Přejít na obsah

Bushman

Členové_50
  • Příspěvky

    1 448
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Bushman

  1. Ahoj, nedá mi to - ty fakt s tím jezevcem nachodíš i 30 km denně a on kolem tebe ještě pobíhá? To fakt dá? Já mám jezevčíky dva, jednomu je 12 a dává s přehledem tak 6 km vycházku, pak už je trochu poznat, že je ušlej, s mladším jsem ušel nejvíc asi 12 km a nevypadal moc utahaně, ale 30 km je teda slušný.
  2. Bushman

    Nové Casio Rangeman

    Nemůžu, páč nejsem z Prahy a odmítám tam jezdit i služebně, natož jen tak pro hodinky
  3. Bushman

    Nové Casio Rangeman

    A v Helveti mají hromadu nových kusů na skladě....
  4. Bushman

    Nové Casio Rangeman

    No čím víc na ně koukám, tím víc se mi líbí... To je dost nebezpečná situace toto...
  5. Bushman

    Nové Casio Rangeman

    No takhle na ruce vypadají o dost líp, než na těch produktových fotkách. Jsme zvědavý na nějaké reálné zkušenosti. Hlavně mě zajímá, když nebudu používat ty fitness funkce, jsou to normální géčka, který utáhne solár? Protože co rozhodně nechci, tak jsou další chytrý hodinky, který budu muset pravidelně nabíjet. Sakra tuhle fotku jsem teda nepotřeboval vidět.
  6. Bushman

    Nové Casio Rangeman

    Tak jsem si pročetl návody k aktuální a předchozí (prostřední) variantě kocourů a vychází mi z toho, že ta předchozí je asi lepší volba. Zásadní pro mě je, že utáhne veškerý provoz na solár - nabíječku sice můžu použít, ale nemusím. U nová verze je přímo v manuálu upozornění, že se solárně nenabije na úplné maximum - na to už je potřeba nabíječka. Předchozí verze má navigaci po křivce, to je určitě plus. Nemá ale všelijaké ty sportovní funkce a hlavně senzory tepu a okysličení, které jsou náročné na baterii. Měl jsem garminy a všechno to sledování zdraví a výkonu mi už lezlo na nervy. Jasně, nemusím to používat. Jenže člověka to svádí a pak se přistihne , že si zapíná aktivitu i když jde pro rohlíky do sámošky a v přírodě hlídá spíš kolik už ušel kilometrů, než jak je okolo krásně. Tak jsem dal Garminy pryč a řešil, co místo nich. Chci kompas, barometr a výškoměr. Východ a západ slunce je bonus. Navigace GPS je parádní bonus, ale obejdu se bez toho. Takže Kocoury 1. generace, nebo 2. generace (nejsou k mání). No a nebo ty nový digitální Mudmany, kde jsem taky prozatím skončil. To je pro mě pravý nástupce kocourů - ty samé funkce, jen v trochu jiném pouzdře. Ty nový Rangemany bych rád viděl naživo, ale pořád nevím, jestli je to pro mne to pravé. Zatím tomu nechávám čas, rád bych tak viděl nějakou podrobnou recenzi a pak se holt uvidí.
  7. To jsem si ani nevšiml, že ty nejnovější Kocoury nemají safír a ty předchozí ano. To je trochu škoda. Teď se v tom hrozně vrtám a porovnávám jednotlivý modely... A aby toho nebylo málo, ta předchozí verze neměla signál při celé hodině, ta nová už ho zase má. V tom se prase vyzná...
  8. Když byly tyhle kocoury všude k mání, tak se mi zdály velký a k tomu ten negativní displej... Zkrátka nic pro mě. No a pak je najednou přestali dělat... a mně se začaly hrozně líbit. Jsou parádní. Teď se mi zase úplně nelíbí ty nejnovější kocoury, ale mám takový cukání je zkusit. Abych zase něco neprošvihnul
  9. Souhlas s těmi GW-9500, taky jsem touhle cestou nakonec šel. Váhal jsem mezi Kocoury a Mudmany, nakonec to rozhodl displej - velká čísla, která pohodlně čtu i bez brýlí na blízko. Jinak je to v podstatě to samé.
  10. Tak musím říct, že nové Rangemany celkem zklamání. Překvapila mě cena, kterou jsem čekal výrazně vyšší. Vzhled bych ještě nějak zkousl. Negativní displej bude v tomto provedení asi přeci jen výrazně lepší, než u běžných digitálek, takže dejme tomu. Ale ty chytrý funkce, nutnost dobíjení přes kabel, to už ne. Na internetu je na stránkách Casio kompletní návod v PDF, tak jsem si ho stáhl a prostudoval, abych byl v obraze, co ty hodinky umí, a myslím, že lepší volbou by byly třeba Garmin Instinct 2X. Například návod tvrdí, že pouhým solárem se hodinky nikdy nenabijí na maximum - k tomu je třeba vždy kabel. Na druhou stranu ale solár vždy dobije baterii tak, aby fungovaly ty běžné funkce. První Rangemany byly o tom, že je člověk dal na ruku a tím veškerá starost končila. To už tady neplatí. Spoustu věcí musí člověk nastavovat přes mobil, je možnost i aktualizace software hodinek... To už prostě nejsou géčka do divočiny.
  11. Bushman

