Přejít na obsah

Turtle

Členové
  • Příspěvky

    6
  • Registrace

  • Přítomen

Turtle's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Tak jsem udělál pár pořádných fotek jak jsem sliboval Docela mi za ty dva týdny přirostly k srdci. Každý večer na noční stolek a ráno úspěšně synchronizovano. Strašně se mi líbí design ručiček. Jenom celkově konzervativní vzhled malinko zamrzí ale to spraví výměna řemínku až budou čas a peníze.
  2. Po mnoha bolestivých hodinách výběru hodinek s cenou do 10 - 12k jsem nakonec skončil u těchto rádiem řízených Citizenů. Hlavními důvody pro výběr bylo všech dvanáct číslic na ciferníku (nesnášim prázdné ciferníky), 20ATM vodotěsnost, safír s antireflexem a absolutní přesnost (je to asi trochu na hlavu ale 5s už je pro mě naprosto nepřijatelná odchylka) Až budu doma tak udělám lepší fotky a sepíšu dojmy. Taky si nechám u Šímy udělat nějaký pořádný masivní a drsněji vyhlížející řemínek. Tenhle vypadá strašně konzervativně.
  3. Ale GPS a rádio je s externí pomocí, to tak nějak už není ono. Rádiovej signál ení všude a těch pár GPS hodinek jsou drahý a výběr moc není. Quartzy v praxi přeřizuju jednou týdně abych měl jistotu odchylky < 5s. Větší už by mi asi dost lezla na nervy. Prostě mě fascinuje možnost že bych to nařídil a za půl roku při změně DST by to pořád bylo na vteřinu přesně.
  4. Nedávno na Kickstarteru úspěšně menší Havajský výrobce Bathys vybral peníze na realizaci náramkových hodinek s přesností +- 1s za 1000 let! http://www.watchuseek.com/news/bam-bathys-hawaii-creates-world-s-most-accurate-wristwatch-the-cesium-133 Pravda. Jsou dost velký a ošklivý ale ta myšlenka mě fascinuje. Když to za pár let ještě zmenšej a nacpou do něčeho co vypadá normálně tak by to byl technofilův vlhký sen. Představa že hodinky přeřídím jen 2x do roka a pak budu mít na 6 měsíců absolutní jistotu na sekundu přesného času bez externí výpomoci (rádio, GPS) mě přivádí v úžas.
  5. 2.4MHz Megaquartzy měly pokud se nepletu kusově ověřovanou přesnost na +- 1s měsíčně. Rozhodně super volba pro uchyly na přesnost. Sám jsem zrovna včera vyřešil tuhle otázku. Jsem na hodinky dost vybíravý a po desítkách hodin strávených na webu jsem si objednal Jedny Titanové Eco-Drive Citizeny http://www.citizenwatch.com/en-ca/watches/watch-detail/?model=BJ8070-51E Z těhto důvodů: - Všech 12 číslic na ciferníku - podívám se a vím kolik je. Dokonce druhá dvanáctka pro PM časy, ideál. - Eco Drive - U hodinek s tímto strojkem uvádějí majitelé na watchuseek přesnost +- 10s měsíčně - Schránka i tah z titanu je lehký a mám z něj takový "měkčí" pocit - Těsnost 20 ATM. Cokoli pod 10 bych si v životě nekoupil. - Jsou strašně hezky - V poměru k tomu co nabízej příjemná cena Až mi příjdou tak schválně napíšu dojmy
×
×
  • Vytvořit...