Přejít na obsah

Pepanius

Členové
  • Příspěvky

    6
  • Registrace

  • Přítomen

Pepanius's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Dobrý den, prosím o pomoc/radu týkající se výměny baterie. V hodinkách CASIO Edifice mi vydržela původní baterie téměř 5 let. To jsem snad nikdy nezažil... Problém však vidím v její výměně - vždycky, když jsem si kdekoli v hodinářství nechal vyměnit baterii, tak fungovala už jen ca 1/2 roku. Dle mého názoru tam dají nějaký "šmejd". Nemáte, prosím, někdo zkušenost s nějakým hodinářstvím v Praze (ideálně východní část Prahy - 4 nebo 10 příp. centrum), kde mi dají do hodinek originální nebo alespoň nějakou lepší baterii, která vydrží dalších několik let. Nechci každého půl roku řešit, že mi opět hodiny nefungují. Předem děkuji za tipy.
  2. Pěkný den, zaujaly mě tyto hodinky https://www.tissotwatches.com/en-en/shop/tissot-t-complication-squelette-5.html, ale cenově vychází na ca 45 000 Kč. Což je cena, kterou za hodinky určitě dávat nechci. O hodinkách nemám vůbec přehled, takže netuším, zda se dají sehnat nějaké podobné hodinky za pro mě přijatelnější cenu - do 15 tisíc. Kč (což je vážně maximum co jsem za hodinky ochoten zaplatit, spokojím se velmi rád i ještě s nižším cenovým spektrem). Poradíte, prosím? Nemám žádné extra požadavky, pouze nechci zlatou barvu rámečku/řemínku/ciferníku, také nechci hodinky, kde "průhled" na strojek zabírá pouze malou plochu ciferníku a ideálně (ne nutně) mechanické/automatické (tím myslím že se natahují nošením na ruce, ne strojek s baterií).
  3. Abych řekl pravdu, tak jsou 4 věci na kterých mi záleží - cena do 5 tisíc, aby to ukazovalo čas (nemusí být na setinu přesný), datum (den) a hlavně vzhled. Tyhle jsem viděl minulý týden v hodinářství za výlohou a oslovily mě - tak mám vybráno. Hodinky bych tam hned koupil, ale majitel si nechává docela slušnou marži - má je tam za 4 300... Ještě že jsem si opsal číslo a koukl na internet
  4. Ahoj, koncem loňského roku jsem tu zakládal téma s žádostí o pomoc s výběrem hodinek . Měl jsem pak jiné starosti a hodinky úplně pustil z hlavy. S hledáním v tématu a hledáním hodinek jsem zase začal . Nakonec jsem si vybral tyhle: Casio EF-539D-1A . Za cenu kolem 3 500 Kč je to podle mě dobrá koupě. Nicméně v zahraničí se dají koupit podstatně levněji (kolem 2500) a to i v "normálních" obchodech (žádný ebay apod.) a modely z Edifice co u nás stojí kolem 7 tisíc se dají sehnat kolem 5ti. Tím se zase rozšiřuje výběr, protože jsem si určil hranici 5 tisíc. Tak by mě zajímalo, jestli máte zkušenosti s nákupem ze zahraničí (pokud ano odkud) a jak je to se zárukou. Zase nechci riskovat, že ušetřím pár stovek na hodinkách a pak se náhodou objeví nějaká závada a já je budu muset vyhodit kvůli neplatné záruce.
  5. Projížděl jsem si ty SEIKA (a mám pár favoritů) ale náhodou jsem narazil na sérii EDIFICE od Casia (teda ten řemínek tu radši komentovat nebudu) - nebo by byly ty Casia špatná volba? Nejlepší by bylo ty hodinky vidět naživo. Nějaký tip na prodejnu v Praze, případně okolí (řekněme max. hodinu autem), kde mají solidní výběr ?
  6. Zdravím, už nějakou dobu koukám bezvýsledně po hodinkách a potřeboval bych od vás poradit s výběrem co koupit. Nedávno mne zaujaly na aukru tyto hodinky: Z toho plyne můj první požadavek - rád bych něco podobného stylu. Samozřejmě žádám nějakou ověřenou značku (byť třeba Casio) než jakési Detomaso. Omezením je cena maximálně 5000 Kč (ale je to max. strop, takže budu rád i za tipy s nižší cenovkou). Hodinky by měly sloužit k normálnímu dennímu nošení. Žádné speciální požadavky - zda to má ukazovat datum, 24 hod formát, mít stopky, ... nemám, chci mít na ruce hodinky, které mi ukážou čas a budou se mi hlavně líbit. Ostatní funkce jsou plus, ale rozhodně nebazíruji na tom, že musí mít nutně třeba podsvícení... Pro někoho můžou být hodinky výše nepřehledné, ale co člověk to jiný vkus, tak to prosím akceptujte a nesnažte se mi vnutit něco takového : Díky moc za všechny tipy!
×
×
  • Vytvořit...