Přejít na obsah

knihomol

Členové_50
  • Příspěvky

    491
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele knihomol

  1. Díky za radu. Vyzkoušel jsem na prodejně Nuuk, Singi, Visby 3v1 a Skogso. Libila se mi ta Visby, sle dal jsem na radu s v tašce mám Skogso. Doufám, že bude teplá. Díky. Snad bude ok.
  2. Ahoj, prosím o radu znalce Fjallravenu. Uvažuji o koupi zimní bundy (nejradši peří), která by byla odolná vůči otěru. Každodenní nošení batohu na notebook + další věci. Líbí se mi i bundy od Pyrenex (jen e-shop) a Canada Goose (už dost drahé a není kde vyzkoušet velikost, nevím jak je to prakticky s odolností). Nechci bundu na módní přehlídku Kdysi jsem měl wallensteyn a s ní jsem byl spokojený. Dřív byli na Václaváku a ve VanGraafu. Ještě jsem našel od Fjallravenu KEB TOURING DOWN JACKET a Skogso. Neudávají teplotní index tak nevím.
  3. knihomol

    Rolex Titanium Deepsea

    Na Instagramu jsem našel tuto fotku. Ať si obrázek udělá každý sám Je to zajímavé, ale do 11 km se potápět nebudu
  4. Ano, mají vodotěsnost 50m. Ono se nepředpokládalo, že by se astronauti na Měsíci byli ve vodě Kvůli teplotám tam totiž není možné, aby se vyskytovala voda v tekutém stavu. Takže by to bylo nejspíš zbytečné. Water resistance: 5 bar (50 metres / 167 feet
  5. Proti inDesignu nic jen jsem netušil, že to bude tak komplikované
  6. Děkuji. Už jsem to přečetl. Napadla mě (určitě z pohledu profesionální typografa) asi debilní myšlenka. Napsal jsem odborný text (v pages pro Mac), který bude mít cca 680 normostran. Psaní mi zabralo 15 let práce. Mám k tomu cca 300 obrázků (z hlavy fakt neznám teď přesný počet v různé kvalitě). Říkal jsem si, že bych z toho měl radost, kdybych si za přispění nějakého profesionála upravil v nějakém proti typo programu InDesign nebo něco podobného. Něco jsem si o tom přečetl, zjistil jsem, že všechno je špatně. Díval jsem se i na ten sw a odbornou práci holt musí udělat odborník, nikoliv amatér se základníma vědomostmi jako já. Takže holt budu muset nastřádat do prasátka a poptat nějakého profíka.
  7. Snad to sem patří. Vyšla nádherná kniha Apollo 11 remastered. Zdigitalizovali negativy a udělali zajimavou knížku. Pro některé tip na zajímavý dárek Kniha Apollo renastered
  8. Já teď přemýšlím o novém notebooku. Brácha pokukuje po mém MBP 2016 (model) 8GB RAM 256 GB disk, nedávno měněná baterka. Brácha mně doporučuje nový MB Air M2 (cena 45k). Líbí se mi na něm, že je lehký a přenosný. Mám však nabídku na MBP 14 v základu za 45k tak uvažuju spíš o něm. Štve mě, že je dost tlustý a váží 1,6kg. Zas ho nebudu přenášet každý den. No uvidíme. Co byste si vzali? Chci si konečně zahrát nějakou hru, pustit film, občas nějaká typografie, Lyx atp.
  9. Ahoj, nejste někdo z Vás typograf? Kolik zhruba odhadem stojí zhotovení sazby. Jedná se o 170000 slov + 100 čb obrázků. Jedná se o odborný text - biografický slovník a k některým heslům fotka.
  10. Mně potěšili nové brýle, takže vidím jasně a zřetelně
  11. Is the new Speedmaster NASA qualified? Now, although NASA didn't ask for new watches (yet), the Omega Speedmaster Professional with caliber 3861 has been tested against the same standards that were used for the previous qualification. Zdroj: Fratellowatches Hesality jsou hezčí . Mějte hezký den.
