Přejít na obsah

Držák

Členové_50
  • Příspěvky

    87
  • Registrace

  • Přítomen

O uživateli Držák

  • Datum narození 26.7.1961

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Štěpánov u Olomouce
  • Fanoušek značky
    Vše od techniky, hlavně automobily, zbraně a teprve nedávno i hodinky

Držák's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Jelikož modely ABREX dlouhodobě sbírám, tak si troufnu konstatovat, že modely ABREX, které jsou vyráběny v Číně mají o hodně vyšší kvalitu, než modely vyráběné v ČR (např. Škoda Forman, Škoda 1201 aj.). Popular se doposavad dělal a dělá v Číně a je to celkem kvalita. Čína Vám vyrobí tak kvalitní výrobek dle toho, kolik mu za něj zaplatíte.
  2. Autíčko je z kovu, tedy karosérie je ze zinkové slitiny, je to výrobek firmy ABREX: https://www.abrex.cz/produkty/osobni-218/skoda-popular-sport-monte-carlo-1937-1-43-cerna.htm
  3. Tohle je snímek originálního tachometru ze Škody Popular Monte Carlo ze Škoda muzeum v Mladé Boleslavi. Fotky jsou volně přístupné na webu https://www.skoda-storyboard.com/cs/
  4. Však právě, měl jsem tam originál černý kaučuk z Eltonu (švýcaři), ale prostě to moje intenzivní nošení hodinek nevydržel. Hodinky ano, tam není škrábaneček, ale kaučuk po cca 2 letech na vyhození, takže stále zkouším a zkouším, co mi vydrží tu moji zátěž.
  5. Mě se to celkem líbí a tak to nechám, předtím jsem měl černý kaučuk, což i pro mne bylo vizuálně lepší, ale moc dlouho nevydržel. Já Orlíky nosím pořád a všude i do vody a při větší fyzické činnosti, takže kůže ne, nato ne, kaučuk nevydržel a tak zkouším toto. Ono je to taky o fotce, jak se povede, zkusím nafotit i z jiného úhlu. Každému se holt líbí něco jiného, vaše názory beru, ale nosím to já.
  6. Moje PRIM Orlík 38, kalibr 73 s novým milanesse mesh
  7. Tak já Ty Orlíky 38 mám asi rok a nemůžu si je vynachválit, chtěl jsem naše řádné a poctivé hodinky na celý zbytek mého života, takže jsem do nich šel i přes tu cenu. Cena je opravdu někde jinde, ale zase mám dvojciferné výrobní číslo a to se taky do budoucna počítá , ( více jak stovkové série budou asi těžko) a za takových XY roků to třeba bude mít sběratelskou hodnotu. Ale hlavně pohledově hezké hodinky si pořád někdo se známých prohlíží a líbí se (cenu radši nezmiňuji). No a komfort nošení paráda, kaučukový řemínek taky paráda (nepotí se mi ruka, , řemínek nesmrdí, v zimě nestudí, nečerná mi ruka), přesnost po roce se ustálila na +5 vteřin za den, škrábanec na pouzdru a safírovém skle ani jediný viditelný a to hodinky nosím denně a všude, tedy i při práci na zahradě v dílně apod. Velikost 38 taky přiměřená , ani malé ani velké, prostě tak akorát. Mínusy: tzv. neviditelnost v noci, svítící indexy a ručičky svítí jen trochu a jen chvíli a taky antireflexní vrstvy na safírovém skle asi žádné, nebo mizerné Suma sumárum, hodinek jsem měl za svůj život již taky povícero, ale těmito jsem se trefil do černého.
