Přejít na obsah

hunyady

Členové
  • Příspěvky

    7
  • Registrace

  • Přítomen

hunyady's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Diky za galerii. Páteční várka vždy potěší smysly.
  2. Přesně jak píše zhrado. Model X-33 certifikaci NASA má, ale ne pro EVA. Tedy jestli se dá odkazu níže věřit. :-) http://www.lesmala.net/jean-michel/speedmaster/history.htm
  3. Všem, kteří se zajímají o historii hodinek Omega Speedmaster doporučuji články na Monochrome. https://monochrome-watches.com/omega-speedmaster-history-part-1-early-pre-moons/ http://monochrome-watches.com/omega-speedmaster-history-part-1-1970s-editions/ http://monochrome-watches.com/omega-speedmaster-history-part-3-rare-limited-editions/ Zajímavostí je, že výrobce hodinek Omega ve Švýcarsku do roku 1965 neměl ani tušení, že jejich hodinky byly certifikovány NASA jako nástroj pro astronauty během jejich vesmírných misí. Tato informace se k nim dostala až když uviděli fotku Eda Whita z jeho výstupu do otevřeného vesmíru během mise Gemini 4 v červnu téhož roku. Pokud se nepletu, tak Speedmaster zůstává i do dneška jedinými certifikovanými hodinkami NASA pro výstupy do vesmíru (Extra-Vehicular Activity).
  4. Jak jsem psal hned v úvodním příspěvku. Tabulka pochází z Rolex Forums. Počítám, že tam tématu rozumí a nikdo co vím, tak aktuálnost ceníku zatím nerozporoval. Já si jen dal tu práci a převedl všechny ceny na koruny. Tabulka má sloužit čistě pro zajímavost. To, že některé modely jsou obtížně dostupné je jiná věc.
  5. Toho jsem si taky všiml. Jsou tam i ceny modelů představených na Baselworld 2017. Beru to tak, že v některých státech nedošlo delší dobu ke změně standardního ceníku a jsou pouze přidávány nové modely. Pokud je zde někdo v této věci zběhlejší a pohybuje se v Kanadě či Japonsku, tak info vítáno. Rád si rozšířím obzory.
  6. Odkaz na originální post jsem uváděl www.rolexforums.com/showthread.php?t=542294 Podle diskuse to chápu tak, že jde o aktuální ceny. Hodil jsem tam ale dotaz, tak uvidíme.
  7. Přepočtený ceník hodinek Rolex v jednotlivých zemích na CZK. Barevná grafická škála od tmavě zelené až po červenou na daném řádku zobrazuje cenu od nejlevnější po nejdražší. Originální příspěvek najdete na www.rolexforums.com/showthread.php?t=542294 Kurzy: Euro 25,64 / AuD 17,00 / CaD 17,25 / DkK 3,45 / HkD 2,857 / Yen 0,195 / NoK 2,72 / Zloty 6,10 / SgD 16,32 / Rand 1,656 / SeK 2,66 / Franc 22,15 / Baht 0,675 / Pound 29,05 / Dollar 22,12
×
×
  • Vytvořit...