Přejít na obsah

TheFlyingman

Členové
  • Příspěvky

    22
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele TheFlyingman

  1. Holt titan, no. Plus zaměřění na piloty, které si Garmin vždycky nechal zaplatit. Ještě by mělo být možné sehnat D2 Delta (existují velikosti od S po X), ale to už bych dnes bral spíš Mach 1, když už.
  2. Dělá. D2 Mach 1 (postavené na Epix Gen 2) a D2 Air DX10 (odvozené od Venu 2 Plus).
  3. Ještě nedávno byly v nabídce dva nylonové řemeny (černý, resp. červený) po 100 € za kus (ty, které byly součástí balení některých setů u Fénixů 6, viz třeba https://www.garmin.com/de-DE/p/641479/pn/010-02158-17, řemen samotný https://www.amazon.de/-/en/Garmin-QuickFit-22-Watch-Straps/dp/B07X2ZDB5Q). Z oficiálního webu musely zmizet někdy po představení 7.
  4. To je dost individuální ... V době, když jsem kupoval 47mm šestky, jsem měl největší hodinky 44mm. Za pár měsíců jsem si na těch 47mm zvykl tak, že jsem se nejednou přistihl, jak přemýšlím nad 51mm X (a tam mě nejvíc odrazuje šířka řemenu, resp. to, že už jsem si pořídil pár 22mm).
  5. - dotykový displej; - SOLAR verze - větší solar panel s větší výdrží; - solar se safírovým sklíčkem (dosud to bylo možné jen na tactixech); - mapy zdarma pro všechny modely, ale ne na všechny modely se vejde celý svět (32 GB paměť má pouze Solar Sapphire, ostatní jen 16 GB); - Sapphire Solar - dual-band GNSS využívající L1 a L5 současně; - možnost stáhnout mapy z hodinek, bez nutnosti připojení k PC (ale je to pomalé); - přístup do ConnectIQ store přímo v hodinkách; - možnost nastavení hodinek v GC; - 7X - LED svítilna; - nový snímač tepu (resp. nový pro Fénix, už je ve Venu 2 a 945 LTE).
  6. No, dle předchozích releasů, jak Fénixů, tak třeba Forerunnerů, se na internetu docela dost šíří spekulace o druhé polovině srpna. Pokud by to mělo být v srpnu, čekal bych oznámení tak kolem 20. Tohle by jim mělo dát dost času dostat na trh dostatek kusů před vánoční sezónou (dostupnost 6 byla na začátku dost tragická). Na druhou stranu - dosud nejsou leaky...
  7. Safírové 6 mám 1,5 roku, celou dobu bez ochrany skla. Zatím se mi „podařio“ škrábnout DLC lunetu, safír přes občasné nárazy (to tak potkám dveře, kování atp.) drží bez ztráty květinky. Není na něm nic. Ale zase nelezu, no.
  8. No... Hodně záleží, co od toho čekáš, co tě k téhle úvaze vede a taky případně o jakém modelu Garminu uvažuješ. Za mě bych o tom uvažoval, ale... Garmin nikdy nebude mít stejnou míru intergrace s iPhonem, jako mají AW. Dovedu si představit, že celá řada funkcí AW nebude u Garminu fungovat (např. volání). Smart watch funkce budou u Garminu obecně spíš upozaděné, nebo nebudou fungovat tak hezky, jako u AW. Rozdíly budou i v displeji a zobrazení - u Garminu to až na výjimky nebude tak syté a barevné - opět, dle preferencí každého. A co všechno získáš - sakra bude záležet na tom, o jakém modelu bys uvažoval. Jako dám ruku do ohně, že získáš větší výdrž baterky i na GPS, než u AW, což se může hodit i té chůze do 25 km (což může být taky celodenní túra v horách, že jo). Garmin umí ANT+, což může být do budoucna výhoda, kdybys chtěl nějaké další senzory atp. (třeba hrudní pás, měření frekvence šlapání a 6 půlek dalších).
