Přejít na obsah

Toryco

Členové_50
  • Příspěvky

    68
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Toryco

  1. Toryco

    Sraz Chronomagu - Praha

    Pánové, moje sestra začíná rodit a jelikož jsem slíbila, že budu u porodu, tak jedu do porodnice. Snad to půjde rychle, abych mohla večer dorazit.Držte palce.
  2. No polystyren na pozadí přece Chci mu udělat parádní bejvák s úkrytem (nebo dvěma) a samo ze všech tří stran. Jen to budu dělat ručně. Nemám tavnou pistoli a vůbec, asi bych to doma nedala, dost by to smrdělo. Takže to budu škrabat nožem nebo uvidím. Pak to budu natírat a zapráším pískem. Rozepsat se klidně můžeš. Budu ráda za postřehy. Něco nastudováno z netu už mám, ale čím více toho bude, tím lépe.
  3. To terárko tam mají hodně velké. Soli: Tu izolaci řešit chci, páč potřebuju, aby skříňka vydržela po celý život užovky. I když ... třeba mě to stavění terárka tak bude bavit, že časem budu stavět další, ale kdo ví .... Lino by taky šlo, to je fakt, dík Ten polystyren by mohl i izolovat teplo od skříňky, že? Takže fakt více W by problém být neměl. Mám doma ještě tu 60W nekřesťansky drahou žárovku ze zverimexu, tak jí případně vyzkouším. Jedáčky Sama už pár dní řeším kam dám to nové terárko a nic mě vzhledem k velikosti bytu nenapadá Klotzman: Ty zašupovačky mám i teď na malém terárku a tam mám gumu. Je tam celkem napevno, takže had nemá šanci.
  4. Myslím, že ty zvířátka tam mají jen "na okrasu" nebo spíš inventář obchoďáku. Napadlo mě, že bych koupila hliníkový plech (1.5 mm silný), který bych na krajích ohnula, abych z toho udělala takový nízký šuplík. Taky jsem si říkala, že bych ho nalakovala hnědou barvou. Odvětrávání chci z jedné boční strany malé a na "stropě" delší táhlý plát. Na zakrytí použiju mřížku. Uvidím, jak to bude s teplotami pak. Případně bych boční větrání zakryla. Jen trochu nevím, jak s objímkou. Chci koupit už hotovou s kabelem (přeci jen s elektrikou moc zkušenost nemám). Ale mám strach, aby se tam pak úža neupekla. Přeci jen si myslím, že se tam bude držet teplota víc, než ve skleněném. Takže asi vyzkouším 20W žárovku nejdřív. Předpokládám, že taková nezpůsobí nic ani úže a ani samotnému terárku. Fakt uvidím, budu zkoušet do té doby, než to bude perfektní. Úža je ještě malá a na terárko 100 cm má ještě čas, tím pádem já na výrobu taky.
  5. Teď se to v těch obchoďácích celkem rozmáhá. Ty zvířata tam asi moc klidu nemají. Tak jsem se rozhodla, že si vyrobím terárko (mám jakousi tvořivou náladu). Původně jsem si myslela, že nakoupím OSB desky, nechám si je na míru nařezat a pak to poslepuju, přidám sklo atd. Pak jsem ale dostala nabídku na prosklenou skříňku za odvoz. Něco na tento způsob Takže půl práce hotovo. Jen udělat nějaké parádní 3D pozadí z polystyrenu, vyřešit odizolování kvůli vlhkosti, světlo a bude No, uvidím, jak to půjde. Výsledek, pokud bude k něčemu, tu vystavím pro případnou kritiku Ale hned to nebude, chci si dát na čas.
  6. Jééééé, ti jsou krásní Asi už nebudu moct chodit ani na tohle vlákno bo mě nahlodáte už teď
  7. Zatím tohle řeším jen v teoretické rovině a ještě to tak chvilku zůstane. Taky mi sem určitě hodíte nějaké fotečky a vůbec budu pročítat komenty a tak. Děkuju
  8. Ok, vitamíny jednou ročně, díky Já mám pravděpodobně arachnofobii. Nedávám je ať jsou i sebemenší. Mám to už od dětství a myslím, že už se toho nezbavím nikdy. Ale Soli mě nahlodal na gekonka, tak uvidím v důchodu třeba ale nejdřív potřebuju pořešit to moje kámošení s úžou
  9. Ty vitamíny nejsou špatný nápad. Myslím, že se dávají 2x ročně? Viděli jste tohle? http://www.novinky.cz/koktejl/363203-pavouk-chytil-do-site-hada-ten-nemel-sanci.html Fuj, chudák had já ty pavouky fakt nemám ráda
  10. fuj ježíš, ještě že ta moje hadice je při chuti Myslíš, že se to dá nějak poznat? Ne, to beru zpět, to je nechutná otázka Já nevím, na burze prodávali jen buď po 50ks nebo 100ks. Já samo vzala 50, takže to mám na dlouho. Ve zverimexech prodávají živá, tam těžko koupím třeba 10 holat zmražených pro případ nouze. Doma živá rozhodně zabíjet nebudu, abych je pak dala na mrazák (ježkovi voči, fakt se omlouvám za tu morbidnost ). Ok, tyhle do roka had sní a pak budou jen živá to tak vidím.
  11. Já ty holata už mražené koupila. Koukala jsem na net a dost lidí se v tomhle pře. Já osobně bych neměla sílu ani na jedno. Hele, já to beru. Od toho ty diskuze jsou přece Ještě prosím info ohledně té trvanlivosti mražených holat, prosím. PS: Až bude jíst ty větší, tak už u toho radši nebudu
  12. 66. sezóna za chvíli začne a tak sem hodím malou "návnadu" http://youtu.be/tqTqHiHOtrw
  13. Na to jsou moc malá .... Někdo je taky dusí CO2, ale fakt nevím, i to mi přijde masakr. Při tom mražení se jim (kor jim, jak jsou malá, tak velmi rychle) zpomalí funkce a usnou. Jejich termoregulace je téměř nulová, v silném podchlazení to tedy mají velmi rychle za sebou. Při dušení si myslím to je horší, protože se fakt dusí. Když se to vezme kolem a kolem, tak ani ty živá nemají smrt snadnou. Had je buď škrtí nebo rovnou jí (jako třeba zrovna ten můj).
  14. Když jsem ty mražená holata kupovala, tak jsem netušila to, že ty holata do mrazáku dávají živá Ale prý je to "nejhumálnější" smrt. To bylo moc i na mě. Jinak mám dotaz na kluky chovatelé: jak dlouho mi mražená holata vydrží v mrazáku? Myslím jestli je tam nějaká doba do kdy se můžou podávat, aby to tomu hadovy nedělalo nějaký zdravotní problém.
  15. hadičku.... v jiném okénku ... promiň, ale fakt jsi to napsal hezky Nemysli si, že jsem tak morbidní. Taky mi to krmení zrovna nedělá dobře, ale pokud se nenají, tak umře. Mám sice i mražená holata, ale nechci, aby si na ně zvykal. Pak by si třeba neuměl pořádně poradit s normální myší
  16. Toryco

