět. Stačilo ale hodinky nějak naklonit a hned to sklíčko vypadalo pomalu jako z nějakých vintage hodinek. Na škrábance na hodinkách fakt háklivej nejsem, ale na tom sklíčku mě to teda z principu neskutečně vytáčelo - hlavně proto, že na ostatních se mi safír nikdy něskrábl. Situace se v současné době má tak, že to u Dušáka za 500 Kč odleští. Musí ale k tomu vyndat to sklíčko a tím to chce dělat spíše při přetěsňování hodinek (což na mých Seamasterechech bez chronografu vyšlo na dalších 5000). Ten antireflex tam má neskutečné kouzlo, tudíž chápu, proč ho tam Omega dává - ciferník díky tomu vypadá fakt neskutečně. Bez té vrstvy jsem z toho měl ze začátku pocit, jako kdyby byly hodinky zamlžený. Lesknou se bez ní fakt o dost víc, ale zároveň je sklíčko krásně čisté za každého úhlu a osvětlení což je pro mě k nezaplacení. Jsem teda teď tisíckrát šťastnější.
  3. A mohli byste mi prosím nějakého osvědčeného doporučit? Je mi úplně jedno kde v Čechách.
  4. Hmmm, bylo to +8 jak si teď zpětně vybavuju.
  5. Díky moc za odpovědi! Já jsem tady na chronomágu právě pákrát četl blogy nadšenců co si hodinky opravdu vyladili, tak mě napadlo jestli by se někdo takhle vášnivej nenašel.
  6. Zdarek vsichni chronomagove! Pred zhruba ctyrmi lety jsem si koupil z Japonska Seiko SARB035 a mel jsem opravdu neskutecne stesti na vyjimecny kus. Hned fungl nove meli odchylku jenom +-1 sekundu za den! JENZE, zhruba po roce a pul noseni jsem s nima odletel do Afriky na charitativni cestu a po navratu se nahle zacali odchylovat o zhruba +-10 sekund. ..nevim, jestli to bylo tou magnetickou kontrolou na letisti nebo necim jinym, ale myslim, ze vam nemusim dlouho vysvetlovat proc me to nesmirne rozcilovalo. Donesl jsem je teda do obchodu s luxusnima hodinkama na serizeni, ale tim, ze to neni model za sto tisic tak si s tim moc hlavu nelamali. Vyladili to na +-8 sekund a tim to pro ne bylo uzavreny. ..a pro by klidne bylo taky, kdybych nevedel, jak presne ty hodinky byli predtim.. ..zacal jsem se v tom teda ze zoufalosti hrabat sam a to byl zacatek konce.. Vubec nevim jak, ale z 8 sekund za den bylo najednou +7/8 minut. Hodil jsem je teda na par let do supliku a koupil si quartzky. Posledni dobou mi ale zacali neskutecne chybet. Vytahl jsem je ze supliku a zkousel znovu seridit, ale at delam co delam, vubec je nemuzu zpomalit.. Tech +7 az 8 minut je jejich nejpomalejsi tempo. Muzeme prosim preskocit tu evidentni cast kdy jsme vsichni dospeli k nezvratnemu nazoru ze jsem blb a prejit prosim k reseni situace? Vedel by si s tim prosim vas nekdo rady? Je vubec mozne vse navratit do normalu? Mel by nekdo chut hodinky vyladit kdyz bych mu je treba na dva tydny poslal, prosim vas? Samozrejme za financni odmenu. Predem vam mnohokrat dekuju za cas a ochotu! Daniel
  7. Ahoj kluci! Velice se omlouvám, že reaguji až teď. Děkuji mnohokrát za cenné rady! Přeleštit to pastama jsem zkoušel a dopadlo to ještě podstatně hůř. Vyřeším to adi koupí nových, ale do nesafíru už nejdu..
  8. Před rokem jsem si udělal radost a pořídil jsem si nové hodinky Invicta 9937. Bohužel však i přes sebevětší opatrnost používání jsem zaznamenal po měsíci velmi opatrného nošení teňounké škrábanečky na sklíčku, což mi bylo s podivem. Prakticky se neměli o co odřít a na noc jsem ne ukládal zpět do krabičky, nemluvě o tom, že se firma pyšní "safírováním sklíčka", což mělo zaručit odolnost sklíčka. Ve finále však odolné není absolutně vůbec. Předtím jsem měl festiny s obyčejným mineráním sklíčkem, se kterýma jsem pracoval na stavbě našeho baráku a po čtyřech letech používání na sklíčku není škrábaneček vůbec žádný. Dal jsem tedy hodinky reklamovat. Když byla reklamace po dlouhé době vyřzena, nosil jsem hodinky další měsíc a škrábanečky se opět objevily. To už je na mou trpělivost opravdu dost. Teď už je mi opravdu jedno, jestli nějakým zásahem ztratím záruku, ale chtěl bych konečně nějaké sklíčko, které se opravdu jentak nepoškrábe, a tak se vás táži, jestli se dá nechat udělat safírové sklíčko na míru? Nebo je lepší to řešit koupí nových hodinek, které to safírové už mají? Děkuji mockrát za vaše názory!
×
×
  • Vytvořit...