Přejít na obsah

Mil.haus

Členové_50
  • Příspěvky

    74
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Vysočina

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Mil.haus's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Taky se připojuji s pozitivním hodnocením
  2. Myslím, že z pohledu celníků bude považováno jako dva obchody. Ty prodáš a následně koupíš. Zajímat je bude skutečná hodnota dovážených hodinek = základ pro clo+DPH. To jestli vůbec a případně jak bude provedena platba je zajímat nebude do okamžiku kdy budou chtít prokázat kolik jsi skutečně zaplatil. Což samozřejmě mohou také zpochybnit. Zásadní je pro ně "reálná-skutečná" hodnota dovážených hodinek. Samozřejmě případy kdy zásilky projdou bez povšimnutí je jiná, ale na to spoléhat nelze.
  3. Je otázka důvodu vrácení, ale pokud dojde k výměně, tzn. nákupu nového zboží mají celníci upraveno takto: Žádost přijata dne 6.11.2018 pod čj. 121465-2018-560000-11, odpověď poskytnuta dne 21.11.2018 pod čj. 121465-2018-560000-11 | Celní správa ČR (celnisprava.cz)
  4. Tou hořkou solí nic nepokazíš. Já mám řadu boroviček a některé taky nepochopitelně začali žloutnout. Z jara jsem postříkal a vzpamatovali se. Nicméně mě to nedalo a pátral proč. Při zalévání jsem zjistil, že liju vodu a ta mizí. A tak jsem zjistil, že byly podvrtané nějakými hlodavci (tunely odvádějící vodu a v nich proudící vzduch) a díky tomu půda rychle vysychala.
  5. Záhada je proč ta borovice vedle je OK. To spíš vypadá na nějaký kořenový problém
  6. Mě stačil postřik, ale může se i zalít. To bych, v tvém případě a při současných teplotách, preferoval. Případně obojí, ale nestříkat za sluníčka
  7. Rychlost, ochota, perfektně zabaleno. Prostě bezproblémový obchod, vše na jedničku, doporučuji. Děkuji
  8. Super domluva, pohodový obchod, za mne palec nahoru a doporučuji.
  9. Tak dalece jsem nepátral. Jenom jsem se setkal s tím, že prodejce slíbil vše co kupujícímu na očích viděl, vč. EUR1 a až došlo k samotné transakci, tak narazili na celnici, která požadovala potřebný podklad pro potvrzení EUR1, který ale prodejce nebyl schopen zajistit a problém byl na světě. Setkal jsem se i s tím, že oficiální dealer Škodovky dohodl vývoz nového auta do CH. A v okamžiku, kdy chtěl na CÚ vyřídit EUR1, tak mu Škodovka nedala potvrzení a problém byl na světě. Proto prosím berte jenom jako info, které by mohlo někoho zajímat a nemusí se evidentně vztahovat k tomuto případu. Ono ve výsledku to, že by byl Japonec, nemusí znamenat, že EUR1 vystaven nebude - a to Japonec vyrobený v Evropě.
  10. Možná jsem přehlédl, ale nikde nevidím typ auta. Pokud je to nějaký Japonec tak EUR.1 neseženeš a budeš platit clo
  11. J&T banka 1 rok 1,05% p.a. 2 roky 1,50% p.a. 3 roky 1,60% p.a. 4 roky 1,70% p.a. 5 let 2,00% p.a.
  12. Rodiče jí také měli. Miláček, ale potřebuje pevnou ruku.
×
×
  • Vytvořit...