    Sraz Chronomagu - Praha

    Mno ... já asi ani jmenovku nepotřebuju ... a Cegy mě pozná hned podle bot psal Nebudu dlouho, tak případně někomu židli uvolním.
  17. Však jsi sem nemusel chodit a pouštět si to
  18. To Solidus: Je to Azték. Ještě tam byl s bráchou, ale ten byl podstatně dražší (měl lepší zbarvení). To Ava: Simtě, tohle ještě jde, ale vem si, až bude papat velké myši, to je pak teprve morda a řev To nAscA: to už šel po druhém holeti Ani jedno tentokrát neřvalo, což jsem byla ráda.
  19. Tak krmení máme za sebou a bylo to dlouhé a celkem vtipné. Holátka jsem dala do malého, nízkého a průsvitného víčka. Úže chvíli trvalo, než vylezla z kokosu, ale pak to začalo. Fakt nemohla najít místo, jak se k holátkům dostat. Zkoušela to z boku, pak jednou horem z pozadí, ale to nedosáhla, tak se stáhla zpět. No ale pak jí napadlo, že by to šlo třeba spodem. Tak se začala podhrabávat. Přišlo mi, že mám doma krtka Asi po deseti minutách (celkem 45 minutách) to vzdala a zalezla do kokosu. Jedno hole už stačilo zdrhnout z víčka ven. Tak jsem tedy vyndala i to druhé. Pak už to šlo celkem rychle a postupně snědl obě. https://www.youtube.com/watch?v=ikZbHtmojKA
  20. Copak to, super asi jsou, ale já se nejdřív musím skamarádit s tou mojí užovkou, jinak se nikam nehnu.
×
×
  • Vytvořit...