Přejít na obsah

klaucz

Členové_50
  • Příspěvky

    382
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele klaucz

  1. klaucz

    Timestore.cz

    Reference na Heurece jsou za dodání hodinek. O reklamacích a servisu se tam už nedozvíš. Pokud jde o tu dlouholetou historii, tak to není zdaleka tak horké. Tento obchod běží od roku 2011. Předtím měl jiného majitele.
  2. klaucz

    Timestore.cz

    Pokud jste tak seriózní, proč u hodinek Citizen uvádíte - záruka 5 let Citizen? Sám moc dobře víte, že je to lež. Těch 5 let je přece od vás a ne od Citizenu. Citizen má mezinárodní záruku jen 1 rok a to jen v tom případě, že záruční list potvrzen autorizovaným prodejcem. Což ve vašem případě není. A pokud jde o reklamace, tak třeba dle vašich podmínek neuznáváte vypadlou korunku nebo tlačítka. Což je u Citizenu 90% závad s opravou v ceně několika tisíc korun.
  3. klaucz

    Timestore.cz

    HongKong není v Evropě. Ale mají to dobře ošéfované a přijde to bez DPH a vyclívání. HongKongskou poštou do UK a odtud GLS jako balík z EU. POkud jde o záruku, tak bych se podíval do obchodních podmínek. Předem dávají ruce pryč od 90% nejpravděpodobnějších závad. K tomu ještě blafujou a uvádějí zaruku: Citizen záruka 5 let. Asi proto, aby si zákazník myslel, že jde o záruku od Citizenu.
  4. klaucz

    Timestore.cz

    Jak Vám má někdo věřit, když jste prodávali fejky Tissotů. V té době by nikdo, kdo má hodinky rád Tissoty PRC200 z Asie nekoupil. Každý věděl, že to jsou fejky. Díval jsem se na Váš obchod a vidím tam Citizenky z Hong Kongu. Být Vámi tak si prověřím model AT0360. Je to podobný případ jako Tissot PRC 200. Já jen, aby jste tady zase za pár lepsal, jak Vás nějaký asiat napálil a Vy jste o ničem nevěděl.
  5. Ta nadřazenost Citizenu nad Casiem je každému jasná. V quartzu toho moc lepšího nekoupíš a na rozdíl od Casia je to klasická hodinářská značka. Jen nesmíš soudit dle výše uvedeného modelu z té nižší třídy. Tvůj názor lze omluvit neznalostí a neinformovaností. Ale s tím se dá časem pohnout.
  6. Nejlepší je moc neřešit, zda jsou lepší mechaniky nebo quartz a mít doma oboje. Dobře se doplňují a ukazují dva světy hodinařiny. Jen je třeba si z těch dvou světů dobře vybrat.
  7. klaucz

    citizen jy8020-52e

    Nemá cenu moc rozlišovat mezi mechanikou a quartzem. Jsou mechaniky i quartzky se srdcem i bez něj. Jsou dobré mechaniky i dobré quartzky. Stejně tak jsou špatné mechaniky i quartzky.
  8. V mechanikách je podle mě lepší SEIKO, v quartzu Citizen. Obě značky mají dlouhou historii a obě přinesly hlavně u quartzových hodinek mnoho nových řešení. Obě používají svoje kalibry a jsou známé svou spolehlivostí a dobrým zpracováním. Je to dáno třeba i tím, že Citizen je strojařská firma. Vyrábí přesné obráběcí stroje, přesné díly,... Proto Citizen v quartzu řadím před švýcarskou a německou konkurenci, která si často pouzdra nechá dělat a kupuje i kalibry. Rozhodně bych je nesrovnával s Casiem, které toho s hodinařinou nemají moc společného.
  9. Zkus ještě jednou udělat kompletní reset. Snad to pomůže. To, co se ti stalo se může stát, pokud byly hodinky během spuštěného chronografu vystaveny nějakému nárazu a řeší se to kompletním resetem (je to i v návodu).
  10. klaucz

    citizen jy8020-52e

    Tady máš tvrdosti dle materiálu: ocel: Hv - 150 -220 titan: Hv - 170 - 200 supertitanium (titan + TiCN) - 1000 - 1200 další info najdeš zde: http://hodinarskymagazin.sk/hodinky-pod-lupou-pvd-verzus-dlc-ich-rozdiely-vyhody-a-pouzitie/
  11. klaucz

    citizen jy8020-52e

    V Japonsku jsou Citizeny ještě dražší než u nás a to jsi asi ani nepočítal s DPH. Spíš šlo o HK. Navíc tento model je pro evropský trh. Ale prodává ho také prodejce z HK. Do USA to pak jde bez cla a DPH. Ze Španělska by to asi bylo složitější.
  12. klaucz

    Citizen - aký model?

    Tak se s námi poděl o zkušenosti a neposílej SZ. Jsme přece na fóru.
  13. klaucz

    Originá/fejk?

    Jsou to originály, ale bez záruky. Ta limitovaná záruka 5 let (3+2) ti je tady k ničemu. Dovoz z USA. Zeptej se prodejce, zda ti dá fakturu a alespoň 2 roky záruku. Řečem o 5-ti leté záruce nevěř. Tu by jsi mohl uplatnit jen v USA a to jen pokud jsou hodinky kupované u autorizovaného prodejce, a to asi nejsou.
  14. Pokud koupíš v zahraničí, tak ti uznají max. 1 rok a to jenom někdy. Ani ta záruka v ČR není čistejch 5 let. Je to záruka 3 roky na hodinky + 2 roky na funkčnost strojku.
  15. Dle mě je to stejná liga a to po všech stránkách. Dokonce bych řekl, že jsou si dost podobné a oboje jdou svou vlastní cestou. Jde o klasické hodinářské značky, které otevřely a otevírají další dimenzi hodinařiny. Snad jen Citizen k tomu má větší strojařské předpolady, což se projevuje v jejich spolehlivosti danou výborným zpracováním.
  16. klaucz

    BY0080-57E

    Při dnešním kurzu je to spíš tak 20 000,- Kč. K tomu si dej 20% DPH a jseš na 24 000,- Kč.
  17. klaucz

    Citizen - aký model?

    Jo to model CITIZEN BL5280-52X a už se nedělá a myslím, že se už ani nedá sehnat.
  18. zdroj fotek: www.thewatchsite.com
  19. se safírem i s minerálem
  20. Stačí zmáčknout vrchní tlačitko. Na 40 je ukazatel zapnutí letního času. Pokud jste ale v módu TME, tak by se měla vteřinovka za nějaký čas znovu rozběhnout. Takže asi budete v módu CAL a vteřinovka ukazuje na 8 (40), což je srpen. Vraťte se do TME a vše znovu poběží.
  21. Mezinárodní záruka je ti u většiny hodinek k ničemu. Musel by jsi si předem zjistit, zda bude záručák potvrzen autorizovaným prodejcem. A to s největší pravděpodobností nebude.
  22. klaucz

    Citizen AS4035-04E

    43 mm bez korunky / 47 mm s korunkou. Nejlepší si je hodinky vyzkoušet.
×
×
  • Vytvořit...