Přejít na obsah

Happy88

Členové_50
  • Příspěvky

    659
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Happy88

  1. @tenge Revolut má EUR (3.97 %) i USD (5,4 %) spořák, ale podmínky a pojištění jsem nestudoval. Jen na mě zrovna včera vyskočil newsletter…
  2. Ahoj, nabízím poukaz na VIP kurz k získání zbrojního průkazu na střelnici CS Solutions v Brně. Byl to dárek, ale bratr je studijně pořád někde v zahraničí a nezvládá to využít. Je to docela na poslední chvíli, platnost do 30.4.2024, ale někomu se to třeba bude zrovna hodit. Jedná se o plně individuální přípravu, skládá se ze dvou částí Příprava na ZP + Zkouška nanečisto. Kdyby byl někdo ve fázi zvažování, učení atd. tak rád poskytnu potřebné informace a/nebo nějaké rady a studijní podklady, sám jsem to absolvoval relativně nedávno. Pořizovací cena 2200,-, rád bych 1800,-
  3. Takže nejlépe nějaká Balíkovna na dobírku, tam je dobírka snad až 50tis Kč tuším. To jsou sice dodatečné náklady, ale jestli počítám správně, tak nějakých 500 Kč měsíčně se z toho vytřískat dá (za současných úroků na spořících účtech). Zajímavý, díky.
  4. Takže @Patrik (pro pomaleji chápající ) prostě 1. v měsíci dobiješ přes Apple/Android pay Revolut za 35tis., přes SEPA platbu to do druhého dne převedeš na spořák (to by mělo být bez poplatku předpokládám)? A můžeš to pak z toho spořáku rovnou převézt zpět na ČS a splatit tím tu kartu? Nebo to musíš protáhnout nějak přes účet u spořky?
  5. Ano to je pravda, tady jméno není, na webu na to sami přímo upozorňují. Dá se to prý řešit vystavením listu vlastnictví, ale i tak to můžou v zahraničí odmítnout. S touhle konkrétní kartou jsem to ale sám zatím neřešil, takže reálnou zkušenost nemám bohužel.
  6. Já mám kreditku od SkipPay (dříve MallPay, ale koupilo je ČSOB). Zakládal jsem si ji kdysi kvůli akci při které mi dali myslím 2 tisíce slevu na jeden nákup, možná budou mít teď taky něco (minimálně můžu kdyžtak poslat odkaz pro 500 Kč referal odměnu pro oba). Přišla mi z nabízených karet jako relativně bezstarostná právě co se podmínek týče. Vedení je zdarma, velmi přehledný ceník všech poplatků Limit čerpání teď myslím plánují navyšovat z 50k na 100k měsíčně Na splacení je 50 dní (tj. do 20. dne následujícího měsíce) Sbírají se tam jakési body a mají vlastní nabídku slev do různých eshopů. Nic extra, ale občas něco využiju Pokud tam točíš větší částky pravidelně, tak ti ty body vychází tak, že 100 Kč můžeš měsíčně snížit vyúčtování. Mě ta karta za celou dobu existence nestála ani korunu a ještě si to každej měsíc o stovku snížím. Docela přehledné webové rozhraní i aplikace. Sami zasílají upozornění, abys nezapomněl zaplatit. Automatická prodloužená záruka o 1 rok a pojištění proti kráděži a rozbití na zboží v ceně 1500+, fixní spoluúčast 500 Kč Dá se i vybírat cash z bankomatů (z ČSOB zdarma, tuším i ve světě zdarma, mimo ČSOB v ČR za 29,-)
  7. Moc díky za reakce, na Creditas se mrknu, to zní zajímavě. Já u nich mám historicky jen spořák, ale nic jiného jsem tam nikdy neřešil. Tak si to možná založím i pro sebe pokud se to osvědčí. A možnost založit si lokální účet ve Finsku mě nenapadla, dobrý nápad, řeknu bráchovi, ať si zkusí vysondovat, jaké jsou v tomhle možnosti.