  12. Ahoj pánové, musím koupit lampičku na noční stolek do ložnice. Začal jsem vybírat nějakou pěknou designovanou lampičku, kterou budu mít na občasné čtení. Spíš vyšší konstrukce jelikož stolek je 10 cm pod úrovní matrace takže cca 50 cm vysokou. Aby světlo bylo příjemné trošku tlumené, aby pak člověk v pohodě usnul. Líbí se mi Louis Poulsen nebo možná Marset. Chtěl bych nějaký pěkný ikonický designový kousek. Poradíte prosím?
  13. Ahoj, potřeboval bych poradit. Rád bych si koupil obroučky, které se mi líbí přes e-shop. U nás jsem bohužel neviděl tento typ prodávat. https://www.opticabassol.com/en/matsuda-m3105-pw-47-22 https://www.matsuda.com/products/10103h-rx?variant=42466828550394 Dá. se nějak spolehlivě změřit rozměry obrouček nebo je to blbost? Mám tak - 6diopt. Asi bych se šel i změřit (jestli nepotřebuji i nové čočky), kde mají Zeiss.
  14. Včera jsem viděl na Keynote zajímavou krabičku Mac Studio. Říkal jsem si, že bych si ho pořídil z důvodu - dlouho vydrží co se týče technologického zestárnutí a podpory pro další léta. Jde mi jen o základní verzi (M1 Max, 32 GB RAM, 512 GB disk) nejsem profík na video. Ale chtěl bych si zahrát po letech nějakou dobrou hru Oproti tomu Mac mini M1 (už představeno před 2 lety) s 16GB a 512GB disk. Co byste volili? Rozdíl je cca 20k
  15. Dnes jsem četl, že Rolex stejně jako další stopnul export hodinek do Ruska. Vzhledem k velikosti trhu by mohl být více saturován trh v Evropě. Rolex has suspended exports to Russia, a spokesperson for the brand has confirmed. In an e-mail to Bloomberg, a statement said that the only Rolex watches currently being sold in Russia are by independent and privately owned local retailers with inventory that was delivered before Russia’s invasion of Ukraine.
  16. Začínám mít obavy, zda ty sankce budou účinné. Vzhledem k tomu, že většina obyvatel federace informace buď nemá nebo je nemá ani zájem si je hledat. Čína bude Rusku dodávat telefony, IT techniku a infrastrukturu, platební karetní systém atd., komodity včetně kovů k výrobě polovodičů,... To bychom zároveň museli přenést výrobu kritických technologií zpět do USA, Evropy atd. A zbytek luxusního zboží se tam bude pašovat. To běžný Rus, který má příjem okolo 10k CZK podle mě vůbec neřeší. Zaznamenal jsem, že v Rusku končí Richemont SA a Swatch Group. Rolex ani PP jsem neviděl. Jinak mám úplně stejný pocit na hodinky moc ani pomyšlení, spíš jen obavy co bude dál.
  17. Jednoznačně kolečka (Uh. Hradiste). ted na tim premyslim, ale kolo je tsm vlastne jedno
  18. To je od nás Si vzpomínám, jak jedna moje spolužačka, která pocházela z Prahy k tomu vždy te srandy dodávala “a větřák a mražák viď?”
  19. Ahoj, čirou náhodou jsem se na youtubu díval na nové modely Speedmasterů a narazil jsem na úplně nové video, které rozebírá jedny z prvních potápek od Omegy. Myslíte, že by se mohlo jednat o nový model? A že video by mohlo být nějakým pre marketingem? Omega Marine
  20. já jsem šel na posilující dávku bez registrace hned po vánočních svátcích. Hned ráno. Čekal jsem ve frontě cca 15 min a mohl jsem si vybrat typ vakcíny. Po konzultaci s doktorkou jsem dostal Modernu. První den po očkování nic, druhý den horečka, kterou vyřešil paralen.
  21. Luxusni monitor uz mam. Jelikoz jsem zacal znova cestovat po svete, tak jsem chtel notebook s vetsi obrazovkou nez je 13 palcu. Na pokoji na jlhoteluna netflix na fotky z nafocenych archivalii a tak. No uvidim. Ta 16 je cenove mimo aspon pro me
×
×
  • Vytvořit...