  9. „Aktivní minuty“mi moc neříkají, nejsou to minuty intenzivní aktivity? U těch by to dávalo i smysl. „Minuty intenzivní aktivity“ (anglicky „intensity minutes“) to počítá následovně: - čas ve střední intenzitě × 1 - čas ve vysoké intenzitě × 2 Definici toho, co je střední či vysoká intenzita si můžeš nastavit sám, nebo to nechat na Garminu (pak střední = zóna 3, vysoká = zóna 4). Zkoušeno na Fenix 6. PS: Jak mám celý GC anglicky, musel jsem si přepnout jazyk a tfuj tedy ale, ten český překlad je něco šíleného.
  10. Imho pro vysoké VO2max potřebuješ rychlé běhy při „nízké“ tepovce, rozhodně ne v zóně 5. Tedy nabrat base (zóna 3), pak zrychlovat. Jako teorie hezká, osobně mi to dost nejde (pomalu moc běhat neumím :-/). Ve webovém GC je to v Reports => Training status. Najdeš ho i v mobilním (stejné na Androidu i iOS), ale je dost schovaný - Performance Stats => Training Status => Load (jo, je to klikatelné) => 7-Day Load.
  11. U produktivity dost záleží na tom, jakou máš 7 denní tréninkovou zátěž (najdeš v Reports => Training Status), viz obrázek. Když se dostaneš na horní hranu, popř. nad zelenou zónu, spadneš Garmin to vyhodnotí jako neproduktivní (protože se přepínáš). Na obrázku níže jsem byl dle Garminu neproduktivní od 21. do 26. října. Dost velkou roli v tom hraje tepovka (aktivity v zóně 5 tě do neproduktivního stavu dostanou velice rychle). Tepovka, tedy ostatně jako v celé řadě metrik, hraje dost významnou roli i u výpočtu (resp. odhadu) VO2max, tj. pokud ti oproti minulosti vzrostla na pro danou vzdálenost/čas tepovka, VO2max půjde dolů. Také v tom může hrát roli i změna hmotnosti, frekvence běhů a co já vím co ještě O výpočet/odhad VO2max se starají algoritmy od Firstbeat Analytics (Garmin je letos koupil), jenže ty jsou proprietární a těžko říct, co a jak se v nich změnilo a do jakých konkrétních modelů ty případné aktualizace poslali... U Fénixů ve verzi 12.20 (prý) zlepšili detekci tepovky, což by hypoteticky mohlo hrát roli (na druhou stranu to nesedí časově, 12.20 je stará asi tak měsíc).
  12. Cesta, kterou uvedl stando, je správná. Ve chvíli, kdy bude dostupná, se pod přepínačem objeví další položka (ve smyslu instalace teď nebo tak, už je to nějaká chvíle, co jsem ji tam zaregistroval). ALE - aktualizace Garmin vždy pouští ve vlnách, proto se může stát, že zrovna teď pro tebe, resp. tvé konkrétní Fénixy, ještě není uvolněná. Dej tomu ještě pár dní :-). Mně 11.10 dorazila cca týden poté, co ji pustili do světa, vlastně v poslední vlně. 12.20 jsem dostal už/až včera.
  13. Osobní zkušenost nemám, ale na Redditu už jsem něco vzdáleně podobného viděl. Hádám nějak poškozenou elektroniku displeje.
  14. Zálohování aktivit je jedna věc (vlastně všechny .fit mám furt v hodinkách, nebyl jsem donucen nic mazat, tedy krom jednoho poškozeného souboru, který jsem nahrazoval opraveným), ale pak je v Connectu dost jiných informací, u kterých to tak jednoduché není, třeba celodenní HR, okysličení krve, spánek atp.
  15. Já vlastně ani nevím, jak se mi to sesynchronizovalo, ale upozornila mě na to vlastně až notifikace z Runtasticu o nové aktivitě... Sync přes GCM pak trval poměrně dlouho, ale přetáhlo to všechno a dost rychle jsem dostal i badg (které mi to tedy jinak v seznamu dost zpřeházelo, ale co už).
  16. Těžko říct, všude ticho po pěšině. Buď čekali na vychytání Solaru, aby to do toho rovnou implementovali, či mohli upravit life-cycle tak, že to pustí s 6+/7. A nebo odepsali (což by asi bylo zvláštní rozhodnutí).
