Přejít na obsah

Woodie

Členové_50
  • Příspěvky

    119
  • Registrace

  • Přítomen

Woodie's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. Vychodni slovensko je od DCF77 v Mainflingenu uz prece jenom dost daleko, i kdyz podle mapky bys mel byt porad jeste v dosahu... imho bude problem v tech domech kolem tebe. Kdyztak zkus udelat pokus, schvalne je narid aby sly o par hodin blbe a jestli mas moznost tak je dej pres noc nekomu kdo bydli ve vyssim poschodi panelaku a ma okna na zapad, jestli se mu to tam syncne. Pokud ano tak mas u sebe v byte asi smulu a neco ti tam ten signal stini.
  2. Chci se zeptat ohledne zkracovani kovoveho tahu, musel jsi odebirat nejake clanky? A jestli ano, slo to v klidu nebo to byl boj?
  3. Jak uz tu psali prede mnou, Casia maji hodne dobry pomer cena/vykon. I levne kousky jsou vyrobene solidne, kdyz se k nim clovek chova aspon trochu slusne tak vydrzej velmi dlouho, s tema cos sem daval budes imho spokojenej.
  4. JJ presne, kvuli tomu modulu kterej mi velmi vyhovuje se je snazim zachovat funkcni a v dobrem stavu co nejdyl. Jeste s Risemanama a G-7700 jsou tyhle digosky asi nejoblibenejsi co mam Vim moc dobre ze takove zachazeni jako G-Shocky nevydrzi, tak se k nim podle toho chovam.
  5. Chilliluk: a co neco s vibracnim alarmem.... treba G7510(?)
  6. Ale prdlacky Nosim je skoro porad, obcas v nich i usnu, ted mam vylozene jejich obdobi kdy je nosim nonstop uz od podzimu. Jak jsem psal sundavam je akorat kdyz si myju ruce anebo se hrabu v compu (delam admina). A taky je diky pouceni z minulosti nenosim cca 3 mesice v lete kdy jsou nejvetsi vedra. Paradoxne na zimu tj. na obdobi kdy by clovek logicky preferoval spis G-shocky jsou DB-360 imho idealni (aspon pro mne), pac se diky male tloustce dobre snesou s dlouhyma rukavama coz byva treba u tlustych G-cek obcas dost problem. Uznavam ze tyhle hodinky medaili za odolnost asi neziskaji, na druhou stranu kdyz se k nim clovek chova aspon trochu slusne a je si vedom jejich konstrukcnich limitu tak par let v dobrem stavu urcite vydrzi.
  7. DB-360 mam taky, ve stejnem provedeni Kdyztak muzu dat par postrehu, mam je uz docela dlouho. O to jak budou vypadat po nejake dobe noseni se neboj, kdyz se k nim budes chovat aspon trochu slusne budou porad vypadat super. Ja mam svoje tretim rokem a vypadaji jako nove, neni na nich nikde ani skrabanec (vcetne plastoveho tela). Tech odrenych fotek z Jezevcikova auditka se vubec neboj, to je naprosty extrem. Nechapu co s nima delal, takhle dorasovane hodinky jsem jeste v zivote nevidel :-) No zpatky k DB-360: - maji mineralni sklicko, je celkem odolne proti lehkemu poskrabani, ja na nem po 3 letech nemam ani sebemensi vlasovy skrabanec. Kdyz se ale budes hodne snazit tak ho samozrejme poskrabes, viz. Jezevcik2 The Destroyer - telo hodinek je pokoveny plast. Ten uz tak odolny proti skrabancum neni, doporucuju na to davat bacha a hodinky v pripade ze by jim hrozila ujma radsi sundat (ja to delam napr. kdyz se chystam hrabat v kejsu nejakeho compu kde hrozi ze bych hodinkama trisknul do ostre hrany). - DB-360 maji po uzivatelske strance imho jeden z nejlip vymyslenych modulu od casia, velice prijemne se ovladaji, lcd je prehledne, hodne ocenuju stale viditelny prehled jak jsou nastavene jednotlive alarmy. - mam je hodne rad a nosim je ze vsech digin co mam nejcasteji, maji ale jednu celkem podstatnou nevyhodu - temer nulovou vodotesnost. Na to si davej bacha pri myti rukou, taky je nedoporucuju nosit v lete kdyz bude horko a bude se ti pod nima potit zapesti. Slany pot se dostane pres tlacitka dovnitr a po nejake dobe narusi desku s elektronikou, coz se pak projevuje tim ze se hodinky chovaji jako by je posednul satan (zbesile se menici segmenty na lcd, nahodile pipani, nebo se uplne vypnou a najedou zas za par dnu az uvnitr vyschne vlhkost z potu). Takhle jsem si jedny DB-360 behem 2 let odkragloval protoze jsem je nosil i v lete.... ale tak jsem si je oblibil ze jsem si hned koupil dalsi Ted uz jsem chytrejsi a nosim je jenom v obdobi podzim - jaro, pres leto kdy je horko si radeji beru G-cka nebo Timexy u kterych diky vodotesnosti WR200 neni zpocene zapesti problem. Mam je z mnoha duvodu fakt moc rad, i diky nizke vaze, male tloustce a tvaru se zkosenyma hranama ktery je fajn kdyz ma clovek dlouhe rukavy, hodinky pod nima nijak neprekazi... jedine minus je ta slabsi vodotesnost. Tolik moje postrehy z jejich nekolikaleteho vlastnictvi, snad ti to k necemu bude.
