Přejít na obsah

mandrinka

Členové_50
  • Příspěvky

    61
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele mandrinka

  1. Řekli, že si můžu vybrat a doporučují platbu v eurech.
  2. Tak už mi taky volali. Nevíte, oni tu cenu přepočítávají nějakým svým kurzem do CZK? Takže je lepší platit v eurech?
  3. Tak na tyhle ale o cislo mensi jsem uz rok v poradniku a nic. Krasne.
  4. mandrinka

    První hodinky Rolex

    Ja cekma na OP od listopadu. Teda skoro rok. Na ruznych ceskych insta profilech, co prodavaji original RLX, uz tak dvakrat byly na prodej. Uz na to , jestli mi nekdy zavolaj, tak si je prijdu prohlidnout, a pak jim reknu, ze uz je nechci.
  5. Tak jsem se dneska v sauně pobavil, když jsem narazil v pátečních Hospodářkách na reklamu na Rolex od Bechyněho. To má na té čekačce málo lidí?
  6. Hele, ja jsem se zapsal na cekacku na OP s tim, ze si zatim budu davat neco stranou. V podstate uz premyslim o tom, ze se zapisu na GMT II, protoze se mi libi a nez ty OP dorazi, budu mit nasetreno na ty GMT. Zapsal jsem se nekdy v rijnu/listopadu loni.
  7. mandrinka

    Rolex 2023 Novinky..

    Všimli jste si, že maj předělané i stránky a příjdou mi teď takové přehlednější. Líp se ty modely prohlíží a kofnigurují.
  8. mandrinka

    Rolex 2023 Novinky..

    Teda jako zmeny nic moc. Ten cifernik OP je infantilni. Kdyby aspon ty kulicky v tom nejak behaly. Jinak jsou to takove drobne zmeny. Jo a chvalim, ze skoncily ty milagrosy.
  9. Budu trochu spekulovat, ale postavi si moderni novou tovarnu s velkou robotizaci. Samozrejme se tim chlubit nebudou a furt budou tvrdit, ze je to montovano rucne a asi i zaver bude. Urcite to nedelaji kvuli tomu, ze by chteli uspokojit nadsence na waitlistech. Jinak v zahranici je Rolex v tech beznych kolekcich normalni znacka pro takovou tu vyssi stredni tridu. Pamatuju si jak jeden Swycar nad mym uzasem ze nosi rolady ledabyle na volno a ani je nema spravne narizene, odpovedel, ze to tam ma kazdy.
  10. mandrinka

    Rolex 2023 Novinky..

