Přejít na obsah

FearMe

Členové
  • Příspěvky

    8
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele FearMe

  1. Je pravdou, že v práci trávím většinu času u počítače, ale není to tak, že bych měl celý den ruku s hodinkami v jedné poloze. Přes den dělám mnoho přirozených činností, kdy s rukou dostatečně pohybuju, takže v tomhle by snad problém neměl být. Navíc když mi je prodejce předával, tak je natáhl korunkou a říkal, že nyní by měly být nataženy na plno, což bude odpovídat právě té 48h rezervě. Samozřejmě druhý den ráno už nešly. No, moc jste mě nepotěšili... vypadá to tedy na reklamaci. Jsem zvědavej jak se k tomu Carollinum postaví. Teď čtu na nějakých zahraničních foréch, že nejsem asi jedinej kdo má s tímhle modelem tentýž problém
  2. Tak jsem nakonec dal na Vaše rady a koupil ty Hamiltony akorát mě naživo více zaujaly s černým ciferníkem, tak jsem tomu podlehl Bohužel však cca po 14 dnech mám s nimi, pro mě velmi zásadní problém. Výrobce i prodejce uváděli, že rezerva tahu je cca 48h - jak lze vyčíst z mých požadavků, měl jsem trošku obavy, zdali mi to bude stačit, ale nakonec jsem se smířil, že hold v pondělí budu nařizovat ALE s čím jsem se fakt nesmířil a ani nehodlám smiřovat, že bych je měl natahovat každé ráno. Hodinky mají reálnou rezervu tahu cca 8-9 hodin, tj. pokaždé, když přijdu z práce a odložím je, tak je ráno najdu zastavené. Tak se Vás chci zeptat, jestli je to normální u nových hodinek, že je rezerva taková a časem se to "rozjede", nebo je mám rovnou reklamovat? :/ Omlouvám se, že to píší zde, ale nechtělo se mi kvůli tomu zakládat nové téma.
  3. Určitě Longiny. Osobně se taky přikláním za stejnou (černou) barvu, za předpokladu, že spolu nechodí všude spolu Na promoce už budou chtít spíše nějaké oblekovky, takže s tím bych si starost zatím nedělal, že bude potřeba zvyšovat o moc laťku.
  4. ještě bych s dovolením doplnil svůj předchozí příspěvek: pokud bych se rozhodl pro Longines, tak se mi zalíbil i model: http://www.hodinky-damske-panske.cz/l4.805.4.11.2/a-24376/ + ještě bych se chtěl zeptat na zkušenosti s rezervou chodu. U těch Tissotu je rezerva až 80 hodin, zatímco u Longines 42h. Vzhledem k tomu, že je velmi pravděpodobné, že přes víkend moc na ty oblekovky sahat nebudu, tak by mě zajímalo, jestli se dá zvyknout na "každopondělní" nařizování času, či Vás (ty, kteří s tím máte zkušenosti) to dost štve a radši byste zvolili podruhé hodinky s větší rezervou..
  5. Po malé odmlce Vás opět zdravím nastal čas, kdy už je koupě více než aktuální, proto bych Vás chtěl požádat ještě o poslední pomoc s výběrem... vše jsem si pořádně nechal projít hlavou, a to včetně všech rad a podmětu, které jsem zde díky Vám dostal. Nakonec jsem se rozhodl, že půjdu do nějaké swiss profláklé značky. Do nejužšího výběru se mi dostaly: Hamilton Viewmatic http://cdn.niketalk.com/e/e4/e4e0e56b_h32515555-a.jpeg Tissot T-Classic http://www.hodinky-damske-panske.cz/t085.407.16.013.00-/a-41865/ popř. vyčerpat full budget a vzít: Longines La Grande Classique: http://www.hodinky-damske-panske.cz/l4.801.4.11.2/a-28398/ (v odkazovaném eshopu bych je dostal za rovných 20tis) Také bych se Vás chtěl zeptat, jestli nemáte zkušenosti s tímto eshopem (hodinky-damske-panske.cz), resp. jestli se nemusím případně bát o originalitu, atp.