    Helveti.cz

    Loni v listopadu jsem si v Helveti pořídil ty nové Mudmany od Casio. Hodinky dorazily, jak je zvykem, do druhého dne, vše proběhlo k plné spokojenosti. U hodinek ale nebyl český návod, jenom originální v podobě té miniaturní knížky. To je dost nepraktické a blbě se v tom čte. Psal jsem tenkrát do Helveti, kde se omlouvali, že návod u poměrně nových hodinek nedal distributor ještě k dispozici, ale jakmile bude, mohou mi ho zaslat. Tak jsem si stáhl ze stránek Casio anglický a spokojeně s ním vystačil až do včera, kdy mi nečekaně dorazil mail z Helveti a v něm PDF dokument s kompletním a podrobným českým návodem. Bylo to pro mně velmi příjemné překvapení, že si někdo po třech měsících vzpomene a jakmile je překlad k dispozici, tak mi jej dodatečně pošle. Tímto tedy děkuji Helveti a jmenovitě paní nebo slečně Kateřině a ty ručičkové Mudmastery budou určitě zase z Helveti.
  12. Bushman

    Nové Casio Rangeman

    Hlavně ten vzhled, to je taky úlet. Bohužel géčka jdou touhle cestou a jak já to vidím, skončím taky u ProTreků.
  13. Bushman

    Nové Casio Rangeman

    Spotřeba je stejná - to, jestli je displej negativní nebo positivní (bavíme se o klasickém LCD) se ovlivní polarizátorem světla, jinak tam není rozdíl - tekuté krystaly jsou furt ty samé. Ale u hodinek s negativním displejem je výrazně víc (častěji) potřeba podsvícení, a to samozřejmě dopad na baterii má.
  14. Bushman

    Nové Casio Rangeman

    Máš pravdu, že tenhkle typ displeje je lepší, než klasický segmentový a dá se to - taky jsem měl instincty a v pohoidě. Ale mnohem víc v pohodě to bylo přepnuté na bílé pozadí a černé písmo, což instincty uměly.
  15. Bushman

    Nové Casio Rangeman

    No ty negativní displeje, to je mor. Kolikrát pěkný digitálky, géčka, co by se mi líbily - a totálně zabitý tmavým displejem, na kterým je i za normálních podmínek hovno vidět a kdo má brejle na blízko, je úplně mimo. Na produktových fotkách hezky upravený, aby se to zdálo nádherně kontrastní a čitelné, naživo pak škoda mluvit. Proto jsem skončil u nových Mudmanů - mají v podstatě displej jako ty protreky, velký číslice s časem, varianta s pozitivním zobrazením, k tomu rádio, solár, ABC funkce a navrch vyšší odolnost. Za kocoury náhrada dost dobrá, jsem s nima spokojenej. Byl bych i ochotnej si přitlačit na ty ručičkový Mudmastery, ale všechny verze mají negativní displej a abych na tom něco luštil, to ani náhodou.
  16. Bushman

