Přejít na obsah

Rabales

Členové
  • Příspěvky

    8
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli Rabales

  • Datum narození 17.9.1989

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    kousek od Plzně

Rabales's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Tak jsem čerstvým majitelem Sekelů. Líbily se mi už asi 2 roky zpátky, ale jen designově, protože jinak "chytré hodinky" vnímám jen jako náramky, co mimo jiné ukazují i čas. Teď jsem je dostal darem od manželky a docela mě baví. Zatím jako nejužitečnější fci fci vidím přehozeni telefonu na vibrace nebo jeho vyhledání. Síla vibrací mi přijde dostačující i na první stupeň. Druhý dle informace z nastavení by zkrátil životnost baterie o měsíce. Co mi ale přijde zvláštní, že hodinky komunikují s telefonem pouze pokud kromě BT je zapnuté i určování polohy
  2. před 14ti dny jsem si vyzvedl svá Seika z opravy (na report dřív nebyl čas) Hodinky jsem koupil použité (prostě se mi líbily a byly za pár korun). Po chvilce nošení jsem si všiml, že ručičky nejsou na ideálním místě (minutovka byla o cca 12min napřed) + někdy se natahovaly a někdy ne (blbě řečeno, ale 2x stejný pohyb ruky a jednou šly a jednou ne). Hodinky jsem odnesl sem: http://www.hodinar.zlatnikplzen.cz/hodinar.php zde je ode mne přebíral zlatník, který v tom obchůdku taky pracuje. Po popsání mého problému mi sdělil, že hodinky budu mít za 2 týdny a vyjde to na ca 1000 korun. Před vyzvednutím jsem do hodinářství zavolal, zda si pro ně mohu přijít.Teď už jsem mluvil s hodinářem: "hodinky máte připravený, mám je teď na ruce kvůli natažení". Dle tohoto hodináře dostaly hodinky dřív někajou ránu a byly určitě pod vodou (kvůli stavu strojku a těm ručičkám). Údajně se taky v nich musel někdo dříve neodborně šťourat, kvůli šrámům na strojku. Jinak vyčistit strojek, vyměnil ložisko rotoru a srovnal ciferník, který byl dříve (dle jeho slov) proti datumu lehce pootočen. Při předání hodinek jsem si všimnul nějaké černé nečistoty zevnitř na sklíčku, upozornil jsem na to hodináře, který se omluvil, že to dá hned do púořádku a za 3 minuty jsem měl hodinky zpět s čistým sklíčkem. Dále mě upozornil, že si není jistý pravostí strojku, kvůli absenci třetího "čehosi" (nepamatuju si, jak se tomu říká, jelikož mi při tom popsal strojek součástku po součástce) - takový strojek prý mají prý Orienty, ne Seika. Načež mi prozradil, že hujerky na jeho ruce jsou taky fake. dostal jsem účet (práce 1000kč + ložisko rotoru 180kč), zaplatil a vyfičel. Snad jsem na nic podstatnýho nezapomněl. Subjektivně: Pán se zřejmě ví o čem mluví, ale s pečlivostí si nejsem jistý (kvůli té nečistotě na sklíčku), možná si jen nedával tak záležet kvůli tomu, že jde o Seika. PS: tlakovou zkoušku nedělá, poslal by mě k nějakému kolegovi u nádraží (víc jsem nezjišťoval)
  3. Pozvání by se nemělo odmítat, takže dorazím
  4. dle webu: "Zlatnictví, hodinářství Z. Hejl - Plzeň Prodejna byla zrušena..."
  5. Když jsem se asi tak před rokem bavil s kamarádem "jak bylo dneska v práci", tak mi sdělil, že dělal ten den "nějakej" hybridní kabel do Veyronu - cena 13000 éček. Když to zjistil, tak měl prý docela nervy, aby nic nezkonil.
  6. Zdravím, jmenuji se Aleš, proč jsem se zaregistroval? protože 3 měsíce zpět mi bylo 22 a usoudil jsem, že snad už mám věk na pořízení HODINEK (žádný digi ani quatzky jako do teď), ale jak jsem začal vybírat a hlavně pročítat to tu, tak jsem zjistil, že čím víc vím, tím hůř se mi vybírá a tak jsou 3 měsíce fuč a stále nosím jen staré Primky u který zkrátka miluju tikání a mimostřednou vteřinovku. Odjakživa mě bere čistá mechanika, takže automaty jsou jasná volba, ale pořád jsem ještě nenarazil na ty pravý,. Jelikož půjde o moje první opravdové hodinky, tak se nechci s výběrem unáhlit. Každopádně chci všem zde přítomným poděkovat za všechny informace, které můžu načerpat.
×
×
  • Vytvořit...