  17. Teď, na začátku léta, to dává mnohem větší smysl. Spíš přesvědčí lidi, aby si to pořídili. Mě docela překvapilo, že dle https://www.gone4.run/2020/07/solarni-boure-u-garminu-novinky-pro.html bude dokonce dostupná i varianta solar+safír, sice jen u Tactixů s docela šílenou cenovkou (35k), ale jako první vlaštovka dobrý. Český Garmin je tedy uvádí s nižší cenou, ale na oficálních webech v zahraničí jsem tuhle kombinaci ještě neviděl. Instincty jsou teď asi jediné Garminy, kde má ten solár smysl, i když je to oproti non-solaru slušný příplatek.
  18. Ahoj, za sebe bych šel do 6 Pro Sapphire, zj. z hlediska aktualizací, kdy Garmin v posledních měsísích přidal nové widgety/sporty atp. U 5 Plus s tímhle už počítat nemůžeš. I ten větší displej je fajn (jak jsem psal výše, mám je na ruce pár měsíců a příště beru Xkový model), co jsem tak porovnával s bratrovými 5 Plus. Fakt to stojí € 800? Ještě koukni na Amazon, zdali je tam neseženeš levněji - na německém jsou 6 Pro Sapphire aktuálně za 700 (Gray DLC), resp. 750 (Black).
  19. Nechť jsi spokojen. Taky jsem se té velikosti bál a po pár měsících už mi přijdou malé. Příště nejspíš pořídím Xka.
  20. Apple Music aplikace neexistuje. V našich končinách to jsou z velkých jmen pouze: - Spotify - Amazon Music - Dezeer Tedy z Apple Music hudbu přímo to hodinek neuložíš. Jediné, co by mělo fungovat, je ovládat na hodinkách hudební přehrávač běžící na telefonu (Spotify funguje, sám jsem zkoušel, jak je to s Apple Music nevím, vyzkoušeno nemám). Ale to pak s sebou musíš mít telefon (a k němu připojená sluchátka); pokud ho s sebou mít nechceš, máš mimo výše vyjmenované služby smůlu :-(.
  21. Ahoj Milane, podařilo se ti najít možnost zamknout klávesy? Na 6 je možnost si to do rychlé volby nastavit, ale už si nepamatuji, zdali jsem to tam měl by default, nebo jsem si to nastavovat. Pokud bys to ještě neměl - levé prostřední => Controls => Add New a pak už ho jen najít (jak jsou ty položky v češtině nevím, v hodinkách ji nepoužívám). Ad 2 - za sebe jsem docela rád, že tam ten dotykový displej není, nějak si nejsem jistý, jak moc dobře by fungoval se safírovým sklíčkem (pokud vůbec). Tvůj poznatek k ovládání map beru a vlastně souhlasím, je to dost krkolomné, ale na druhou stranu je to vlastně jediné, kdy mi to ovládání takové přijde. Ad 6 - 5X umožňují „jen“ ovládat přehrávač v mobilu, nikoli ukládat hudbu přímo do hodinek (třeba playlist ze Spotify atp.) Ad 7 - neplatím s nimi často, ale dá se na to hodně rychle zvyknout, zj. když člověk jen vyběhne ven bez telefonu a peněženky (můj typický modus operandi). Ad 8 - ClimbPro ti v případě, kdy si připravíš nějakou trasu, následně zobrazuje míru stoupání a rychlost stoupání, což se může hodit při túrách v horách (vidíš, jaké stoupání tě čeká atp.). Co bych za tohle dal loni na Islandu. PacePro je věc pro běžce, kdy ti umožňuje si pro danou trasu vytvořit strategii, tj. jak rychle máš běžet, abys doběhl x km v daném čase. Bere to v potaz stoupání/klesání a můžeš si nastavit, zdali chceš zrychlovat či zpomalovat. Na (půl)maratony atp. skvělá věc. Oxymetr žere, ale otázkou je, co je to moc. Ano, moje 6 po plném nabití a zapnutým oxymetrem hlásí výdrž 6-7 dní (a to je mám na ruce furt), bez něj by to bylo možná 10? Fénix 7 (6 Plus) se čeká spíš v lednu 2021, podzim by byl pouze rok po 6, což frekvenci obměny Fénixů moc neodpovídá.
×
×
  • Vytvořit...