Přejít na obsah

ZdenekP

Členové_50
  • Příspěvky

    55
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele ZdenekP

  1. Bechyně jako synonymum pro Rolex v ČR, záruka korektního jednání a spolehlivosti.... Bývávalo, že bývali vstřícní a ochotní. Nedávná zkušenost: Jak mi bylo řečeno v prodejně na VN, zavedli službu přeprodeje hodinek Rolex (možná i jiných značek, nevím). Bližší informace, prý, poskytnou ve Štěpánské. Po nějaké době jsem se tam zastavil, abych ty informace dostal. Slečna byla příjemná, dvakrát se byla zeptat "manažerky" někde vzadu (která ovšem neměla momentálně čas přijít mi věc osobně objasnit), ale stejně jsem se nedozvěděl, co jsem chtěl. Pouze to, že když jim dám hodinky k prodeji, nemohu si je jen tak vzít zase zpátky, jak je to běžné např. u pánů Matouše a Laina. .... Když jsem pak ještě podotkl, že by se jednalo o přeprodej 116610 v tom nejpůvodnějším stavu, tedy ještě s fóliemi (a koupené právě u nich ve Štěpánské), slečna byla pomalu na omdlení a já čekal, že mne půjde udat, protože mám něco zcela nelegálního a zakázaného. ... Napsal jsem tedy paní majitelce mail se žádostí o kompletní obchodní podmínky. Je to asi měsíc, ale žádná odpověď nedorazila. Závěrem: Bechyně už nikdy více a Rolex s jeho manýry taky ne.
  2. ZdenekP

    -2 /+ 2

    Jeste ke kauze GMT - servis: hodinky se po delsim sledovani predchazeji o ca 2.8 s/den. Docela dobre, no ne? Poznamka: Na Rolexforums jsem si vsiml, ze se v posledni dobe nejak mnozi problemy samonatahu (zvuky, vibrace). Neco to signalisuje.... ?
  3. ZdenekP

    -2 /+ 2

    No jo. Mohl jsem taky napsat "vynasob mandel tisicem a pridej petku." Nebo "vezmi petinu delky vojenskeho kroku ...." Proste patnactka je takove dobre cislo. ... Legrace musi byt, pak zivot plyne zajimaveji a lehceji a je potreba si jej ozvlastnit malickostmi. "Necht nic neplyne nasilim", je psano v Talmudu.
  4. ZdenekP

    -2 /+ 2

    S tim Excelem jsi mne rozesmal.
  5. ZdenekP

    -2 /+ 2

    Vid? Ja sam to mam se sebou tezky. :-) Ale na druhou stranu je zname, ze servis hodinek stoji priblizne 10 % jejich ceny. Predstav si, ze mas ty nejobycejnejsi APcka v oceli a ceka Te solit 40T. No, z hlavy moc dobre nepocitas... Sice ve Vopicakove, ale dva roky. Coz je jako u novych, tehdy.
  6. ZdenekP

    -2 /+ 2

    Velmi spravne.
  7. ZdenekP

    -2 /+ 2

    Tak to jiste nase... Nectete pozorne, panove. Diagnosa byla: vadny pin rotoru. Na fotce je to ten nejmensi bazmek. Pero a ty ostatni veci se meni pri kazdem celkovem servisu bez ohledu na to, jak funguji. Presne podle te brozurky od Rolexu. Ted ta cena. Trochu si zapocitejte. Ciselnou hodnotu souctu uhlu trojuhelniku ve stupnich vynasobte jednou a jednou ctvrtinou. Z vysledku udelejte druhou odmocninu a tu nasobte 103. Kdyz k tomu pak pripoctete "petku", vite, kolik presne za servis vysolil.
  8. ZdenekP

