Přejít na obsah

jova1

Členové
  • Příspěvky

    7
  • Registrace

  • Přítomen

Návštěvy profilu

677 zobrazení profilu

jova1's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Když se snímky líbyly, přidám ještě jedno kolo.
  2. Dneska jsem zkusil odvalit dvě kola náhodně vybranými frézami. Výsledek je na fotkách. Protože stále netuším, co přesně znamená ten údaj na fréze o průměru, soustružil jsem polotovar na tento rozměr. Vzhledem k dosavadním reakcím jsem zřejmě, ale asi skutečně na špatném fóru. No nic, zkusil jsem to
  3. Předpokládám, že jsem tu dobře na hodinářském fóru a proto se ptám na odvalovací frézy na cykloidní ozubení. Jak vypadá fréza na evolventní ozubení to dobře vím, ozubená kola s nimi frézuju běžně, tam stačí jedna fréza na takřka libovolný počet zubů: Tyhle mají tvar takovíto: A tak předpokládám, že se jedná právě o cykloidní ozubení. Cvičně jsem už něco zkoušel odvalit a výsledkem je skutečně cykloidní tvar zubu. Překvapilo mě, ale že pro každý počet zubů je jen jedna fréza a není mi přesně jasný význam všech těch čísel a značek co jsou na frézách vyražený. Proto se tu ptám. Třeba tady jsou odvalovací frézy pro určitý zozsah počtu zubů: https://www.ebay.de/itm/Fraeser-nach-Wahl-24mm-Uhrmacher-Modulfraeser-Zahnradfraeser-Zahnformfraeser-/162725201983 Takhle mám zanačené i hodinářské frézy pro dělící způsob, ale tady na těch mých to právě není a na každé fréze je přesně určený počet zubů.
  4. Přikládám fotografii zmíněné frézy. Ráno jsem to psal ve spěchu a editovat se tu zřejmě příspěvky nedají. Ten počet v posledním totazu, byl míněm tak, jako že každá fréza je jen na určitý počet zubů? Děkuji za každou informaci, nebo nasměrování.
  5. Zdravím, podařilo se mi sehnat odvalovací frézky a potřeboval bych poradit s jejich značením. Modulové co mám mají na sobě velikost modulu a počet zubů. Na těhle je uvedený počet zubů, pak jakýsi průměr v m/m a úhel. Na zadní straně pak je další úhel, patrně sklon šroubovice zubů frézy. Jak si ta čísla mám přebrat? Tady se modul neuvádí? Na každý počet je zase jen jedna frézka?
  6. Ten Aveling ještě ne Pořád mě od něj odvádí další spousta nápadů a přístrojů co chci zrealizovat
  7. Třeba se to bude někomu dalšímu hodit. www.jova1.cz/hodiny/pragotron/popis.pdf www.jova1.cz/hodiny/pragotron/schema.pdf
×
×
  • Vytvořit...