  8. Pánové, mám dotaz z trošku víc přízenmního spektra (co se obratu a množství protočených peněz týče). Bratr jede na Erasmus (studijní pobyt ve Finsku) a má možnost dostávat stipendium přímo v eurech. Na místě si bude platit ubytko (asi převodem), vybírat nějaký měsíční obnos z bankomatu cash na útraty a pak klasicky platby v podnicích kartou atd. Má Revolut, ale 1) škola umožňuje zasílání peněz pouze na účet české banky, za 2) na kompletní fungování mi ten Revolut vzhledem k poplatkům o víkendech, limity na výběry z bankomatu atd. taky nepřijde úplně top. Poradíte, u jaké banky a jakej EUR účet by si mohl zřídit? Momentálně má založené CZK konto u mbanky a Raiffky (přesun z Equa).
  9. Tak dnes rozbaleno i u mě konečně díky všem, hlavně @mydlinkaTM samozřejmě, moc povedená akce! Ty nástroje mi jdou teda velmi velmi těžko ztuha vytahovat/otvírat, rozchodí se to trošku?
  10. [emoji3] myslim ze to musel jit rozdychat na cerstvej vzduch nejprve [emoji3]
  11. Já na svůj kousek ještě čekám, a tak si dovolím pár dotazů na @mydlinkaTM: - nejsem úplně rozhodnutý, jestli se pustím do "use & abuse" nebo jestli si ho uložím do sbírky, nicméně máš nějaké instrukce pro neználky, čím a jestli to umývat, mazat, dotahovat, brousit atd.? Co je tam vlastně teď za ocel, ten stonewash vyžaduje nějaké spešl zacházení? - nebereš do učení?
  12. Vim o tom, sorry, myslim na to, do vecera to napravim. Dobra sifra
  13. Taky mám ten z Lidlu a na lodžiové šolichání typu čištění řetězu, odvzdušnění brzd apod. mi přijde dostatečný.
  14. Tak to, ze dnes maji slusny produkty neznamena, ze nekteri z nas primhouri oko nad tim, ze si tuhle pozici vylhali a nakradli a ze zalozili byznys na smejdskym “prodavani hrncu babickam” pod natlakem.
  15. Jako součást přípravy na ZP bych to úplně nepovažoval, ale nějací hosté k tématu jsou. Celkově ale fajn podcast, taky ho poslouchám občas.
  16. A jen takový brainstorming (když už brouzdám na tom knifestocku): Co obecně preferujete za systém a proč? AA/AAA baterky + máte pořád u sebe náhradní? Nebo nabíjecí 18650/21700 apod. a k tomu např. vozíte nabíječku? Nebo dobíjecí svítilny přes usb? A k tomu třeba vozíte powerbanku? A co vozíte v autě? Chtěl bych dovybavit obě auta, abych nemusel nosit nějaký věci pořád u sebe nebo to přendávat. Takže bych bral klidně nějakou levnější svítilnu, možná menší, jen jako nouzovka. Zase ale možná dává smysl tam mít něco s tím červeným světlem a na magnet, tj. něco jako ta lucerna? Co se komu z vás osvědčilo?
  17. Tuhle mám vyhlídnutou už dlouho, ale trošku mě štve, že to má pouze micro-USB. Ta PRO verze, která má USB-C už je zase větší a těžší a má jinou baterku v sobě. Ale asi to vezmu i s tím micro-USB, vzhledem k té slevě :)
  18. Ono to vypadá, že ten daňovej odpočet je de facto jediná věc, proč by to člověk měl dělat. Jinak můžeš flexibilně dělat úplně to samé bez omezení se stejnými fondy a vyhneš se té podmínce 10 leté vázanosti. Já si asi jen trochu počkám na nějaká první srovnání právě té nákladovosti všech společností, co to nabízí. Jestli jsem to pochopil správně, tak jakmile si vybereš, už bys tam měl zůstat a nevybírat to, jinak to pak budeš muset dodanit. Jakože měnit fondy můžeš flexibilně, ale pořád u jedné zprostředkovatelské společnosti v rámci svého DIP účtu. No a taky je na zváženou co s DPS (penzijko), pokud tam už nebudeš směrovat finance kvůli daňovému odpočtu a přesměruješ třeba i příspěvek zaměstnavatele do DIP. Od 1.7. se má totiž navíc zvedat i výše příspěvku pro maximální nárok na státní příspěvek z 1000 Kč na 1700 Kč (zvedne se teda i ten příspěvek z 230 Kč na 340 Kč, ale vyžádá si to prostě více tvých peněz).
×
×
  • Vytvořit...