    Myslite, ze budou i nejake nove strojky a treba ciselniky?
  11. @exell na takovy jsem na cekacce, co mas za velikost?
  12. Tak pokud jste z řad překupníků, tak chápu to pobouření, ale nevidím na tom nic závadného. Ale dobře lepší poslat manželku.
  13. Takže nakonec lepší být zapsaný na hajzlpapíru než v tabletu? No vyhondotil jsem si to tak, že vlastně žádný pořadník není. Je to spíš takový seznam potencionálních zájmeců a oni si prostě nakupují, jak uznají za vhodné. Tak mě napadá udělat malý úskok. Při tom zápisu si občanku neprověřujou a pochybuju, že si ti prodavači pamatují, kdo tam chodí, tak jestli by místo chození a ptaní, jak to vypadá s hodinkama, nebylo efektivnější se tam vždycky nechat zapsat pod jiným jménem.
  14. Nevím, do jakých pořadníku a kde se zapisujete, ale já se před 3 měsíci zapisoval na Václaváku a prodavač to zadával do tabletu. Taky říkal, že o nákupech rozhoduje nějaký manažer a každý se může zapsat jenom na jeden model a jestli jsem to správně pochopil, maj nějaký rozpočet a v jeho rámci zadávají objednávky. Takže doufám, že ať se s prodavačem stane cokoliv, že to je někde v centrálním systému a myslí na mě :). I když si říkám, jestli bych se neměl připomenout. 3 měsíce už je docela dlouho :). A přemýšlím, že bych se na Pařížské zapsal na GMT II., jenom mě malinko děsí ta čekačka podle googlu 5 let. Je to reaálné?
  15. @Jeronimo takový chci, nádherně elegantní
  16. Už by se všichni ty troubové ve FED, ECB, BoE, ČNB měli probrat a ty úroky dát tak na 100násobek těch směšnech hodnot.
  17. Limit je vsude stejny 10k dany predpisy. Ale je mozne, ze nekdo nechce mit treba velkou hotovost na prodejne, tak pozaduje platbu prevodem, kartou.
  18. Díky, že v tom nejsem sám. Já mám zápěstí jak baletka. Měl jsem na ruce 36 OP a 41 potápky. Teď mám hodinky nějakých 39. Tím, že sedí, jsem to myslel spíš na tloušťku pouzdra. Většinu dne trávím v košili a ono to dělá bouli a není to přijmné. A pak já předtím měl Omegy Seamaster a tím pouzdrem jsem věčně o něco zadrhával. Strašně mi to překáželo. Proto nemám problém s hodinkami 36 mm, asi bych snesl i větší, ale zase ne víc jak 40 mm. Výšku pouzdra jsem řešil taky, ale na to jsem rezignoval, protože, aby měly slušnou voděodolnost, tak se pod 10 mm prakticky nedostaneš. To snad umí jenom Patek nebo jsem to aspoň nikde nenašel. Pokud jde o styl, přes den jsem v kanceláři, odpoledne sport a ty hodinky chci fakt na denodenní nošení, ne že je jednou za rok vyleštim, udělám deset fotek, co tady postnu, a pak je zas založim. Takže nějaké univerzálky. Já ještě malinko pokukuju po GMT, ale ta čekačka snad 5 let. A pak jako nevím, jestli by prošly doma ;).
  19. Hele péro dobrý na dýlku i na šířku, o tom neni. Chápu, že mám možná trochu specifické požadavky a kupuju víc rozumem než emocema, ale mně právě v těch věcech, co jsem vypsal, že by hodinky měly umět, moc alternativních značek nevychází. Tak mrknul jsem třeba na to Grand Seiko (už jsem o nich dřív taky uvažoval) https://store.grandseikoboutique.uk/en/Watch/SLGA009/p/SLGA009G?_gl=1*1anvucu*_ga*NjI0MDMwMTE0LjE2NzI5NjY1Mzk.*_ga_E5EWPTQ5T3*MTY3Mjk2NjU1Mi4xLjEuMTY3Mjk2NjcyMi4yNy4wLjA. Ciferník stejný jako rolády (nemá číslice), poměr cena : machr index menší než rolády. Jediné, co se mi zamlouvá, je delší rezerva a dobře má to průhledné pouzdro a antireflex.
  20. Proto jsem založil tohle vlákno, že mě třeba navedete. Ono je to všeobecně těžké, protože mně se třeba nelíbí ani ciferníky u jiných značek. Abych to nějak vysvětlil, rád bych ciferník s arabskými čislicemi, což zdá se aktuálně ve vyšší lize moc nefrčí.
  21. Chápu to správně, že máš jisté výhrady vůči Rolexu, a proto sis je pořídil taky?
  22. Pěkné, to je ale tak rok dva starý model né? Takový ciferník v aktuální nabídce nemají. Oni právě ty ciferníky různě mění. Některé starší modely maj ciferníky, co by se mi líbily, zase ale maj ty staré strojky s menší rezervou.
  23. Zdarvím, chci si koupit hodinky, už jsem dokonce někde v pořadníku na OP Rolex. Pořád ale pokukuju po nějakých jiných, protože se mi stále ne a ne úplně zalíbit žádný z jejich ciferníků. Vždycky stejně ale skončím u rolád. Tak jestli vás napadne ještě nějaká alternativa ... Proč chci Rolex – vlastní strojek, rezerva nátahu 70 hod., vodotěsnost min. 100 m, i na tu velikost překvapivě dobře sedí na ruce, cena. Když koukám po jiných značkých, tak buď ty hodinky nemají dostatečnou vodotěsnost, rezervu nebo jsou výrazně dražší (koukal jsem na nějaké Cartier Santosy - ty maj teda slabou rezervu a ten ciferník se mi taky úplně nelíbí). Co mi na ciferníku vadí. Žádný se mi nelíbí, vadí mi u některých chybějící minutové indexy, nemají vůbec arabské číselné ciferníky a některé mi přijdou vyloženě špatně čitelné (Wimbledon) a to zvětšovací sklo dost nepraktické, i když je ikonické. Z fleku bych si koupil Marky XX https://www.iwc.com/at/en/watch-collections/pilot-watches/iw328202-pilot_s-watch-automatic-mark-xx.html . Úplně můj styl. Parametry splňuje úplně ve všem, krásný přehledný ciferník. Ale naživo vypadaj takové fádnější (to ty rolády naživo vypadají mnohem lépe než na fotce) a co úplně tyhle hodinky v mých očích bohužel diskvalifikuje, je, že nemaj vlastní strojek.
×
×
  • Vytvořit...