Přejít na obsah

Mirino

Členové_50
  • Příspěvky

    98
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Liptov

Mirino's Achievements

Učedník

Učedník (4/8)

  1. Řešil se tu potenciální nesoulad trekových hůlek a automatů. Tak přidám svoje. Já na turistiku používám Amfibie a po čtyřech pěti dnech bouchání trekovkama se vejdou do minuty. Vlak mně kvůli tomu nikdy neujel. Pro detailisty podotknu, že denní dávka bouchání byvá různá, od deseti do pětadvaceti kilometrů.
  2. Ohm-Aztec: Jakým mechanismem došlo k aktivaci rosného bodu? Vzals je do větší hloubky, nebo sis jenom pořádně umyl ruce?
  3. Myslíš to hodinárstvo na pešej zóne oproti domu služieb? V podstate vľavo vedľa bývalého hotela Európa. Sú tam dvaja a asi dobrí majstri. Rozprávali mi také veci, že skrutky v dnešných mechanických hodinkách ani veľmi nie sú skrutky, len sa tak tvária a keď za ne zaberieš, tak sa to odtrhne.... asi niekomu "vylepšili" hodinky.
  4. Hlásím taky jeden kus. Chvalabohu trefili správnou vidlici. Sranda je, že v krabičce nebyl vůbec žádný návod. Né že bych uměl čínsky snadno a rychle, ale aspoň obrázky k tomu dát mohli, ku...vy žluté. Ještě že je tu plno nezištných pomocníků.
  5. Já si naopak začínám myslet, že každý "normální" člověk má mít v šuplíku aspoň lupu, vystěžejkovač a modrou krabičku.
  6. Ahááá,... jsem to pochopil jinak. A když už jsem sem vlezl, tak mi nedá hodit do pléna otázku. Co se stane, když nechám demagnetizovat hodinky, které ale NEBYLY zmagnetizované? Tedy "čisté" hodinky - pro klid duše a vyloučení jedné z možných příčin změny chování hodinek - položím na demagnetizér. Nestane se nic, nebo naopak?
  7. To jako z natahovače "prosakuje" tolik magnetismu, že to zmagnetuje hodinky, které se v něm vrtí??? Anebo není natahovač jako natahovač? Teď nemyslím co do životnosti, vzhledu, hlučnosti, ceny.... ale čistě z magnetického hlediska.
  8. Při takové vzdálenosti bych už ale předpokládal nějaké magnetické stínění. Teda myslím u fabrického výrobku. Ty samodomo ale evidentně žádné stínění nemají. Nikdo tady nezkoušel vyrobit si to doma?
  9. S dovolením bych využil toto vlákno s všeobsažným názvem na svůj dotaz. Na netu je spousta videí s windery vlastní výroby. Většinou je použitý motorek z mikrovlnky a hodinky jsou v nějaké konzervě. Vzdálenost hodinek od motorku je cca 10-15cm. To jako těm hodinkám nevadí magnetické pole toho motorku?
  10. No tak to někdo přesune a fertig.
  11. Podpořím P_P. Dělá to skoro stejně, jako já. Akorát já dělávám z krkovice. Jasně, není to úplně dietní, ale to ta komerční šunka s "bílým masem" dokola nebude taky. Zato je šťavnatější. Pragandu taky míchám se solí. Pragandy maximálně půlku, cukru stačí půl malé lžičky. Zato nedávám vodu. Bacha na ten mixér. P_P má na mysli spíš hnětač na těsto. Ta stará ETA - oranžová - má takové prima zahnuté betelní kovové háky. A když se to pustí přes tu převodovku, tak paráda. To maso je pak krásně oslizlé po celém svém povrchu a lepí. Není potřeba nic mlet. Maso nedávám přímo do formy, ale do mikroténového sáčku. Nejlepší jsou ty pevné, určené do mrazničky. A přidávat po malých dávkách, a tlačit, aby tam nebyl vzduch. Dva dny v ledničce, to je jasné a potom ta voda. 80 stupňu je fakt max. Spíš to držím kolem 76-ti. Maso vkládám do vody ohřáté na 80st. Ne do studené. Když se to ohřívá pomalu ze studené vody, tak to nějak víc pouští vodu. A potom držet těch 76-78 dvě hodinky. Bez teploměru to moc nejde. Né, že by jako vůbec, ale je to loterie. A když to nevyjde, tak to bude vařené maso. Taky se to sní, ale už to nebude šunka. Po vyjmutí z lázně to rychle zchladím ve studené vodě. Potom do rána do ledničky...a to je vlastně všecko.
  12. Osobně kříž nemám moc rád. Připadá mi to, že je tam nějak moc ručiček a potom v tom nepořádku ty správné hledám.
  13. Když dáš pragandu se solí půl na půl, tak to bude růžové až dost. Vlastní zkušenost....abych pro to zdraví také něco udělal
  14. Nedávno se tu řešily ocelové pánve. Na této dělám palačinky já. A opravdu nelepí.
  15. Páni, coby začátečník v oblasti mechanických hodinek bych potřeboval poradit. Jako aktivní turista používám trekové hůlky. Takže vytrvalé klepání celkem dlouhou dobu, i když ne nějakou brutální silou. S "normalizovaným" štípáním dřeva asi nesrovnatelné, ale pro hodinky určitě nic příjemného. Snesou takové zacházení automaty? Seika z 5-kové řady, nebo Amphibie? Ty se mi dokonce líbí víc.
×
×
  • Vytvořit...