  8. Hmm, pozoruji toto vlákno delší dobu a vidím že davová psychóza asi stále funguje! Napřed davově hrrrr na nákup nástěných hodin PRIM a pak zase hrrrrr, že nestojí za nic. Přesně podle davového českého sloganu "Kdo neskáče není Čech" a kdo nekupuje nástěnné hodiny PRIM není PRIMKAŘ, ale tím nechci urazit, jen mi to tak při čtení vlákna připadlo. Taky co bychom za pár stovek čekali za kvalitu, že ? Nebylo by lepší si koupit bateriový strojek i s nástěnnými hodinkami u Ťamana za cca 100-150 Kč a přemalovat (přestříkat) si talř hodin dle svého gusta. I přesná písmenka a číslice z "Propisotu" se dají na něj vetlačit a výsledek za nějakou chvilku může být úplně jiný a to při i jen minimální šikovnosti a tím větší radosti kutila ?
  9. No je to jeho zaměstnavatel (ELTON), tak to se asi Libor moc nevyjádří. Já bych to taky nedělal, přeci kvůli tomu nepřijde o zaměstnání. Pustit si pusu na špacír se dnes moc nevyplácí.
  10. Není to zas až tak špatné. Má to i barevné fotky, které vypadají jako opravdové "fotky". Dle mne je to ale jen průřez současnou výrobou a trocha historie. V takovém výpravnějším katalogu si představuji nabídku celého sortimentu, ale to mají v jiném katalogu, který nemá zas tak pěknou úpravu. Díky ELTONU i za toto řešení a pokud by byl k mání i v tištěné podobě, tak si ho klidně zařadím k mým ostatním hodinářským katalogům a určitě bych se za něj nestyděl. No ale je to jen můj názor, však on někdo napíše brzy určitě jiný.
  11. No pěkná pálka za orámované okénko datumu. Taky jsem se chytal za hlavu, když jsem chtěl mít vyfrézované svoje jméno na rotoru samonátahu. Prý jen tak šmahem 7000,- Kč za 11 písmenek výšky 3mm, takže mě to hned přešlo.
  12. Protožen mám skoro ty samé Orlíky 38, tak se k tomu trochu vyjádřím. Dle obrázku se zdá, že ciferník je jiný oproti normálu jen v tom, že je jiná barva luminiscence (béžová dle ELTONU) a datumové okénko je bíle orámováno. Jinou barvu luminiscence (béžovou) vám dají zdarma (dle mé osobní zkušenosti) a bílé orámování datumového okénka snad nebude stát tolik (snad v řádu několika stovek Kč ???). Takže rozpočítávat náklady na výrobu tzv. jiného ciferníku snad ani ne ?!? Jedině, že ELTON při nějaké hromadné objednávce Vám udělá množstevní cenu, to bych zkusil. K tomu by se snad mohl vyjádřit Prim team a taky zavolat osobně do ELTONU
  13. Jóóó jedna malá gumička na prťavé hřídelce a co to umí nadělat za paseku. Se svýma novýma Orlíkama 38 jsem do sprchy ještě nelez, ale běžně se s nima meju, takže zatím v poho. Doufám, že dále nedopadnu jako Honza.manta, to by mě s mýma nervama asi jeblo !!!!
  14. Na straně č. 19 v "Katalogu mechanických hodinek ELTONU" a to u hodinek Spartak 40, číslo modelu 98-087-286-00-1 je asi nějaká chyba ? Na běžných webových stránkách ELTONU v kolekci hodinek "společenské" a také v jejich ceníku mají uvedeno u tohoto modelu, že má číselník černý s reliéfními znaky a v katalogu mají uvedeno, že číselník je černý s bílým tiskem. Za cenu o cca 10.000,- Kč vyšší než běžný Spartak 40, číslo modelu 98-039-286-00-1 s černým číselníkem a tiskem, předpokládám, že platí ty reliéfní znaky, i když to foto, ukazuje spíše na ten tisk. Ale chtělo by to sjednotit a trochu překontrolovat, neb se bijí údaje mezi sebou a je v tom zmatek !!! Nekontroloval jsem celý katalog, ale jen Spartaky, protože ty se mi zrovna líbí a hned jsem narazil.
×
×
  • Vytvořit...