Přejít na obsah

bighead

Členové
  • Příspěvky

    12
  • Registrace

  • Přítomen

bighead's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Koho a za co tu chceš soudit ajťáčku?Byl jsi vůbec v 96-tým na světě?Pro Tebe a Tobě podobným,Ty softwére a apgrejde jsem ofotil záručák od těch hodinek i s krabičkou. Když se dobře podíváš, záručák je od hodináře a razítko je kamenná prodejna -Zlatnictví Strakonice,tak co to tu meleš o zlodějích,v 96-tým jako mladej kluk,kterej už živil rodinu, sotva vypad z vojny, o čemž ty zřejmě nemůžeš mít ani páru co to je,jsem si holt koupil u Hodináře fejky Camel Trophy hodinek,jenže tenkrát se tohle vůbec neřešilo,to byla úplně jiná doba. Byl jsem rád,že jsem si vůbec moh nějaký hodinky koupit,protože bohužel značkový Glashutte zakokrhaly a na rozdíl od nich, tyhle jdou dodnes a já je mám rád,protože vydržely tak dlouho a protože mi připomínaj dobu, kdy lidi ještě nebyli takový svině co jsou teď a nebylo všechno jen o penězích jako teď,už to chápeš? Takže v první řadě si chlapci postavte ke zdi toho Hodináře co mi je prodal a mě už dejte pokoj.
  2. tondako, díky za zhodnocení z pohledu hodináře kolegy,hájíš své barvy- to je logické,ale zřejmě jsi schválně vynechal bod 1 a sice to,že p.Švec o baterii,která byla v hodinkách 4,5 roku a měla 1,3V a tudíž se logicky po cca dvoutýdenním nezahřívání od ruky definitivně vybila,asi jako když jsem teď přes vánoce nejezdil s autem 9 dní a pak ho nenatočil,prohlásil,že je dobrá,když jenom cukala vteřinovkou? Jak mohl říci,že na novou baterii(má z Prioru měla 1,7V),takže jeho jistě lepší měla též 1,7V nejdou,když mě šli na nějakou starší knoflíkovku ,která měla 1,5V,kterou jsem zkusmo přiložil? A pokud by změřil odběr a ten byl vysoký,tak by asi ženě řekl,baterku jsem vyměnil,hodinky jdou,ale mají vyšší odběr,asi vám dlouho nevydrží. A to srovnávání baterie s pivem je k smíchu,nebylo by jednodušší srovnat baterii s baterií? Ve značkovým servisu Škoda maj vitrínku kde prodávaj různý blbinky k autu,zahrádky,kryty na kola,a třeba ty akumulátory a ještě se mi teda nestalo,že by mi něco z toho prodali i za cenu montáže,když si tu baterii u nich koupím do jinýho auta, který mi stojí doma,to by toho asi moc neprodali a vitrínku by si šoupli zase pěkně do skladu. Ale jinak máš pravdu co se týče strojku, je to ISA 317. Byl mi i jedním hodinářem kdysi pochválen,jinak hodinky stále jdou i když jsou stále na poličce, tj.v chladnějším prostředí,páč nemám ještě vybraný řemínek.A jdou přesně,počkám měsíc a budu Tě informovat.
  3. milan.w-Taky dobrý,no zlatý český ručičky, co si člověk neudělá sám... lucid- Pořád to nechápeš,naposled a polopatě: Hodinář Švec: 1.Lhal,že ta stará baterie je dobrá-měla 1,3V 2.Lhal,že na novou hodinky nejdou-mě doma šly na 1,5V co jsem zkusmo přiložil 3.Chtěl je za 250kč vyčistit,že snad to pomůže a půjdou-snaha o rychlý prachy. Hodinářství na Lannovce Č.B: Chtěla mi koupit pouze baterii a odnést mi jí domů,řekli jí,že musí zaplatit i za výměnu i když žádná neproběhne-90kč. Vedle v Prioru baterii koupila za 39kč a já si jí doma vyměnil,už to chápeš? Liqid-Ale to víš,že umí vyměnit baterku,ale proč nezkusit vydělat 250kč místo 90,když ti na krám přijde ženská,ne?
  4. tombed-Fake Land Rover nepotřebuju, mám MUTT M 151 A1 -viz.foto lucid-co to pleteš?V případě hodináře šlo o jednoznačný podvod na zákazníkovi a v případě baterky nevím proč bych měl platit i za výměnu,podle Tebe,teda když si pudeš nechat přezout auto, tak je v pořádku,že ti servisák ještě propíchá 2 gumy,aby ti je k tomu ještě zalepil? Nějak se vám ta debata líbí,měli byste toho už nechat,když jste si takové debaty zakázali,ne? Musím si ještě koupit řemínek,hodinkám je na poličce už smutno Na dalších 15let.
  5. villain83-Jo to jsou origa,v roce 96 prakticky nesehnatelný. financ-respektuji a končím.
  6. Tohle bylo Camel Trophy: http://cameltrophy.wz.cz/
  7. bohušu,nevím jak ty,ale já mám hodinky na to, aby mi ukazovaly čas a datum,což tyto beze zbytku splňují,jdou fakt přesně,pokud by to byly šmejdy,dávno by letěly do koše,nepotřebuji onanovat nad jejich značkou,myslel jsem,že toto forum je o hodinkách jako o přesných strojcích, ne o značkách,člověk se holt pořád mýlí. financ-jo to jsem přehlíd,to máš pravdu.
  8. mr.BSE,bohus76: A co to s tím má společného,že se Ti hodináři chovají jako nenažraný šmejdi,ty hodinky jdou 18 let naprosto přesně,bez závad,proto je mám rád,já si je koupil jako mladej kluk,protože jsem tenkrát ujížděl na Camel Trophy-jestli vůbec víte o co jde, ročník 95 tenkrát vyhrála česká posádka,je to pro mě vzpomínka na mládí,ale vždyť po někom plivnout schovanej za klávesnicí je tak jednoduchý,tak si holt vyměňte slipy Calvin Klein a dobrou noc,hoši.
  9. Tak jsem taky udělal špatnou zkušenost s hodinářema: Na mých fejkových Camel Trophy hodinkách Japan MOVT,které mám již 18 let a tudíž se staly mou nedílnou součástí a mám je rád dosloužil řemínek. Objednal jsem si ho u Ježíška a hodinky odpočívali na poličce.jelikož v nich byla baterka stará 4roky a 4 měsíce,tak nezahřívaná lidským teplem navěky odešla,klasika. Jak jsem byl zvyklý,chtěl jsem pro hodinky co nejlepší péči a tak jsem je svěřil své drahé polovičce, nechť je zanese k odborníkovi a ten vymění baterii a bude zase dobře. Jaké však bylo moje překvapení,když se vrátila a oznámila mi,že pan hodinář baterii změřil,prohlásil,že je dobrá a že když dal pro jistotu novou, hodinky prý také nešly a že by jedině mohl hodinky za 250kč vyčistit,na což žena naštěstí neměla čas,tak poděkovala za snahu a odešla. Pojal jsem podezření,které se bohužel potvrdilo,po vyndání baterie a změření multimetrem měla tato 1,3V,přesně stejnou jsem neměl,tak jsem tam skusmo přidržel o něco vyšší s napětím 1,5V a ejhle hodinky šly. Takže evidentně snaha o rychlý prachy za nic,jen za výměnu baterie. Pan hodinář Vladimír Švec,Chelčického 54,Písek. No a dnes další šok,já se do města moc nepodívám,tak jsem opět poprosil,ženu zda by mi nekoupila velikostí správnou baterii,abych tento banální problém již vyřešil.Po návratu mi sdělila,že u hodináře na Lannově třídě v Č.Budějovicích se zeptala zdali jí prodají baterii V371,načež odborník odvětil,že ano,ale i s cenou výměny tj.pouhých 90kč,chytrá to žena poděkovala odborníkovi a odešla do Prioru,kde v oddělení elektro zakoupila příslušnou baterii Energizer Made in USA za 39kč,večer jsem jí tam usadil a mé milované fejky jedou dál... Co k tomu dodat,je to hnus velebnosti a to pěkně fialovej...
  10. bighead

