Přejít na obsah

bovien

Členové_50
  • Příspěvky

    70
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Petrovice u Karviné
  • Fanoušek značky
    Cestování, literatura, fotografie

bovien's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Hamiltony se mi líbí a tyhle jsou fakt parádní. Na tom hnědém koženém řemenu by šly i k obleku, jen mi na něm nesedí to racing děrování A možná jsem divný, ale líbí se mi i na té gumě.
  2. Tak vida, ono to zřejmě jde! V obchodě mi řekli, že to nejde, ale teď jsem to zkoušel a nejprve se zdálo, že jde točit jen dolů, což nevyvolává ve strojku žádnou rekaci, ale ono to jde i nahoru, akorát dost ztuha a nepohodlně - korunka je na to malá, ale na strojku jde vidět, že se tak hodinky natahují. Díky za pošťouchnutí!
  3. Myslíš koncovky u ciferníku? Jsou jako by nasunuté na tělo hodinek, ale působí solidně. Samotný tah je kříženec - krajní leštěné části jsou plné, prostřední kartáčované jsou ohýbané. Snad něco vydrží, když za origo chtějí dva litry.
  4. Díky! Já byl původně pro kůži, ale nakonec mi lépe seděl tah. Navíc černý kožený řemínek k nim dodávaný mi k nim nějak neseděl, spíš nějaký dokoupím v budoucnu. Korunka byla vytažená jen na focení, protože expoziční čas byl1-2s. Cifr mě taky mile překvapil, protože takhle "zdobený" jsem normálně viděl až u hodinek kolem 20t Kč. Nicméně v bílé barvě vypadal jako z papíru, hrůza. A to kruhové zdobení je vidět až hodně z blízka a pod určitým úhlem. Nerozšířenost téhle značky byl jeden z důvodů, proč jsem do nich šel. Rozměr - s mým útlým zápěstím si nemůžu moc vybírat a rozměrově mi tyhle přijdou na denní nošení ideální. Menší než 38mm už byly moc malé, větší než 40mm už zas moc velké a osobně se mi nelíbí, když vidím, jak někomu hodinky přesahují šířku ruky. Je to jak pěst na oko.
  5. Díky! Swiss made, ETA, safír a WR alespoň 50m byly podmínkou. Mám zápěstí jen 17cm, proto se zdají větší. Ono ale hodně záleží na tvaru a velikosti pouzdra kolem ciferníku, na zahnutí nožiček a na tloušťce dýnka. Třeba Certina DS Podium mi seděly stejně dobře, byť mají jen 38mm a jen o 1mm větší Certina DS-1 už mi dobře neseděly. Jinak Cover není žádnou zavedenou firmou s více, než stoletou tradicí jako jiné švýcarské hodinářské firmy, snad ale budou sloužit stejě dobře.
  6. Tak zhruba po měsíci a půl jsem si konečně vybral své první automaty od méně známé značky Cover, typ M3. Chtěl jsem je na denní nošení, něco sportovně elegantního, ne vyloženě k obleku. Vybíral jsem z více značek, cenový strop byl nejprve 10t kč, později 12t Kč. Tyhle hodinky se mi líbily od první chvíle, kdy jsem je viděl v obchodě a kdy jsem si vyzkoušel, jak perfektně sedí na ruce. Zkoušel jsem pak ještě několik dalších, ale k těmto jsem se v myšlenkách stále vracel. Cena 12790 Kč, koupil jsem je, když byly v akci se slevou 30%. Pár údajů: tělo: nerezová ocel řemínek: nerezová ocel; velmi pohodlný; prostřední články jsou broušené, krajní leštěné strojek: ETA 2824-2 WR: 100M sklo: safír s antireflexní vrstvou dýnko: průhledné (zřejmě taky safír, ale nejsem si jistý) korunka: nesignovaná; 2 polohy; nelze s její pomocí natáhnout hodinky rozměry: průměr bez korunky 40mm, průměr s korunkou 44mm, tloušťka 9mm, šířka pásku 20mm, "délka" (12-6) s nožičkama 48mm Pokud by byl problém s fotkama (množství, velikost), dejte mi vědět. Všechny fotky mají délku delší strany 1000px. Detail zdobení ciferníku a snad je i trochu poznat vystupující indexy: Strojek s rotorem na pozici 12h: a s rotorem na pozici 6h: Ty škrábance na pozdru jsou zřejmě od tahu a přesto jak jsou na fotkách viditelné, okem viditelné nejsou. Ještě fotka na ruce: a nakonec lumi, které je sice dost mizerné, ale to mi nevadí, protože ho prakticky nepotřebuju. Foceno po nasvícení silnou halogenkou po dobu jedné minuty.
  7. Tak to neposoudím, ale co jsem se díval na pár hodinek (Certina, Tissot), tak ceny odpovídají jiným "kamenným" prodejcům. Zaleží i na tom, s čím porovnáváš. Pokud mají cenu opravdu nadsazenou, pak mě jako důvod napadá třeba fakt, že Oris nemusí v Ově nikdo jiný prodávat. Rozhodně bych netvrdil, že mají obecně nadsazené ceny, protože to pravda není.
