Přejít na obsah

PetrH

Členové_50
  • Příspěvky

    154
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele PetrH

  1. vzpomnel jsem si ze je stale mam;-) 20 000 pripadne neco nabidnete;-)
  2. Vyrobeno německou manufakturou Schaumburg se švýcarským mechanickým strojkem (Selita SW20) s automatickým nátahem. Safírové sklíčko proti poškrábání. Jedná se o větší hodinky s průměrem 46 mm. Díky malé tloušťce a tvaru na ruce ale působí trochu menší. K hodinkám dám 3 další řemeny viz. foto a speciální nástroje pro jednoduchou výměnu. Hodinky i řemeny jsou nové, nenošené. Detaily na stránkách schaumburgwatch com Osobní předání Praha, příp. domluva na zaslání. Cena 23 000 Kč
  3. Straton je prave supr. Vzhledove vypadaji kvalitne a zajimave, maji spolehlivy cinsky strojek (kopie 7750) a staly 5x min nez Tissot, takze mi neni lito je mit na ruce kdyz jezdim s autem na okruh a okreskove vylety;-)
  4. Tak jsem viděl Bonda a usoudil že nastal čas si po 12 letech splnit sen a koupit staré dobré 8500, protože s Bondem jak ho známe je konec:-( Shodou náhod je na chrono24 prodával starožitník v Praze, tak jsem stiknul spoušť;-) ikdyž ve Skyfallu byla 42 mm verze, ta 45 se mi libí víc;-)
  5. Taky jsem teď kupoval;-) Můžu se zeptat odkud jsi je pořídil?
  6. Ty Tissoty jsou opravdu krasne hodinky a velmi kvalitně vypadají a velmi dobře vypadá i strojek. Za tu cenu podle mě super. Nicméně je teď prodávám, protože mám ještě na běžné nošení Straton, takže troje řidičské hodinky už je moc a ten Tissot je zrovna tak mezi. Straton je na běžné tahání a Tag na lepší příležitosti;-)
  7. narazil jsem na toto vlákno, tak jen update - koupil jsem Tissot PRS 516 a TH Carrera 1887
  8. rimidalvlark ode me koupil Deep Blue. Vse v poradku, rychle reakce, zasilal platbu na ucet predem. Diky za obchod:)
  9. jo jo, tu mam taky i kdyz bez pruhledu. Nicmene jsem ji prave o vikendu vzal na celodenni vylet a sledoval kolik pak vydrzi a bylo to skoro 41 hodin, takze cajk:)
  10. jj, přesně, Master 1000;-) Tak díky za finální uklidnění;-)
  11. Super díky moc, s tím jednostraným nátahem jsem si to vůbec neuvědomil;-)
  12. diky za info, to jsem si neuvedomil s tou jednosmernosti vs dvousmernosti;-) ad noseni, prave je nechci moc nosit pro pripad vraceni/reklamace:)
  13. Ahoj, pořídil jsem nové hodinky se Seiko strojkem a zdá se mi, že rotor jde velmi ztuha. Nejsem si jist, že takto hodinky vůbec natáhne. Když to porovnám s dalšími hodinkymi co mám (Myota a Valjoux) tak tam se rotor točí mnohem lehčeji - viz. video Je to důvod k reklamaci? Předem díky za názory..
  14. Díky všem za postřehy;-) Je to fajn si uvědomit co je větší priorita a jaké jsou varianty, bohužel není jednoznačný vítěz, jinak už bych hodinky měl;-) Onyx - ano to je smutné, že takhle kazí image kterou víc než 100 let budovali:-( Kuncák7 - díky, info od člověka, který je měl se počítá nejvíc;-) O tom blednutí jsem četl zde na fóru od dvou lidí ale u nižších modelů Mne se ty Tissoty opravdu líbí, jen mne odrauje ta jejich image. U Tagů mi kromě ceny vadí i to že je nosí hodně lidí, kteří k hodinkám nemají vztah. Když to řeknu ošklivě, tak prostě jen uměli vzít 100k a dojít k Dušákovi si je koupit, protože to viděli ve filmu nebo že jim dělá reklamu Lewis Hamilton. V tom mají výhodu Steiny, nikdo je nezná a to se mi líbí;-) VojtaB a palom - cena je problém z toho pohledu, že nechci myslet na to, že když je ztratím / zničím apod tak jsou to desítky tisíc. A omlácené hodinky bych nechtěl nosit:-D Druhý problém je to co píšu Kuncákovi a co zmiňoval Onyx - TH jsou bohužel dost profláknuté:-/ A určitě bych měl rád i Steiny a Tissoty, oboje jsou pro mne svým způsobem atraktivnější nez TH a rozodně si myslím že bych nelitoval. Výhoda TH zas je, že pokud koupím použitý, můžu je poslat zde na fóru dál, když mi to nebude vyhovovat. V tom je tvá úvaha o použitých dobrá, díky za to;-) Aetas - díky, viz odpověď Kuncákovi, O tom blednutí jsem četl zde na fóru od dvou lidí ale u nižších modelů.
