Přejít na obsah

Ludwajs

Členové
  • Příspěvky

    7
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Praha
  • Fanoušek značky
    Archimede, Steinhart, Bulova

Ludwajs's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Dobrý den, potřebuji pomoct s identifikací primek. Dostal jsem je od táty a prý je nosil v mládí. Hledal jsem je na internetu a trošku se už radil a prý jsou to prim soudek. Ale všude na internetu jsem je našel jen s oranžovou vteřinovkou. Rád bych je identifikoval a zjistil více. Táty jsem se ptal jestli si nepomatuje jestli se neměnila vteřinovka a nevzpomíná si. Ještě by mě zajímalo jak se otevírá dýnko. Nechci je poškozovat tak vůbec netuším jak se to u těchto primek dá udělat. Jsou určitě pochromované, modrý ciferník (krásný na slunci). A co je překvapivé fungují a přesně. Chci jim vdechnout nový život a hýčkat si je. Zajímá mě rok výroby. Jestli je vteřinovka stříbrná normálně. Jestli jsou vzácné. A jestli sklíčko jde nějak rozleštit. Snad Vám nevadí mé dotazy. Jsem začátečník a hodinky jsem si zamiloval.
  2. Jojo to jsem byl já. Původně jsem šel koupit 39mm a nějak mi tam ruplo v hlavě a odešel jsem s 42mm. Díky chronoshopu kde mi je vyměnili pak za 39mm mám teď užasný hodinky co vůbec z ruky nechci sundávat. Ostatní teď musejí odpočívat v krabičkách.
  3. Nachvili jsem uvazoval zda postoupim navrhovanou dietu. Ale nakonec by to trvalo moc dlouho a sel jsem jednodussi cestou. Uz mam 39mm a naprosta spokojenost. Jsou paradni.
  4. No dost s tím, teď bojuju, nechat či nenechat. Ale dám je určitě do světa. Jo menší velikost 39mm bude pro mě. I když jsem si to nemyslel. Holt chybama se člověk učí. :/
  5. Tak jsem se dnes stal majitelem Ocean one 42mm. Ale musím říct, že jsem udělal asi chybu. nebo ne? Určitě budu potřebovat 39mm. Tak tyto asi prodám a nebo vyměním za 39mm.
  6. Ahoj, moc všem děkuji za pomoc. Po velkém rozhodování jsem se rozhodl, že opravdu koupím Ocean one 39 (42). Byl to velký boj. Psal jsem si s jedním z vás, že koupím chr. ward. Ale nakonec jsem nemohl nějak překousnout tu velikost 38mm. Vyzkoušel jsem několik Seiko, ale prostě tato značka mi nějak ještě k srdci nepřirostla. Už jsem uvažoval, že koupím opravdu Rolex suby, ale bál bych se je pak nosit. Steinharty budou moje víkendové a "outdoorove" hodinky, počítám, že hodně utrpí. Do kanceláře mám jiné. Popravdě začínám mít pocit, že mě stejně ty rolexky časem neminou.
  7. Zdravím, mám takové dilema. Neuvěřitelně moc se mi líbí steinhart ocean one 39 černé. A jak jsem si tu načetl jsou to vlastně hodinky inspirované rolex. Ano vím, že mi hodně lidí poradí nekupuj si je vypadají jako rolex. A popravdě hodně mě to od koupi odrazuje takový ten pocit, že mám kopie. Ale na rolex opravdu nemám a tyto hodinky chci jako druhé "otloukánky" na víkendy. Tak a k mému dotazu. Napadlo mě, že kdyby se vyměnili ručičky za jiné podobné tudor či jiné už by to nebylo tolik rolex. Jdou vyměnit ručičky? Pokud ano, kde by se daly sehnat? A kdo by je vyměnil? A máte představu zda se to cenově vyplatí? Či vás napadá jiný typ hodinek v podobné relaci s etou a roztečem nožiček 20mm? Samozřejmě na tahu a podobné steinhartům "rolex"?
×
×
  • Vytvořit...