Přejít na obsah

Lude

Členové
  • Příspěvky

    32
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Lude

  1. Staronovej tah. Krapet těžší.
  2. Žádný zádrhel při komunikaci. Hodinky dobře zabalené, dodržel vše na čem jsme se domluvili. Díky Vraby.
  3. Duke: https://www.cbdshop.cz/cbd-na-spanek mě fungujou tyhle kapky
  4. Ahoj, vypadá to, že Avi Mizrachi není ředitel koronavirového oddělení v telavivské nemocnici. Na Wikipedii se píše, že je generál izraelských ozbrojených sil. Co to je proboha za web?
  5. Zdarvím vespolek, dneska sem otevřel B-42, že si je trochu zreguluju. Dříve sem takhle seřizoval Suma a šlo mi to celkem obstojně, z plus 15s sem je stáhnul na stabilních plus 5s denně. Eta je jiná než Seiko, tam se regulovalo posunem malé páčky, tady je šroubek a páčka. Můžete mi prosím někdo napsat jak postupovat? Strojek bych chtěl mírně zpomalit. Teď se předbíhají o cca 15-20 vteřin za den. Mám to ladit tím šroubkem směrem k mínusu? A k čemu je tam ta páčka? Díky L.
  6. Lumi už nic moc a vteřinovka bledá, ale nechám si je. Sundavám je jenom na sekání dřeva.
  7. Lude

    Kaučuk B42 marinemaster

    Ahoj, když jsem scháněl tah na B-42 všiml jsem si, že Fortis dělá dva druhy pouzder. Na Spacematiky je jíný tah. Mají takový jiný ¨nožičky¨. Kde jsi kupoval ten silikon?
  8. Lude

    Nove modely Seiko 2014-18

    Vypadá to jako by u nových Sumo dali o trochu delší minutovou ručičku. Teď špička mr jezdí blíž k tištěným indexům. To se mi líbí.
  9. Tady pěkně pan astronaut vysvětluje jak je to s gravitací na Mezinárodní vesmírné stanici. Ve výšce asi 400 kilometrů, kterou obývají astronauti na Mezinárodní vesmírné stanici, je gravitační vliv Země 8,75 m/s2. To je asi jen o 11 % méně než 9,81 m/s2, což je hodnota tíhového zrychlení na povrchu Země. Astronauti přitom vypadají, že nic neváží a jen tak si plavou prostorem. To proto, že jsou ve volném pádu. Kosmická loď totiž na oběžné dráze klesá k Zemi kvůli gravitaci, ale také se pohybuje vpřed rychlostí dostatečně vysokou, takže výsledná trasa není přímá, ale jde o křivku kolem Země. Pokud je to vysvětlení na někoho složité, může si dál myslet, že na vesmírné stanici gravitace není. :-) zdroj https://www.forbes.com/sites/quora/2018/07/17/this-is-the-biggest-myth-about-outer-space-according-to-a-nasa-flight-controller/#14f2d41c712f
  10. Příjemná domluva, rychlé reakce na otázky, příkladně zabalené hodinky. Díky takovým členům se Chronomagu může říkat fórum džentlmenů. Taktéž doporučuji.
  11. Lude

    Seiko Sumo

    trochu si hraju s regulováním přesnosti, dělám to od oka, nastavím a za 24 hodin kouknu na odchylku a posunu nebo nechám být
  12. Lude

    Nove modely Seiko 2014-18

    Zdravím pánové, 30.000Kč je teda prda. Na malou chvilku sem se rozčílil. Měl sem v plánu si je koupit, ale teď mám rozporuplné pocity...
  13. Lude

    Steinhart novinky...

    Ahoj, dneska sem si na wus všiml této novinky. http://forums.watchuseek.com/f74/steinhart-make-39mm-watches-summer-2017-a-4235290.html
  14. Nastavuju si čas +1 min. a jak sem na nule znova nastavim +1. Datum musí souhlasit. Vždycky když hlásí přesný čas v rádiu kouknu na hodinky, abych měl přehled jestli je odchylka stabilní. Když jsem si automaty pořídil seřizoval jsem je denně. To už mě přešlo.
  15. Jenou sem se Seikama fší silou fláknul vo hubu jednoho blba a místo +10 teď dělaj -3 za den.
  16. Jsou to moc pěkný hodinky...
  17. Dneska, než se tata vrátí z práce, ponosím jeho nový Štajny.
  18. To bohužel nevim, takhle sem je už koupil. Ale možná by si vzpomněl Baker.
  19. Nesundavám je z ruky. Až budu mít čas zajdu k hodináři a nechám nasadit zpátky originál hodinovou ručku, tahle má bídnou lumi.
  20. PIT0MEC: Jaragáry s pružinou, která se stahuje pohybem ruky a následně hodinky vydrží natažené až dva týdny, jsou hustokrutopřísný.
  21. Lude

    Nove modely Seiko 2014-18

    Fakt je, že ty barvy jsou šílený. Vaginální červená. Kdyby pouzdro udělali v nerezu a ciferník černej, třeba ty SRP643K1, tak by to bylo mnohem lepší. Lepší myslim, že by se mi líbily :-)
  22. Lude

    seiko rezerva

    Ahoj. Hodinky mám už přes rok a něco. Když sem je kupoval byly vyladěné na +2s/24h, což bylo super. Po roce se mi začly zpožďovat až -20s/24h. Nechal sem udělat komplet vyčištění u p.Frýdla. Řekl mi, že maziva uvnitř stroje degradovala. Ten mi je na vánoce předal vyčištěné, namazané. Sice je seřídil do plusu, ale těch 10s udělají přes den. V noci dalších +5-6s. Takže celková odchlka za 24h je něco kolem +15s/24h. Teď má Frýdl už od února stop na přijímání hodinek na opravy. Vím, že ten stroj je možné doladit.
  23. Lude

    seiko rezerva

    Ahoj vespolek. Volal jsem do Altra s tím, že bych chtěl vyladit přesnost na strojku 6R15 (Sumo), předchází se mi o 10s/d. Bylo mi řečeno, že tento kalibr už přesnějš vyladit nejde, že je to maximum. Ať to tam prý nenosím. Přitom tady na fóru sem četl, že to je možné. Nevim co si o tom mám myslet.
×
×
  • Vytvořit...