  6. V prvé řadě bych chtěl poděkovat za odpovědi a pokusím se trošku tedy upřesnit své požadavky Co se týče reprezentativnosti, spíš mi jde o klienty než o nadřízené - může se stát, že budu jednat s někým, kdo hodinkám rozumí, tak bych rád působil, že když ještě nemám evidentně moc zkušeností v oboru, tak mám alespoň styl Přece jenom předsudky, ať chceme, či ne, fungují a taky se jinak koukáte na klienta, který přijde s Casiama (nic proti nim, taky jsem kdysi měl), než když přijde se Zenithama... No, ale k věci. Je pravda, že jsem trošku nedomyslel velikost ciferníku. U svých PSR200 mám 42mm (subjektivně si myslím, že bych snesl i větší, a to i přes to, že nejsem zmiňovaný dvoumetrový, 160kg zabiják), ALE nutno přiznat, že se mi do některých (zejm. manžetových) košil opravdu nevejdou. Takže asi těch 39mm bude akorát. Taky jsem si neuvědomil dost důležitý, Vámi zmíněný fakt, že přes víkend budou pravděpodobně oblekovky odpočívat... tedy by se mi hodilo, aby alespoň ty 2-3 dny vydržely. Věřím, že by mě hodně rychle přestalo bavit každé pondělí nařizovat znovu čas.... Co se týče tipů, které jste mi poskytly, nemůžu říct, že by mne nějaké hodinky nezaujaly (ale to už bude asi ta nemoc, která je timhle fórem známá ) Ale abych pravdu řekl, spíš mě to táhne k nějakým.... jak to nazvat... no, řekněme "jiným" typům, než jsou klasické oblekovky (omlouvám se, ale vážně nemůžu najít to správné slovo, které by dostatečně vyjádřilo mé rozpoložení mysli ). Takže http://www.chrono24....ew&watchTypes=U jsou opravdu krásné,, ze certin mě zaujaly: http://montre24.com/postimg/_Certina_DS1Automatic_HD.jpg a http://www.olfert-co.de/bilder/produkte/gross/Certina-DS-1-Automatik-Herrenuhr-Limited-Edition.jpg, ale také zůstávají mým favoritem ty open heart hamiltony (na ten strojek bych se dokázal koukat hodiny:D). Výjimku, že bych koupil "úplné" klasiky bych udělal snad jen u těch Longines Presence - nemáte někdo zkušenosti s koupí na tomto webu (http://www.authenticwatches.com/)?
  7. Zdravím potřeboval bych poradit s výběrem... Zrovna mám před koncem studia a čeká mě práce, kde budu denně v obleku a potřebuji k tomu adekvátní hodinky, abych nedělal "ostudu". Budu většinou ve styku s lidmi, kteří si na image a prestiž opravdu potrpí a potřebuji tedy něco hodně reprezentativního. Vzhledem k tomu, že mi je teprve 25, tak se snad ode mě neočekává, že budu mít na ruce omegy, longines, nebo něco podobného (ačkoliv bych rád ), tak snad můj fin. limit bude dostačující na něco, čím neurazím. Co se týče požadavků: - automat - safír - 40mm+ - barva ciferníku nehraje roli, ale spíše bych volil černou Momentálně mi dělají závaží na ruce Tissot PRS 200, ale od Tissotu se mi moc oblekovky nelíbí (možná tyhle mě trošku zaujaly: http://hodinky.heureka.cz/tissot-t086_408_16_051_00/). Spíš se mi dost zalíbily některé modely od Hamilton, a to např. http://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/hamilton/jazzmaster/american-classic/10277-hodinky-hamilton-open-heart-auto-h32565735.htm (ten průhled na strojek mě opravdu zaujal) nebo http://www.chrono24.cz/hamilton/jazzmaster-viewmatic--id2636846.htm?id=2636846&picnum=0&tab=pics. Jak je asi patrné, na styl typu vintage se zatím moc necítím, proto bych uvítal nějaké non-classic typy, ale velmi rád si nechám poradit, popř. něco rozmluvit.
×
×
  • Vytvořit...