Přejít na obsah

vikina

Členové
  • Příspěvky

    20
  • Registrace

  • Přítomen

vikina's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Od značky ORIS mám troje hodinky. Jedny z nich jsou Ateliery Date, ale mám je na koženém řemínku. Jsou opravdu pěkné, ale jsou spíš decentní a hodí se spíše k tomu obleku. Nicméně průměr je vhodný na užší ruku tzn. proč ne. Myslím si ale, že vzhledem k tvému věku by se ti hodily spíš sportovnější hodinky. Série TT je super. Mám diversky TT1 v modré barvě na kovovém tahu a vypadají opravdu pěkněm, ale jsou zase spíše sportovnější. Nejuniverzálnější mi připadají Chronography, ale ty jsou poměrně velké a nevím jak by vypadaly na tvé ruce, chtělo by to vyzkoušet. Já je mám tak na hraně, ale je pravda, že je nosím asi nejvíc. Samozřejmě cena je tam také někde jinde:-(. Obecně si myslím, že ORIS je vzhledme k ceně a historii firmy velmi dobrá volba, ale ohlížel bych se vzhledem k tvému věku po sportovnější řadě. Šťastnou ruku při výběru!!!
  2. vikina

    fota mých Oris(ek)

    Chronography byla neskutečná koupě a "haluz". Dal jsem za ně jen 28.000 Kč!!! Díky mému kamarádovi jsem je získal z německa ze Stuttgartu z hodinářství Häffner (www.watch.de). Jednalo se o téměř nové, nenošené hodinky, včetně všech papírů, originálního balení a záruky!! Prostě koupě snů, ani jeden škrában, byť vlasový. Jinak tady se prodávali tuším za 55.000 Kč.
  3. vikina

    fota mých Oris(ek)

    Za Arteliery Date jsem dal 23.000 tis.
  4. vikina

    fota mých Oris(ek)

    Chronography vypadají opravdu moc pěkně. Na živo samozřejmě lépe, ty fotky jsou z mobilu a plně nevystihují skutečný vzhled. Je pravda, že orisky mají charakteistické tvary pouzder. Diversky obzvlášť, ale i ty chronography jsou "tak trochu jiné":-). Věřím, že se to někomu nemusí líbit, nebo že to omrzí. Jak jsi říkal, v porovnání kvalita + cena, ale vychází stále dobře.
  5. Zdravím všechny přátelé hodinek Oris. Dovolil jsem si sem dát poněkud amatérské fotky mých hodinek, ale myslím, že jako malá "ochutnávka" to bude stačit. Jsem velký fanda této značky a jsem rád, že jsem se pro ni téměř před dvěmi lety rozhodl. Jako první jsem si pořídit ORIS DATE, potom následovaly "potápky" DIVERS DATE (TT1) a prozatím poslední jsou CHRONOGRAPH. Myslím že tato značka vyjadřuje dokonalé spojení historie+kvality+ceny.
  6. Kdy mají dojít? Moc mě zajímá jak budou vyapdat v reálu. Jáka byla cena, jestli to teda není tajmství? díky a gratuluji, ikdyž s málou dávkou závisti:-)).
  7. vikina

    Je to fake?

    tyky myslím, že je to fake...už vzhledem k tomu, že si Oris zakládá na tradici mechanických hodinek. To je taky důvod, proč si je kupuju:-))
  8. Jako velký příznivec a vlastník 3 ks Oris(ek) na ně nedám dopustit, ale teď jsem na e-bay objevil tyhle nádherný Maurice Lacroix, Masterpiece collection, Retrogrades. Úplně mě pobláznily, jsou fakt nádherný. Zase budu mít asi neklidné spaní, ale vzhledem k tomu, že pro letošek je příděl hodinek vyčerpán, tak si onich asi nechám jen zdát:-(( takže pro potěchu oka...
  9. vikina

    Moje skromná sbírka

    No vzhledem k tomu, že jsem hodinky nekupoval v opravud nechutně předražených českých obchodech, tak to nebylo až tak finančně neúnosné, ale je to samozřejmě indiviudální pohled.:-)) Máš naprostou pravdu, že rozhodování není někdy snadné, ale vzhledem k tomu, že "Diversky" jsou opravdu velmi sportovní, tak ty nosím jen v létě popř. ke sportovnímu oblečení, ale rozhodování mezi Aretliery date a Chonographem je někdy těžké. Tam už potom hraje roli barva pásku:-)) Jinak děkuji za ocenění hodinek, to vždycky potěší!!:-) Pozn.: už se mi zase líbí další:-(((
  10. vikina

