Přejít na obsah

Bořivoj

Členové
  • Příspěvky

    25
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Hulín

Bořivoj's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Stavebnice jsou pro blbý, to chce něco pořádnýho!
  2. Taky by mě zajímalo, proč některý displeje přestanou fungovat a jestli se to dá nějak spravit. Vždycky jsem měl za to, že displej ztratí kontakt s deskou, ale mám ověřený, že displeje nejdou i s dobrým kontaktem.
  3. Já bych si chtěl udělat tyhle. Pořádnou mechatronickou bestii
  4. haha nutno podotknout, že s tlačítkem navrchu je to mnohem snadnější, než na boku. Těch 5 milisekund se mi povedlo několikrát.
  5. Vždyť píše že jde o kopii. To by musel být dobře retardovanej, aby to nepoznal, když na nich neni ani nápis Casio.
  6. Tyhle jsem nedávno gůglil, protože jsem je viděl na aukru a skoro nic jsem nevygůglil. Gratuluju k pěkným a skoro raritním digoškám!
  7. Dneska mám na ruce Casio G-3011 Rozebraný kvůli nastavování rychlosti. A takhle vypadaly když byly nový (2007): A takhle vypadají zevnitř:
  8. Dneska mám na ruce Casio G-3011 Rozebraný kvůli nastavování rychlosti. A takhle vypadaly když byly nový (2007): A takhle vypadají zevnitř:
  9. Ten je pěknej, ten ještě nemám (sbírám hranatý radiomagnetofony). Ale mám třeba tyhle hodinky s rádiem a kazeťákem: Digitálky v těchhle japonských mašinách jsou většinou značky Sharp. Kvalitní,přesný, s trvanlivým displejem.
  10. Kdybych věděl že je to taková rarita, tak bych je jako děcko nerozrýpal. Přede mnou se muselo vždycky všechno schovat, jinak to dopadlo zle
  11. Tak sem dávám všechny kalkulajdy co jsem doma našel. První jsou Kesselky, verze bez melodií, vybrakovaný, místo displeje mají kus pytlíku od polívky Následujou sporťáky od pána z Vietnamu, z roku 97, funkční, ale žerou 2 volty, tak jsem k nim připojil vybitou 9V baterku. Nemám doma jediný normální pěkný hodinky, ale nevadí mi to.
  12. Repráčky se dají koupit třeba tady: http://www.gme.cz/akusticke-menice-reproduktory Jenom nevim jestli tam mají i nějaký menší než 5 cm. Zvuk vzniká tím, že máš mezi dvěma vodivýma ploškama speciální placatej šutr a když do nich pustíš napětí, tak se ten šutr mikroskopicky zdeformuje, no a když je to napětí v určité frekvenci, tak to pak vydává zvuk. A to napětí je dost velký, takže když tam dáš místo krystalu repráček typu "sirénka",kterýmu stačí málo, tak si dost zvedneš hlasitost. Takhle mám udělaný dva budíky z rozbitých digošek. Má to zvuk jak pokladna v obchodě.
×
×
  • Vytvořit...