Přejít na obsah

postul

Členové_50
  • Příspěvky

    77
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele postul

  1. Tohle bude dost složitý, protože ručení majetkem pořizované společnosti je finanční asistence, která byla donedávna striktně zakázaná. Teď sice možná je, ale pořád jsou pro ni relativně striktní podmínky. Další problém vidím v nacenění toho majetku - u strojů by banka chtěla pravděpodobně znalecké posudky a z nich bude dost výrazně hodnotu ještě diskontovat. Zásoby se ocenit dají jednodušeji, ale zase se hůř zajišťují. Z mýho pohledu není moc reálný, že bez zajištění (vlastní) nemovitostí by to bylo v bance průchozí. Na druhou stranu ale neznám tu pořizovanou firmu, třeba to z pohledu banky bude výrazně jiné, než se to teď jeví mně
  2. To bude narážet na pravidla pro finanční asistenci. Za určitých podmínek to ale jde (minimálně je to snazší než dřív).
  3. V Komerčce jsem chvíli pracoval, tak si troufám říct, že nemá ani cenu je s tím oslovovat... Jsou dvě možnosti. Buď standardní akviziční financování, kde to ale bude narážet na nízkou částku úvěru pro korporátní oddělení/divizi (a small business odd. to dělat nebude), nebo to postavit primárně na zajištění úvěru nemovitostí. Nevím jaká je aktuální situace, ale v GE/Monetě takový typ úvěru nabízeli (dřív do 5 MM, pak se to myslím navyšovalo na 10 MM). Nabízela to i EQUA (protože přetáhli pár produkťáků z GE a okopírovali si metodiku ), ale ta už jaksi není. Ještě bych s tím zkusil oslovit nějakou menší banku ala Trinity, Creditas, FIO; případně nějakou kampeličku (Artesa, NEY), ale tam je potřeba se připravit vyšší náklady.
  4. Ne, ale naplánoval jsem si návrat z hospody tak, abych viděl, jak to přeskočí
  5. V Toskánsku jsem byl loni dvakrát, tak zkusím pár mých postřehů Jednou jsme to vzali letecky do Pisy s návštěvou Florencie, podruhé autem během takovýho většího tripu po Itálii. Pisa kromě katedrály a věže nuda, navíc nikde Itálii jsem neviděl víc přistěhovalců z Afriky. Večerní procházky jsme omezili pouze na hlavní třídu. Florencie krásná, ale víc nás zaujala Siena - mám rád gotiku a nebylo tam tolik lidí. Lucca a Arezzo taky pěkný, za návštěvu stojí i Volterra. Cinque Terre určitě doporučuju, my bydleli v La Spezia a na výlety používali vlak. Kromě těch pěti vesniček (každá je pěkná) stojí za návštěvu i přístavní městečko Portovenere. Co se týká těch vesniček, tak bych tam na nějaký moc velký venkovský klid nespoléhal, kromě jedné z nich (asi Corniglia, musel bych se podívat do fotek) byly všude davy turistů. Naopak na těch spojovacích trasách mezi vesnicema jsme moc lidí nepotkávali (v 35 stupních chodí na túry jen magor, říkala manželka). Co se týká těch dalších měst, tak Milán mě moc nezaujal, Benátky super, ale byl jsem tam potřetí a už bych to opakovat nepotřeboval, to samé platí o Římu. V Bologni jsem byl před lety a tenkrát mě taky nijak neuchvátila, ale když jsem se nedávno díval na fotky, tak úplně nevím proč, protože na nich vypadá pěkně. Možná bych zvážil rozdělit to na víc výletů - do Pisy se lítá za pár korun a je to ideální výchozí bod pro Toskánsko. Do Florencie je to necelá hoďka vlakem, tam se dá pár dní pobejt a pak si tam třeba půjčit auto na poznávání okolí. Z Pisy se vlakem dá dojet relativně rychle i do oblasti Cinque Terre, je to taky cca hoďka.
  6. Mně už asi tři týdny nefunguje po aktualizaci žádná z jejich aplikací a taky se mi zatím nepodařilo dovolat se
  7. Doufám, že ano, protože jinak netuším, kam mi chodí žena, když ráno tvrdí, že jde do práce
  8. Generalni plna moc bohuzel neprojde asi nikde.
  9. postul

    Omega servis

    S Dušákem mám zkušenost relativně čerstvou, hodinky jsem si vyzvedával v lednu. Servis jako takový OK, nicméně trvalo to přes tři měsíce.
  10. Od Dusaka ze servisu rovnou k oblibenemu okynku v Karline.
  11. "na prvni pohled k nerozeznani od original."
  12. Komerčka, respektive matka, měla kvůli KYC velkej průser ve Francii, proto tohle na první pohled extrémní chování z její strany.
  13. postul

    MMA

    Jakože celosvětová organizace s celkem dlouhou historií a rozpočtem v řádu miliard je jinde než relativně mladá lokální organizace, která se teprve letos stala na místním trhu jedničkou? Tomu se snad ani nechce věřit...
  14. postul

    MMA

    Já naopak myslím, že většina diváků "předskokany" vnímala, protože na celou hlavní kartu už byla hala úplně plná a atmosféra dobrá. A dokonce i na prelims bylo celkem dost lidí, což dřív nebývalo.
×
×
  • Vytvořit...