    -2 /+ 2

    Vcera jsem si "dží-em-tý mástra" ze servisu vyzvedl. Celkem jsem cekal osm tydnu, coz je normalni cekaci doba. Behem teto doby jsem zazil ve Stepanske milou a docela nezvyklou zkusenost. Zda se - zatim, ze je vse v poradku vcetne regulace chodu stroje; ale nejakou dobu to budu sledovat. Nepribyly zadne dalsi sramy ani na pouzdru, ani na naramku. Mozna se podivujete, proc se o takove samozrejmosti zminuju, ale... Pred par roky u Dusaka dokazali na vnitrni strane naramku (u Omega Double Eagle) udelat hodne velky vryp pri vymene baterie a aby toho nebylo za tech sest stovek malo, jeste nasadili blbe vicko (o tom jsem tady nekde psal). Jsou proste hodinari a Hodinari. Nevim, jestli by nebylo proti pravidlum fora uvadet cenu servisu. Co vsechno menili? Podivejte se sami.
  9. U mne to casem zacalo fungovat podobne. To uz ale neni dobre.
  10. Nekdo tady mel nebo ma obavy z oxidace whisky. Jiste lze pouzit sklenene kulicky na doplneni obsahu lahve. Drive se tato technika bezne pouzivala pri praci s fotografickymi roztoky. Pokud o ty kulicky stojite, podivejte se na stranky prodejcu lab. skla (treba Merci, Verkon) a muzete si jich koupit co hrdlo raci. Problem oxidace ohrozuje uslechtile napoje jako je whisky, cognac, .... Lahev je treba dopit tak do mesice az dvou az tri. Podle mne je dulezite nenechavat lahev na svetle, to je horsi nez vzduch v lahvi. (Svetlo skodi snad uplne vsem materialum, lhostejno, je-li to kuze, plast, nebo neco jineho.) A pokud mozno v chladnejsim prostredi, ale ne v lednici. ... a nenechavat lahev bez zatky, proste po naliti ihned dat spunt tam kam patri. Kdyz jsem si tyhle lahudky dopraval, ridil jsem se "teorii dvanacti lahvi", kterou prosazoval pan Zitko (m. j. vydavatel tehdy kontoversne hodnoceneho vydani Mein Kampf a predseda jisteho whisky clubu). Vetsinou jsem mel otevrenou pouze jednu lahev a tu jsem postupne spotrebovaval. Myslim, ze to ma svou logiku. Mrknete sem: http://www.iwhisky.cz/teorie-12-lahvi/ Kdyz uz jsem se tady tak rozvzpominal, nejvic mi chutnalvala nezavisla plneni Blackadder, MMD, ... Uz to tu nekdo zminoval, whisky jedine v cask strength, 40 % je proste malo, zejmena u kourovek, jodovek a raselinovek. Dost vysoke procento alkoholu u opravdu dobre udelaneho "vizoura" je hezky skryte a nutne nemusi v puse palit. Sveho casu jsem mival hodne rad Glenlivet Nadurra, 16 y. Prominte, ze jsem si tak zavzpominal. :-)
  11. ZdenekP

    -2 /+ 2

    U GMT zimni/letni cas prenastavujes jednoduse pohybem hodinove rucky.
  12. ZdenekP

    -2 /+ 2

    To mas pravdu, 16610 koupeny v 2003 a noseny dennodenne take 6 roku to ustal bez problemu. Proste stat se muze cokoli, je to mechanika. Autonatah asi dostava dost na p*del zvlaste pri prudkych pohybech. Treba kdyz si ocaknes ruce, coz se dela bezne a mnohokrat za den. Pokud vim, tak Rolex stale dela ulozeni rotoru v kamenech, nikoli ve valivych loziscich (na inovaci se, pry, pracuje). Muze byt, ze se to proste nekdy postupne vycochta a vydre. Ale to je jen moje spekulace. Pan B. pry s Daytonou na ruce stipe drivi a libuje si, jak spolehlive jsou to hodinky. Kdo vi, jak by dopadly hodinky jine znacky, kdybych je uzival tak jako GMT Mastera? Vedet dam urcite.
  13. ZdenekP

    -2 /+ 2

    To jo, ale poradny fond by byl daleko lepsi, no ne?
  14. ZdenekP

    -2 /+ 2

    Zadnej nervak. Jen jsem to popsal podrobneji, protoze se to muze prihodit komukoli jinemu. A mit na ruce po dlouhe dobe zase 16600 je docela fajn pocit. Hodne pohodlne se nosi. Ty starsi modely mi prijdou designove hezci.
  15. ZdenekP

    -2 /+ 2

    Asi tak pred jednim nebo dvema tydny jsem si povsiml, ze pri pohybu ruky, na niz hodinky nosim, se ozyva jakesi chresteni, proste neco, co drive slyset nebylo. Nechtel jsem hned myslet na nejhorsi, ale napadlo mne, ze neni neco v poradku s rotorem natahu. Porad jsem tomu jeste neprikladal nijak velkou dulezitost. Toto pondeli jsem mel cestu Stepanskou a radeji jsem se zastavil v hodinarsztvi. Naprosto neplanovane. K me male radosti se podezreni potvrdilo; diagnosa znela: vadny trn rotoru. Na mne bylo, abych se rozhodl, zda nechat opravit - vymenit pouze rotor, nebo provest celkovy servis. Rohodl jsem se pro to druhe, jistota je jistota, kdo vi, co do strojku mohlo diky oteru napadat. Po sesti letech nepretrziteho noseni mi ale prijde, ze na takovou zavadu je dost brzo. Zejmena jsem vedouci servisu kladl na srdce, aby v zadnem pripade nelestili ani pouzdro, ani naramek. No ale jestli to prelesti, tak co potom s tim??? Ted budu sest tydnu lovit bobrika trpelivosti.
  16. ZdenekP

    -2 /+ 2

    Vim, ze to zni divne, ale je to tak. Nemam duvod si vymyslet. .... To mas tak, to posledni nastaveni probehlo, kdyz jsem jeste pracoval. A v penzi, co to je par minut?
  17. ZdenekP

    -2 /+ 2

    Presnost 116710 LN - naposled jsem je naridil na presny cas v 2014 pri prechodu na letni cas. Od te doby se ani jednou nezastavily a jeste pred dvema dny byly + 3.5 min. Kazdy den byly na ruce min. 16 hodin. Bezely by bez nastavovani dale, ale musely do servisu. To je uz ale jiny pribeh. At vam ty vase slapou take tak. :-)
  18. Uz hodne davno dopito. Dalsi uz nebude, skoda. Nostalgie...
  19. Znam ho pod nazvem L 2. Tady je ten muj.
  20. V podstate rucni prace Made in Stara Dobra Anglie.
×
×
  • Vytvořit...