  8. Avion Shopping park Ostrava, prodejna Planeo Quick Time - sleva na hodinky 30% (na značku Atlantic 40%). Prodejna se stěhuje na jiné místo v rámci shopping parku a mají totální výprodej. Každé hodinky mají jen v jednom kuse, takže kdo dřív přijde... Značky se slevou: Seiko, Doxa, Edox, Oris, Tissot, Certina, Cover, Swiss Military Hanowa, Jacques Lemans, Elysee, Atlantic a možná i nějaké další, které jsem nezaznamenal. Třeba od Certiny už ale nemají nic s automatem, jen quartzky. Ilustrační fotky - omluvte špatnou kvalitu, foceno mobilem: SEIKO COVER EDOX (mají jich tam víc, ale fotil jsem jen tyto) ELYSEE (mají zajímavé modely za hodně zajímavé ceny, třeba ty 3 pod lístkem se slevou stály kolem desítky) ORIS
  9. Tak tomu se říká mít jasnou představu Jestli máš hranici 15t Kč a chceš chrona, tak buď ber ty Certiny z prodejní sekce nebo jestli chceš nové, budeš se muset spokojit s quartzem. V cenové relaci - koukni na Tissot nebo Certina, přípaně i ne příliš známa firma Cover dělá hezké chrona. Případně opět ne příliš známá značka Atlantic, třeba tyhle v quartzu by mohly být ve tvé ceně. Mimochodem, je super mít přesnou představu, ale já s tímhle v praxi dost často narazil, protože jsem zjistil, že to, co jsem si "vysnil" na trhu prostě není, nicméně týkalo se to většinou obečení a doplňků, ne hodinek.
  10. Když přemýšlím, co doporučit, napadly mně 2 značky, které se něčím trochu odlišují od ostatních: Boccia a Skagen. Boccia dělá všechny své hodinky z titanu a ceny jsou víc než příznivé. Koukni na nabídku sem, zajímavé mi přijdou třeba tyto Firma Skagen naproti tomu dělá extrémně ploché chodinky s poměrně originálním designem, pro nabídku koukni třeba sem. Konkrétně třeba tyhle - kombinace kůže a titanu, doživotní záruka, cena 3990Kč Hodinky obou značek se dají sehnat poměrně běžně v obchodech snad v každém nákupním centru, nicméně nevím, jak je to s jejich kvalitou. A asi obecně nejlepší rada je zajít se prostě podívat do pár obchodů s hodinkami, vykoušet, co se ti bude líbit a podle toho se rozhodnout. Hodinky obvykle vypadají ve skutečnosti lépe, než na fotkách. Jo a kdyby jsi zvažoval nějakou tu módní značku, tak některé prodávají v Klenotech Aurum, kde mají do konce ledna na všechny hodinky 25% slevu.
  11. Podle mně je důležité, v jakém prostředí se pohybuješ a co ty osobně považuješ za luxus. Jestli máš kolem sebe lidi, ketří hodinkám rozumí, tak uděláš dobrý dojem i s pěknými Seiky, CItizeny, Tissoty nebo Certinami, jak doporučují kolegové. Pokud ale máš kolem sebe lidi, kteří hodinkám nerozumí a chceš něco, co si ale ostatní spojí s luxusem, pak to můžou být klidně i ty módní značky jako Hugo Boss, Armani, Tommy Hilfinger apod.s kterými se do limitu pohodlně vejdeš. Snad mě kolegové neukamenují, ale když tady řekneš, že chceš luxusní hodinky, každý si asi představí něco tak od 100t Kč výš, podle vkusu. Jsou ale hodinky, které stojí přes 100t Kč a přitom nevypadají luxusně (třeba můj oblíbený Panerai) a naopak některé hodinky za pár tisíc můžou vypadat luxusně (netvrdím, že opravdu jsou, ale můžou tak vypadat). Třeba Emporio Armani se mi docela líbí, ale nemůžu říct, jak je to s jejich kvalitou - jak dlouho budou sloužit, jak kvalitní jsou materiály apod. Přesto můžou laikovi připadat luxusní. Takže podle mně opravdu záleží na tom, co považuješ za luxus. Podle mně je luxus dán použitím neobklých materiálů, neotřelým originálním vzhledem a exklusivní kvalitou, tuhle kombinaci však do 8t Kč opravdu neseženeš.
  12. A jo, já si neuvědomil, že jsi to ty . Je zajímavé, že u hodinek v cenové relaci 15-20t Kč je rozdíl mezi cenou v ČR a v Polsku i 5 a víc tisíc, kdežto u hodinek za 10-15t Kč už je obvykle rozdíl kolem tisícovkz a u hodinek pod 10000Kč se do Polska ani nevyplatí jet. Ale možná záleží i na značce. Tak hlavně ať slouží! A s tím dojížděním to znám, jsem na tom úplně stejně.
  13. I za mně gratulace. Já jsem ještě pořád ve fázi rozhodování a Certina je jedna ze značek ve zúženém výběru. Tyhle jsem zkoušel a přišly mi krapet velké, ale jinak jsou parádní a s origo hnědým řemenem vypadají hodně elegantně. Těším se na fotky v denním světle Můžu se zeptat, kde jsi kupoval a za kolik?
  14. Díky moc, kouknu, jestli bych je ještě někde nesehnal, i když nadějí si moc nedávám.
  15. Omlouvám se za OT, ale co to jsou za Certiny na té fotce úplně nahoře? Nějaké takové sháním, ale v obchodech je nikde nevidím. Nějaký starší model?
×
×
  • Vytvořit...