    Moje skromná sbírka

    taky si myslím:-)) ale souvisí to samozřejmě také s cenovou hladinou, kterou Oris má nastavenu. Jsou samozřejmě krásnější hodniky, myslím tedy z pohledu vizuálního (nemyslím tím dokonalost strojku), ale ty jsou samozřejmě zase cenově někde úplně jinde. Takže se dá říct, že ORIS je ideální skloubení pěkných a kvalitních hodinek za příznivou cenu!
  11. Rád bych se zeptal jestli máte někdo čerstvou zkušenost s hodináři Diittrichovými z Olomouce. Vím že se tady už o nich psalo, ale to bylo už dříve, potřeboval bych nějakou aktuální zprávu. Rád ybch si nechal přeleštit pár drobných škrábanců na mých Oriskách a nechci riskovat. Díky
  12. vikina

    Chybné informace?

    jo, je tam sice ETA, ale ta je prakticky ve většině hodinek této třídy, popř. i o něco vyšších. Oris si ale tyto strojky sám upravuje, což ho šlechtí... nikde jsem žádnou zmínku na stránkách swatchgroup o Orisech nenašel, ikdyž jsem sito dal do jejich vyhledávače.
  13. vikina

    Chybné informace?

    tak a je to potvrzený...
  14. Náhodou jsem se dočetl ve starším vydání internetové podoby Watch magazínu, že prý firma ORIS už není samostatná! Nedalo mi to, protože si na její samostatnosti dost zakládám a podíval jsem se na stránky Swatchgroup, ale nikde jsem nenašel ani zmínku o tom, že by značka Oris patřila do jejich portfólia. Také na stránkách Oris jsem nic takového nenašel, díky bohu! Takže nezbývá než konstatovat, že páni z Watchmagazínu si asi moc práce se zjišťováním faktů nedělají... Něco z historie značky: Značka Oris se objevila už v roce 1904, nedávno tedy oslavila první stovku let své existence, a jak je vidět, důkladně toto období zúročila. Její centrála dodnes sídlí na původním místě, v půvabné vesničce Hoelstein na severozápadě Švýcarska. Přesunuli se sem tehdy Paul Cattin a Georges Chrisitan, dva hodináři z městečka Le Locle, kteří se chtěli udělat pro sebe. Firmu pojmenovali podle potoka a údolí nedaleko Hoelsteinu ? Oris. Slovo pochází z keltského ?Aurisa? nebo z římského názvu ?Orusz?. Obé pak znamená koryto vodního toku. Při hledání info jsem na stránkách Oris narazil na fotku krásných Orisek, které ale v kolekci na stránkách nemají. Nejsou celé, ale i tak myslím stojí za podívání. Pokud by jste měl někdo nějaké doplňující informace k tématu "samostatnost" Oris, tak budu za ně rád. Díkes
  15. vikina

    Moje skromná sbírka

    Souhlas s heliakem. Myslím si, že je to spíš jen marketingový tah, ale na druhou stranu si své fandy najde taky, ikdyž drtivá většina z nich se nikdy nepotopí hlouběji, než je hloubka bazénu. Je to možná o pocitu majitele, že má opravdové diversky. Já jsem si taky vybral ty bez ventilu TT1, protože to bylo už na mě moc, taky se nepotápím a hodinky jsou do 300 m, ale to co rozhodovalo, byl design a hlavně srdce které bije v rytmu ORIS:-)). Co se týká samostatnosti firmy, tak jsem taky přesvědčený, že nejsou součástí žádné mamutí společnosti a jsou samostatná firma a nejen nějaký brand zasazený do strategie velkého hodinářského kolosu. Moje názory jsou velmi subjektivní, protože jsem majitelem pouze Orisek a ne každý se mnou bude souhlasit. Jak ale někdo začne s touto značkou, tak si myslím, že jí propadne:-))
×
×
  • Vytvořit...