  8. Co je to plz za model? To jsou snad jedine digitalky ktere na sobe maji bezdotykovy teplomer Zkousel jsi s nima neco merit? Funguje to spolehlive?
  9. wow, ty jsou moc pekny... casio je v ruckovych designech vetsinou nepouzitelne ujete, ale tohle se jim fakt povedlo. congrats k darku
  10. Jak se mi Jasony nelibi v ostatnich ujetych barevnych kombinacich, tak v cerne nevypadaji vubec spatne...
  11. Ono k tem orvanym Jezevcikovym DB-360... takhle domasakrovane hodinky jsem jeste v zivote nevidel Je fakt ze je to jen pokoveny plast, na druhou stranu jsou oproti kovovym aspon lehke (tj. pohodlne na delsi noseni) a levne. Od digin za cca $25 nelze cekat nejaka vetsi odolnost. Jinak ja je mam taky, uz druhym rokem... nosim je hlavne pres zimu a vypadaji porad jako nove, neni na nich jediny skrabanec. Je to o pristupu, delam admina takze se casto hrabu v compech a rackovych skrinich, predtim si ale hodinky vzdycky radsi sundam. Je to otazka 2 sekund a mam aspon jistotu ze je neskrabnu o nejakej plech. Specialne DB-360 se diky systemu zapinani na reminku sundavaji/nandavaji velice rychle, neni duvod je takhle rasit a mit na ruce kdyz clovek vi ze by mohly prijit k uhone. Proc to vlastne pisu... timhle nechci nejak obhajovat plastove pouzdra, kovove jsou urcite trvanlivejsi a hezci, na druhou stranu i plast ma svoje vyhody (vaha) a pri slusnem zachazeni ty hodinky muzou vydrzet v dobrem stavu celkem dlouho.
  12. kozaa: ja mam G-7700 (cerna verze tech tvojich), asi moje nejoblibenejsi G-cka, davam jim prednost i pred Risemanama a to uz je co rict Jsou fakt super, az na strankach Casia uvidim ze je vyradili z vyroby tak si na e-bayi hned koupim druhe do zalohy aby mi vydrzely co nejdyl.
  13. Nejak nechapu v cem je problem... 5s/mesic je imho uplne v pohode. Co maji rikat lidi s mechanikama, ti jsou radi kdyz se jim hodinky nerozejdou vic nez 10s za den
  14. Mne by se jinak po strance funkcnosti krome klasickych ABC veci co maji Protreky jeste libil krokomer a meric srdecniho tepu, kterej by mel snimac bud primo v hodinkach nebo v reminku na spodni strane zapesti (tj. aby to fungovalo bez dotykovych plosek nebo hrudniho pasu).
  15. Jsem technologicky hracicka, mne by se libily hodinky s uplne jinym, dotykovym konceptem ovladani. Nemely by zadne mackaci cudliky, ale na okruzi kolem sklicka dotykovou plochu na zpusob notebookoveho touchpadu... akorat ze by to nebyl dotykovy obdelnik, ale krouzek, samozrejme zvladajici multi-touch aspon 2 prstu zaroven. Neco podobneho ma Tissot T-Touch: ... ale ten ma i normalni cudliky a dotykova plocha je na sklicku. To imho neni uplne idealni kdyz ma clovek zpocene nebo trochu mastne prsty, pak si to sklicko dost zapatla... lepsi je imho sahat jenom na kraj kde to tak nevadi. Vyhody dotykoveho ovladani jsou zrejme, diky absenci mechanickych cudliku lepsi vodotesnost limitovana vpodstate jenom tesnosti dynka a sklicka, nemoznost porouchani mechanickeho tlacitka, imho rychlejsi ovladani - nastavovani nejake hodnoty by se delalo krouzenim prstu po okraji - jednim smerem zvysovani, druhym smerem snizovani, moznost integrovat do hodinek vic funkci s rozsahlejsimi volbami protoze by nebyl problem takhle rychle projizdet i rozvetvene menu s hodne polozkami. Proste zas neco noveho. V minulosti platilo Casio za leadera v oblasti implementace vsech moznych technologickych vymozenosti a hodinkovych geekovin (IR ovladani televize, hlasovy zaznamnik, emisivni teplomer, GPS...) V soucasne dobe mi prijde ze se placaji na miste, semtam vydaji novy, nijak vyrazne odlisny model a za vrchol inovace se povazuje kdyz k nemu udelaji 10 barevnych variaci. Navic jak mam G-cka rad tak me na nich zaroven stve neergonomicnost ovladani, nektere modely maji tlacitka bud paranoidne zakapotovane ze se skoro nedaji zmacknout, anebo jde jejich stisk tak ztuha ze by si na to clovek malem mohl brat kleste (Mudmany). Misto toho by se rychle a hlavne pohodlne tukalo/prejizdelo prstem/prstama (multitouch) po okruzi hodinek. Technologicky to imho je zvladnutelne, vyssi energeticke naroky by pokryl solar a pri masove vyrobe by nemusela byt ani nijak dramaticky vyssi cena.
×
×
  • Vytvořit...