  15. S těmi značkami plně souhlasím;-) Být ten Steinhart trosku konzervativnejší se zhledem tak je to jasná volba. A k tomu je nejlevnější;-)
  16. Ahoj, již delší dobu koukám po racing chronografech. Už jsem skoro objednával TH Carrera Cal. 16, ale proste se neumím sžít s myšlenkou že budu na ruce nosit 80 tisíc, kterými můžu kdykoliv praštit o futra;-) Také jsem přemýšlel o Steinhart Le Mans GT Chrono. Nakonec jsem se uspokojil cca na rok Straton VDC MK II. Nicméně teď mi přelétla přes cestu minulá generace Tissot PRS 516 automatic chronograph, na které jsem už koukal asi před 8 lety.. A opět je tu rozhodování;-) Ideálně bych chtěl redukovat počet hodinek co mám, takže bych chtěl od racing chronografů co největší univerzálnost. Hlavní pochybnost a otázka na kterou se chci zeptat je - jaká je kvalita Tissot a jak vnímáte image této značky? Co mne tedy také překavpuje, je kolik je na netu padělků zrovna tohohle modelu co chci:-( Při průzkumu jsem narazil na zmínky o tom, ze Tissot dává do strojků levnější plastové díly, které jsou po pár letech KO, což potvrzuje pář majitelů na netu. Dále že červená barva na cifru vybledne apod. U hodinek za cenu skoro 40 tisíc a swis made bych tohle nečekal. Rozhodně moje Fortisky vypadají a jdou i po pár letech perfektně. Druhá věc je, že jsem zde na fóru nabyl dojmu že Tissot zde není příliš v kurzu. Čím to je? Je to švýcarská značka s tradicí, mají v historii řadu inovací, jsou oficiální time keeper v řadě sportů atd. Proč je zde tedy pod úrovní Seiko? (Nic proti Seiku, několikrát jsem měl Monstra;-) Co se týče toho proč mne ty hodinky lákají, líbí se mi že mají osvědčený strojek s chronografem, dobré zpracování, průhled na strojek a jsou univerzální, dají se vzít s výměnou řemenu od formálnějších událostí přes košili do práce i na výlet. A jedná se i o (doufám) renomovanou značku. Ještě rychle k dalším alternativám. Steinhart Lemans Chrono Mám Steinhart hrozně rád, protože je to ne-mainstreamová značka, kterou nemá/nezná každý a myslím že opravdu mají výborný poměr cena výkon. Více resp. spíš méně stejný strojek jako Tissot A Tag Heuer, přičemž stojí 3x méně net TH a o půlu méně než Tissot. Bohužel ten vzhled je už dost sportovní, takže k formálnějším příležitostem to nepůjde, ani do práce to není úplně ideál. Tag Heuer Carrera Cal. 16 má rozhodně jméno, ale zas jsou dost profláklé a na mně i trochu menší (43 mm vs. 45 pro Tissot a Stein). Velký problém je pro mně přenést se přes tu cenu, měl bych asi strach je nosit. Navíc jsem také slyšel o pár prípadech kdy se v záruce měnily díly, protože strojek přestal fungovat. Celkově jsou pro mne asi nejméně preferovaná varianta. Předem díky za postřehy ke kvalitě všech uvedených a k tomu co si myslíte o těchto značkách a modelech po objektivní stránce. Prosím o vynechání komentářů, že se vám hodinky nelíbí a že jsou moc velké, to je čistě subjektivní;-)
  17. Dekuji za vyborny obchod. Hodinky putovaly z Bratislavy do Prahy postou a penize mezinarodnim prevodem. Ivan po perfektni rychle domluve hodinky zaslal obratem a dosly presne v takovem stavu jaky popisoval.
  18. Taky zrovna pokukuju po Alpine, ale ty karbonovy cifry mi prijde pusobi takovycm lacinym dojmem.. Jinak jejich hodinky na prvni pohled na zivo vypadaji materialove a zpracovanim naprosto perfektne..
  19. Ja sem velmi spokojeny s Kemmner Seahorse. Uz se nedaji koupit, ale Kemmner nabizi (prodava pouze pres ebay) i jine zajimave kousky: Frog black http://www.ebay.com/itm/Kemmner-frog-black-Taucheruhr-mit-ETA-2824-2-elabore-swiss-/302409977759?hash=item46690a0f9f:g:GL8AAOSwa81Zcw8R 007 http://www.ebay.com/itm/Kemmner-007-Big-Crown-Watch-Automatic-Waterproof-to-200M-Exceptional-Watch-/263112468259?hash=item3d42b9a723:g:xPIAAOSwrSdZe7ol
  20. PetrH

    Sraz Chronomagu - Praha

    Ahoj, taky se na chvili zastavim kolem 7. P.
×
×
  • Vytvořit...