    Zenith special

    Díky za přivítání,do představovacího vlákna zavítám. Do Liberce ale pro mě fakt daleko,do Liberce od nás utekla kámošovi žena s dvouma dětma k mladšímu,asi aby byla co nejdál Tak si ty děti předávaj v Praze na půli cesty,fakt dálka....
  11. bighead

    Zenith special

    Díky za reakci,tolik jsem si tak myslel,že by to mohlo stát,vzhledem k tomu,že pořizovací cena pro mě byla nula,tak to není až tak tolik Tak ještě zapátrat po hodináři...jestli to vůbec půjde opravit...
  12. Zdravím všechny zde,chci se tímto představit,nenašel jsem představovací topic,tak aspoň tady... Jmenuji se Vašek a po otci mi tu zůstala krabička všelijakých hodinek,vraků cibulí atd. Některé jsou pěkné a byla by škoda je prodat a nebo jen darovat na díly,tak bych je chtěl postupně představit v příslušných sekcích. Za nejzajímavější považuji tyto Zenith Special,bohužel o jejich historii nevím nic,jen vždy říkal,že jsou letecké. Jak se prosím dá zjistit rok výroby a proč je ve strojku jiné číslo než na zadním krytu? Číslo na krytu je 8138150,uvnitř strojku 3033738. Prachovka na strojku nechybí,ale ať je korunka vytažená nebo ne,pokud se s ní točí,uvnitř strojku se netočí nic,usuzuji tedy,že bude stržená spíše ta hřídelka,než perko. Obě ručičky jsou vypadlé a vteřinová chybí,sklíčko je místy vyštípané,zadní kryt poškrábaný. Luneta se točí velmi ztuha a šipka na ní je bez nátěru. Tolik asi k popisu,dokázal by někdo prosím odhadnout cenu opravy tohoto kousku,případně kontakt na hodináře nejlépe v okolí Českých Budějovic,který opravdu umí a ceny jsou v normě? Abych zhodnotil své možnosti,zda se do opravy pouštět nebo ne.... Děkuji předem všem za pro mě důležité informace,fotky hodinek přikládám...
×
×
  • Vytvořit...