Přejít na obsah

Libor1972

Členové
  • Příspěvky

    15
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Brno
  • Fanoušek značky
    Omega, Rado, Hamilton + Prim automatic a vývozní Prim

Libor1972's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Myslím, že skutečně je lepší se u dražších hodinek zeptat. Bohužel "bible Prim" nemůže zahrnout vše, ale je to skvělá pomůcka pro orientaci. Dle mého názoru největší chaos dělají mnohokrát komentované prototypy, skládačky bývalých zaměstnanců Prim a varianty číselníků tištěné v různém období, které se od sebe mohou mírně lišit, ručičky používané v Primu a hodináři v rámci servisu (protože v tu dobu pro model hodinek jiné neměly) a samozřejmě výroba pouzder, ručiček a číselníků z Číny, ale to už je kapitola sama pro sebe...Čím je větší zájem o staré hodinky Prim a roste jejich cena, tím více se objevuje podvodníků, kteří budou hodinky skládat a ti nejotrlejší je budou vydávat za unikát a mega vzácné. Takže možností, jak naletět, je plno. Z počátku to postihlo asi každého, že aspoň jednou naletěl, ale člověka to donutí se vzdělávat, aby se mu to příště nestalo a když se to opět stane, tak je příště ještě více opatrnější a sleduje i detaily, které dříve přehlížel...:-)
  2. No Prim měl hodinky k XV. sjezdu KSČ, to by možná chtělo nějakou limitku....:-))))
  3. Ani jsem nemusel moc hledat a dají se koupit za 115.000,- a verim, ze v zahranici jeste o neco mene...
  4. Mluvil jsem o "normalních" Omegách...SpeedMastery, Seamaster..., ktere jsou na urovni 84 tis. - 100 tis.
  5. Dle mého názoru se kupující najdou bez ohledu na cenu (k té budou vždy výhrady), vzhledem k omezenému počtu kusů v edici, to budou převážně sběratelé, kteří už Orlíky mají, aby měli další do sbírky, nebo Ti co chtějí mít aspoň jedny doma. Člověk bez vztahu ke značce "Prim" si půjde koupit třeba ty zmiňované Omegy (s malým doplatkem) nebo jiné "švýcary"...
  6. Už mne to fakt nebaví, silně mi to připomíná diskuze na Novinky.cz...o ničem a bez konce...Je jasné, že se tady všichni neshodnou, ale jsme snad všichni dospělí, tak není tak těžké najít hranici, kdy je lepší diskuzi ukončit.
  7. Už dlouho mám "plážovky" M500-1. Až na hmotnost, jsou fakt super, až mne to samotného překvapilo.
  8. V právní rovině, by teoreticky šla zažalovat tzv. "předsmluvní odpovědnost", kdy tím, že jedna strana dala hodinky k prodeji a druhá strana přihazovala na kupní ceně, byl zde zřejmý zájem uzavřít "smlouvu", obchod. Jestliže jedna ze stran i přes důvodné očekávání druhé strany zmaří uzavření "smlouvy" bez spravedlivého důvodu, jedná tato strana nepoctivě a odpovídá druhé straně za vzniklou škodu. Jenže je zde otázka jaká reálná škoda vznikla druhé straně, která přihazovala na kupní cenu...Tedy v reálu nehrozí nic a to by muselo fakt "bavit" se do takového sporu pustit....:-)
  9. No ta cena je děsná, před pár lety se to pohybovalo lehce nad 100 tis., tedy kolem 130-140 tis., ještě chápu, ale 180 tis. je fakt už mimo mé chápání...Je to unikát, o tom nelze diskutovat, ale za tuhle cenu už musí někoho Primky hodně bavit...
  10. Někde jsem slyšel, že prý nebylo překlápění dnů v týdnu příliš spolehlivé a zasekávalo se, tedy je možné, pokud je to pravda, že i tohle mohl být důvod.
  11. Zajímavý nápad možná ano, ale já na tyhle skládačky fakt nejsem. Ještě, že je prodejce rozumný a nepsal tam Mega rarita, vzácný sběratelský kousek, jak to občas vidím...:-))
  12. Mohu jen a jen doporučit. Rychlá domluva a vše na 100%.
  13. Opět maximální spokojenost, tentokrát v černé barvě (kvalita, provedení, rychlost dodávky...vše bez chybičky). Díky moc.
  14. Maximální spokojenost...už mi zdobí Hamilton below zero....Díky moc.
  15. A co třeba značka EDOX? Koukám, že není v hlavním v seznamu, že by tady nebyla populární?
×
×
  • Vytvořit...