    Nové Casio Rangeman

    Byl jsem na ně hodně zvědavý, Kocouři byly vždycky moje krevní skupina, ale tohle už je na mě moc - takový polochytrý hodinky. Jak to musím nabíjet kabelem, tak to už si můžu koupit Garminy a to je zase úplně jiná liga. Ano, píšou, že solár uživí základní funkce hodinek, takže i když vytřískám baterku, tak se hodinky nevypnou, ale už to prostě není ta bezúdržbovost solárně napájených a rádiem řízených Géček. A k tomu pouze verze s negativním displejem. Takže za mě nakonec zklamání a do nich nejdu.
  17. Ono to řízení času rádiovým signálem se trošku přeceňuje. Uznávám, že je to příjemný bonus, ale u hodinek, které ti za měsíc udělají odchylku v řádu jednotek sekund, to až tak podstatné není. Mnohem víc bych bazíroval na solárním napájení, protože ti v nejnevhodnější chvíli nedojde baterka a hodinky se nebudou muset každé dva roky otevírat. Mám tu třeba na stole Casio Duro, ty jsem seřídil před měsícem a dneska jdou o jednu sekundu dopředu. Takže ano, RC hodinky taky upřednostňuju, ale dá se klidně i bez toho. Fakt ale je, že to mám rád taky pěkně pohromadě - solár, rádio a když to jde, tak safírové sklo. To jsou pak hodinky "nasaď a zapomeň"
  18. Koupil. Rozhodly právě ty velké číslice, mám brejle na čtení a Rangemany u mě byly na hranici čitelnosti bez brejlí. Ty velké číslice jsou fakt hodně znát. Svoje dělá i to, že displej není rozparcelovaný těmi plastovými předěly, ale je to jedna velká plocha. Jinak výbava je v podstatě stejná, jako u Kocourů, je tu i pár negativ, ale s tím se dá žít: - tvrdší chod tlačítek, protože Mudman - stopky měří jenom na desetinu sekundy - do stopek není přímý přístup jako u Rangemanů, musí se k nim proklikat tlačítkem - jsou z nějaký ekologický pryskyřice, tak nevím, jaká bude třeba životnost řemínku. A jak je něco ekologický, tak mě to tak nějak..... sere Samozřejmě co se čitelnosti týče, je ta varianta s pozitivním displejem o světelné roky napřed v čitelnosti oproti té variantě s negativním. Mám je od listopadu a už toho dost zažily a zatím žádné šrámy nebo problémy. Synchronizace probíhá každou noc bez problému, kdekoliv v baráku (chalupa na venkově, okolí ČB) - s příjmem signálu taky není problém. Za mě tedy i mírným odstupem času dobrá volba. Kdybych měl deset litrů navíc, beru ty ručičkové Mudmastery - přeci jen odečet času na ručičkách je pro mně výrazně pohodlnější.
  19. Tohle v návodu nebude, je to konfigurace datových polí na ciferníku. Když si vybíráš vzhled hodinek a najedeš si ten ciferník, tak kromě položky použít bys měl vidět v nabídce něco jako Data - a tam konfiguruješ, co se zobrazuje. Tam by ses mohl dopátrat, co jednotlivá pole znamenají a případně to i změnit. Tedy za předpokladu, že to ten ciferník podporuje, to nevím, tyhle Instincty jsem nikdy neměl.
  20. Naposledy jsem měl ty oranžovo-černé kocoury v košíku asi před 3 týdny. Jediný důvod, proč jsem to neodklikl byl ten, že používám brýle na čtení a v horším světle se mi bez nich ne úplně komfortně čte ten displej. tak jsem váhal, několikrát málem objednal ale neobjednal... Ale pak jsem koukl na nové Mudmany a bylo to jasný. Výbava jako kocouři, ale velké číslice pro základní údaje na displeji. A musím říct, že spokojenost. No a to jsou prý v lednu 2024 očekávané nové Rangemany...
