Nekdo tady mel nebo ma obavy z oxidace whisky. Jiste lze pouzit sklenene kulicky na doplneni obsahu lahve. Drive se tato technika bezne pouzivala pri praci s fotografickymi roztoky. Pokud o ty kulicky stojite, podivejte se na stranky prodejcu lab. skla (treba Merci, Verkon) a muzete si jich koupit co hrdlo raci. Problem oxidace ohrozuje uslechtile napoje jako je whisky, cognac, .... Lahev je treba dopit tak do mesice az dvou az tri. Podle mne je dulezite nenechavat lahev na svetle, to je horsi nez vzduch v lahvi. (Svetlo skodi snad uplne vsem materialum, lhostejno, je-li to kuze, plast, nebo neco jineho.) A pokud mozno v chladnejsim prostredi, ale ne v lednici. ... a nenechavat lahev bez zatky, proste po naliti ihned dat spunt tam kam patri. Kdyz jsem si tyhle lahudky dopraval, ridil jsem se "teorii dvanacti lahvi", kterou prosazoval pan Zitko (m. j. vydavatel tehdy kontoversne hodnoceneho vydani Mein Kampf a predseda jisteho whisky clubu). Vetsinou jsem mel otevrenou pouze jednu lahev a tu jsem postupne spotrebovaval. Myslim, ze to ma svou logiku. Mrknete sem: http://www.iwhisky.cz/teorie-12-lahvi/ Kdyz uz jsem se tady tak rozvzpominal, nejvic mi chutnalvala nezavisla plneni Blackadder, MMD, ... Uz to tu nekdo zminoval, whisky jedine v cask strength, 40 % je proste malo, zejmena u kourovek, jodovek a raselinovek. Dost vysoke procento alkoholu u opravdu dobre udelaneho "vizoura" je hezky skryte a nutne nemusi v puse palit. Sveho casu jsem mival hodne rad Glenlivet Nadurra, 16 y. Prominte, ze jsem si tak zavzpominal. :-)