Přejít na obsah

Mario?

Členové_50
  • Příspěvky

    60
  • Registrace

  • Přítomen

2 sledující

O uživateli Mario?

  • Datum narození 1.1.2008

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Europe
  • Fanoušek značky
    Systems analyst, design software programs, the programmer.

Mario?'s Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. Uploaded at ImageFra.me Uploaded at ImageFra.me Uploaded at ImageFra.me Uploaded at ImageFra.me Uploaded at ImageFra.me Uploaded at ImageFra.me
  2. Přijde cikán do obchodu se zbraněmi a ptá se: Máte nunčaky? Prodavač: Máme ale cikánům je neprodáváme.. Cikán: A co boxery? Máte? Prodavač: Máme ale cikánům je neprodáváme.. Cikán: A revolvery máte? Prodavač: Máme ale cikánům je neprodáváme.. Cikán: A co brokovnice? Máte? Prodavač: Máme ale cikánům je neprodáváme. Cikán: Ty, a co máš proti cikánům? Prodavač: Všechno, co tu vidíš.
  3. Jako druhou, na předleštění jsem použil diamantovou pastu 4/10 a nakonec lešticí pastu 3/2. Čím více past a přechodů zrn od největšího po nejmenší použiješ, tím méně se nedřeš a kvalita vyleštěného skla bude lepší.
  4. Mario?

    Vášeň Seiko Ventura

    Tady jsou tito nechrono SEIKO SKA377 kinetic nabízené za dobrou cenu.
  5. Tady jsou zlevněné diamantové pasty 10g s normální koncentrací po 100,00KČ na dobírku. Na hluboké škrábance u minerálního sklíčka, jsem před leštěním použil diamantovou pastu za 100,00KČ s hrubosti 60/40 a koncentrací 20% zde.Výsledek předčil mé očekávaní.
  6. Vyzkoušej jazyk jidiš...a když neumíš tak použij všemocný Google translator.
  7. ?????? ????? ?? ??????????-???????? ????? ????? ??????? ??? ?? ????? ??? ????
  8. Promiň. Omlouvám se. Nevěděl jsem že píšeš o sobě v třetí osobě.
  9. Pro vito: Pozorně si prosím pročti mé odpovědi pro milhauszn. Vidíš že bych někde v mé první odpovědi, zde v tomto topicu: http://forum.chronomag.cz/index.php?s=&amp...st&p=430641 použil slovo termokompenzace? Já to slovo napsal až v mé druhé odpovědi: http://forum.chronomag.cz/index.php?s=&amp...st&p=430748 kde jsem napsal přesně toto - citace: -""Jaká "termokompenzace"?"" - konec citace. Pro milhauszn: Nevím vůbec o čem to tu pořad dokola píšeš?! Já jsem slovo termokompenzace v mé první odpovědi pro tebe vůbec nepoužil a nenapsal. Si to pročti pozorně ještě jednou! Já tě pouze citoval QUOTE(milhauszn @ 26.4.2010 - 21:01) Od začátku jsem psal o změně teploty křemenného výbrusu krystalu a jeho vlivu na přesnost hodinek. Já se nikde "neprepsal"! Proč bych si měl tedy sypat popel na hlavu? Odpovídat ti ale už nebudu. Bylo by to zbytečné.
  10. Vážně? Víš ono to že 1+1=2 bude napsáno jak v české, tak aj v "AJ" wikipedii. Možná tomu nebudeš ani věřit, ale je to napsané též v učebnicích pro základní školy v Číně. Všechny typické příklady a matematické vzorce platí na celém světe, a jsou identické téměř ve všech učebnicích. Ještě na mě uhoď, že jsem zkopíroval Pythagorovou větu. Jaká "termokompenzace"? Já jsem nepsal o žádné "termokompenzaci". Víš co to termokompenzace krystalového oscilátoru vůbec je? Já jsem postavil nejeden oscilátor s termokompenzací (vyhřívaným prostorem oscilátoru) pro vysílač atp. Také jsem nepsal o SuperQuartz s termokompenzací. O tem se píše zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=26714 . Já se pouze zmínil o vlivu teploty na křemenný krystal v hodinkách. A pro ten zásadně, a u každého krystalu v hodinkách platí že ZPOMALÍ PŘI KAŽDÉM SNÍŽENÍ NEBO ZVÝŠENÍ TEPLOTY! Proto mě nejvíc pobavilo toto: btw...piš si tady co jen chceš. Já ti už odpovídat nebudu. Přeji hezký den, večer nebo dobrou noc pane ing.
  11. Paralelním připojením kondenzátoru ke krystalu můžeš jeho oscilační frekvenci vždy jenom snížit, a nikdy ne zvýšit! Tato úprava funguje jenom když krystal kmitá na vyšší frekvenci a hodinky utíkají. Proto čím víc budeš zkracovat tyto drátky, tak tím větší zrychlení a ne zpomalení. U dražších strojků quartz byl přidáván malý otočný kondenzátor takzvaný trimr, kterým se dala frekvence doladit do plusu aj do mínusu. Jenže u těchto strojku quartz s trimrem, byl krystal vybroušen tak aby kmital na vyšší frekvenci. Přidáním trimru nastaveným zhruba na polovinu hodnoty své celkové kapacity, byl dosažen ideální kmitočet pro děličku. Proto se dal kmitočet tímto trimrem zvyšovat i snižovat. Trimrem nelze kmitočet změnit o desítky vteřin za den! Co se týče změny teploty křemenného výbrusu krystalu a jeho vliv na přesnost hodinek, tak ten je vybroušen pro teplotu kolem 25°C. Toto znamená, že krystal a jeho kmitočet bude téměř přesný při pokojové teplotě, ale zpomalí se při každém zvýšení, nebo snížený teploty. Ještě jednou opakuji "ZPOMALÍ PŘI KAŽDÉM SNÍŽENÍ NEBO ZVÝŠENÍ TEPLOTY" ! Běžný parabolický teplotní součinitel pro krystal do hodinek 32 kHz je: -0.04 ppm/°C tudíž: f=fo[1- 0.04 ppm(T-To) na druhou] Ve skutečnosti toto znamená, že hodiny s krystalem 32 kHz, by v pokojové teplotě (25°C) šli přesně, při změně teploty o 10°C dole nebo nahoru by ztratili 2 minuty ročně, při 20°C nad či pod pokojovou teplotou, by ztratili 8 minut ročně! Nic ve zlém, ale co je moc to je moc. Si snad děláš srandu nebo co?
  12. Mario?

    Timex Expedition T46681

    Hodinky Timex Expedition T46681 mají strojek Quartz s krokovým motorkem a mechanickým pohonem ručiček. Zvuk který slyšíš vychází z pohybu vteřinové ručičky, krokového motorku a mechaniky. Kdyby neměli centrální vteřinovou ručičku, tak by sis toho "tikání" ani nevšiml.
  13. Ta "nějaká mechanika" je vypůjčená od Seiko Kinetic. Má rotor k výrobě elektrické energie pro baterii. Uvnitř Hamilton Pulsomatic je Calibr H1970 (?!) který je výroben švýcarskou ETA. Pro rok 2010 jde o zcela nové hodinky ve stylu hodinek z roku 1970 Pulsar. Červené zobrazovací led diody jsou nahrazené reverzním LCD displejem který vypadá lépe, a je čitelnější než standardní LCD displej.
  14. To je vážně dobrej nápad.
×
×
  • Vytvořit...