  21. Já měl to stejné dilema. Říkal jsem si, že 5610 mají stejnou velikost číslic, ale displej je takový přehlednější, jak tam nejsou ty plastový příčky, hodinky jsou menší, líp se nosí... Ale pak jsem se k Rangemanům (opakovaně) vracel, přeci jen Kocouři mají svoje kouzlo.
  22. https://www.mvcr.cz/soubor/oznamovaci-povinnost-pri-pouziti-zbrane-pdf.aspx Stanovisko k rozsahu povinnosti držitele zbrojního průkazu oznámit použití zbraně podle § 29 odst. 1 písm. m) zákona o zbraních Ustanovení § 29 odst. 1 písm. m) zákona o zbraních uvádí: „Držitel zbrojního průkazu skupiny A až E je povinen neprodleně ohlásit útvaru policie použití zbraně z důvodu krajní nouze nebo nutné obrany.“ Nedodržení této povinnosti je považováno za přestupek podle § 76a odst. 4 písm. c) zákona o zbraních. K této problematice uvádíme, že použitím zbraně se v zákoně o zbraních rozumí použití zbraně k jejímu funkčnímu účelu, tedy ke střelbě (k tomu srov. třeba § 28 odst. 5 zákona o zbraních). Povinnosti podle citovaného ustanovení tedy podléhá vedle použití zbraně ke střelbě na útočníka (nutná obrana), či např. na zvíře (krajní nouze), i použití zbraně k tzv. varovnému výstřelu. Naopak případy, kdy je zbraně užito k hrozbě nebo třeba k úderu, povinnosti ohlášení tyto způsoby jejího „použití“ policii nepodléhají. Současně však upozorňujeme, že je-li zbraně užito zvláště v rámci nutné obrany, byť k jejímu použití ke střelbě nedojde, může obránci často vniknout povinnost oznámení daného protiprávního jednání, proti kterému např. hrozba zbraní směřovala, podle jiných právních předpisů, typicky podle trestního zákoníku (§ 368, který vymezuje skutkovou podstatu trestného činu Neoznámení trestného činu). Ohlášení pak samozřejmě není vyloučeno (naopak je jednoznačně vhodné) ani v jiných případech, kdy bylo držitelem zbrojního průkazu zbraně užito, aniž by však došlo ke střelbě, bylo-li jím takto odvraceno protiprávní jednání, jehož objasnění či prověření (popř. vyšetřování) policii přísluší.
  23. Pardon... neumím ocitovat příspěvek... tyhle jsem myslel.
  24. Už jsou k mání. Za mě náhrada za kocoury - velké číslice, displej bez plastových příček, solár, rádio, kompas, barometr... Cena je tedy ukrutná za plastový digitálky, ale líbí se mi hodně.
  25. No až takhle hluboce jsem to nezkoumal, takže mi to úplně uniklo. Kvůli čitelnosti jsem nakonec nevzal Tactix, přestože se mi hrozně líbí. Ale mám brýle na čtení, takže ten amoled displej je pro mne výrazný plus. Kdybych pořídil ty 51 mm epix s výdrží 11 dní při AOD, tak není nic, co bych jim vytkl. U těch mých Epix je výdrž deklarovaných 6 dní při AOD, takže nabíjím dvakrát týdně - v pátek večer, abych měl na víkend plnou a pak v neděli večer - o víkendu mívám nějakou tu turistickou aktivitu, tak baterku víc vysaju. A samozřejmě bych ocenil i ten větší displej, topomapy používám rád a na ty se hodí každý čtvereční mm navíc.
×
×
  • Vytvořit...