Přejít na obsah

4AL

Členové
  • Příspěvky

    20
  • Registrace

  • Přítomen

4AL's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Dorazily. http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/128428-maurice-lacroix-chronograph/
  2. Včera dorazily a tak se chlubím. První automatik ze zahraniční...
  3. Tak těch 50 už snesou, ale myslel jsem to v relaci okolo 100 dle zkušeností při zakoupení a pozdějších prodejů. Jinak děkuji všem, Rozhodnutí bylo stejně na mně a udělal jsem.
  4. Díky, a proto ten dotaz, jestli nebudou s chronem moc velký, když ty na fotce jsou 42. Myslím si, že na mojí ruku 41 akorát s ohledem na jejich nošení se sakem. Oblek na jednání mám jen při podpisech velkých smluv. Mimo jiné. Bude Vám to připadat divné, ale já se nemohu u zákazníka (ač jsem v oboru bez přímého prodeje) objevit na ruce s něčím dražším. To už je vyzkoušený a pokud proti Vám sedí někdo, kdo by byl v obraze, byl bych hodně rychle vykázán ze dveří. To už snad naší společnost v dnešní době znáte a právě i k tomuto musí člověk přihlédnout a sundavat je před schůzkou, to by je člověk nemusel mít vůbec.
  5. DaemonultimatePostni tam tu fotku mojí ruky ze SZ o to šlo na začátku Adamoss: A je to tady, krásných 30 let a do důchodu dalek a jen samé lepší perspektivy a možnost si vydělat na zn. Patek Philippe.
  6. Ale jak jsem psal: "byly" tj na rozcestí před odbočením. V pohodě a díky. Jen jsem teď díval na Chrono24 ve vyšších relacích a přemýšlím, která značka a v jaké ceně, je bez ztráty kytičky. Tak naštěstí nejde o život a jen o peníze a měly by se hlavně líbit majiteli.
  7. DaemonultimateKonečně jsem se Tě dočkal s názorem
  8. Ještě jsem nezakoupil. V úvahy byly jen tyto: https://www.chrono24.cz/tagheuer/carrera-calibre-5-day-date-war201afc6266--id8029749.htm investice +- stejná
  9. Dámy a pánové, děkuji za příspěvky a postupně k jednotlivým odpovědím, kterých si cením, ale: 1) V roce 2010 jsem koupil Tissoty Le Locle - bílý cifr, sekundovka tj čisté, ale vráceno, protože jsem byl rozladěn z jejich velikosti a prázdnoty...Od té doby začala peripetie s výběrem a z toho plynoucí odkládání 2) Záměrně jsem nedal do tématu žádné druhé k porovnání, protože......při radě o hodinkách jde každému hlava kolem, tj. rozhodnutí o konkrétních jsem udělal, abych mohl klidně spát 3) Otázku ohledně velikosti jsem položil záměrně, ale dotaz měl být doprovázen fotkou nynějších a snad se dnes povedlo nahrát. 4) Prohlédl jsem nabídky na hodinky a rozpočet navyšovat nechci, protože se nebavím o investici dle odkazu z Chrona. To bych za tyto hodinky nedal a je k diskuzi, jestli je nabídnutá cena adekvátní. To si myslím, že je. 5) Celá věc ohledně zápěstí byla vedena také k tomu, jestli bude dostačující pásek k hodinkám dodávaný. U Tissotů byl krátký a nebyla tam spona a jistě víte, že je potom těžké nasazování a zapínání na poslední dírce 6) Garminy na fotce jsou v rozměru L2L 53, průměr 42 mm a na mém zápěstí jsou velké (můj názor) a originál řemen bez zkrácení. Šířka zápěstí je 6,5 bez natočení dlaně a já 41 vidím akorát. Kdyby byly na tahu a spuštěné ke hřbetu ruky, asi by to bylo málo a větší velikost by se hodila, ale zase by musely mít sportovnější nádech, a to tyto MF nemají. Tak foto nelze zase nahrát a poprosím někoho o nahrání, kdy zašlu v SZ. Díky
  10. Děkuji za poslední příspěvek a kupuji si je pro svoji radost s vědomím, že na nich nevydělám a hodnota půjde dolů. To bych musel do jiných vod, abych je udržel za několik let v kurzu a jsme zase u toho oddalování viz. mých 5 let a nemusel bych se dožít . To možná ty další...
  11. JJ, technicky jsem načetl podrobně a o úpravě 7751 vím, i když se údajně používala i Sellita, ale to asi už člověk nezjistí, tedy lépe řečeno s ohledem na jejich označení ML 154 jde jen o spekulaci použitého materiálu. Nebo může jít o horší přesnost? Rozměr je samozřejmě bez korunek, které pohledově zvětší, ale při sledování nošených strojů na rukou na zdejším fóru, jsou některé stroje na ruce příliš velké. To je samozřejmě věcí pořizovatele. Přehlednost ručiček jsem četl tady na fóru a vnímal jsem jeden příspěvek o překrývání ručky Chrona a měsíční fáze. Zde je opravdu důležitý úhel pohledu, který při normálním pohledu na hodinky v okamžiku kouknutí nebrání, ale může někoho iritovat. To mám taky vyřešené a ještě zde byl poznatek na odladění zlatých a stříbrných doplňků času a stopek. Věc, které jsem si hned nevšiml a vnímám tuto debatu jako pozitivní a rozšiřující obzor, když člověk vybírá. SZ zatím poskytovat nechci s ohledem na rozpravu s prodávajícím, ale určitě předám, když nekoupím. Chtěl jsem sem dát foto zápěstí s Garminama, ale nemám tu možnost obrázek vkládat. Domnívám se (drahá polovička to potvrzuje), že obvod není šířky zápěstí, ale spíše výšky, což může přinášet také úskalí. S ohledem na místo pobytu nemám možnost nikde zkusit a sám mám vždycky problém přijít do obchodu a zkoušet hodinky, když je chci koupit jinde. Myslím si, že jste někteří z oboru a určitě to nemáte rádi. Takže verdikt za vás: 1) jde o první automaty 2) zn. 3) dojem popř další poznatky Díky za váš čas.
  12. Zdravím vás, po několika letech hledání a odkládání jsem se dostal k zajímavé nabídce na tyto budíky Maurice Lacroix LC6078-SS001-131-1 https://www.hodinky-koscom.cz/cz/maurice-lacroix-lc6078-ss001-131. Vzhledem k tomu, že dokážete poradit nebo člověka navést, obracím se na vás s prosbou o rozseknutí mého letitého problému. Každé hodinky mají svůj příběh a jistě má každý svůj příběh pro opatření konkrétní značky, a to mám i já, ale vždycky sleduji zdejší rady, které jsou někdy velmi zajímavé a člověk si některých detailů hned nevšimne. Řeším jeden problém ohledně velikosti, když mám zápěstí 19,5 cm a jsem na rozpacích, jestli to není hrana s jejich 41 mm. Sám se domnívám, že to není na šířku, ale výšku a teď mám momentálně na ruce sport Garmin se 42 mm Neuvažujte o náhradě vycházející z ceny, neboť to nelze (pokud nemáte někdo nové TH, Omegy nebo jiné v šuplíku) a samozřejmě by v takové ceně bylo širší spektrum výběru. Za ohlasy a poznatky děkuji a pevně věřím, že pomůžou a nenavedou mě do tmy... Hezký den.
×
×
  • Vytvořit...