Přejít na obsah

Mergl

Členové
  • Příspěvky

    10
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Fanoušek značky
    Seiko, Omega, Oris, Sinn, G-Shock

Návštěvy profilu

1 212 zobrazení profilu

Mergl's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Já mám už druhým rokem GW-M5610, naprosto výborné hodinky! Klasický kultovní design, vždycky na vteřinu přesné, solární, téměř nezničitelné. Za ty dva roky jsem je už tak moc natrápil že to ani pěkné není a nejsou nesmyslně velké.
  2. Ahoj, chtěl bych si garáže koupit nástěnné hodiny. Nic moc extra toho o quartzových strojcích nevím, vlastně nástěnné hodiny jsou mi celkem tabu. Můžete mi to někdo prosím přiblížit, stačilo by mi znát jména kvalitních výrobců hodin, popř. strojků (jsou ETA quartz slušné?) podmínky pro hodiny co hledám: - cena tak do 2 tisíc - žádný šmejd - funkce jako ukazatel vlhkosti nemusí být, ale nebráním se - rádiově řízené (pokud ne, nevadí) - nejlépe tichý chod, nesnáším tikání quartzu - plynulý chod vteřinovky Doma mám jedny nástěnné Prim Diplomat, ty jsou úplně bezva. Máte někdo zkušenosti s nástěnnými hodinami Seiko? Jaké jsou?
  3. Konečně mám taky svého Diplomata (s Incablocem) na který jsem si koupil teletinový Hirsch Camelgrain ze StrapShopu. Přes týden tu hodím pár fotek :-)
  4. Mně osobně se vůbec nelíbí loga a vůbec názvy výrobců zkratkami. Např. MPM, a to nejen v oblasti hodinek ale všeobecně firmy jako např. OMV, OVB, TQM... výjimkou je IWC, kde přes i ten stupidní název (laiky v mém okolí hojně zkracované na WC) a nezajímavým významem zkratky (International Watch Company - podle mě uplně blbý a nezajímavý název) mám k těmto hodinkám slabost a obdivuju sousedův Big Pilot a Portugieser, protože to je jediné co se svým omezeným studentským rozpočtem zmůžu. Ke hnusným mega obrázkům, k tomu ještě barevným, jako byly třeba na starých Wenger Sea Force se nebudu vyjadřovat. Dále logo které je vlastně jen nápis, např. Prim, Seiko... mi přijdou sice nudné, ale zato mě ani neurazí. Nejkrásnější mi přijde logo, symbol, který si hned zapamatuji. Takový Rolex jsem hned poznal ještě před začátkem mého chronomagorství nejkrásnější symboly: Omega, Tudor, Rolex, Breitling (ovšem ne grc jako je Invicta, napodobenina Béček) a Longines. Slovo závěrem: Pokud přijde na hodinky, musí být naprosto dokonalé. Jestli se mi na nich jen jeden malý detail nelíbí, nemám chuť je nosit. Takže jo, záleží mi na všem. Jsem perfekcionista.
  5. Ahoj hodinkáři, hledal jsem po fóru galerii hodinek na textilních řemínkách, protože jsem velký fanda NATO a nosím je asi 95% času... protože jsem nenašel, zakládám tuhle fotogalerii, kde bych se s vámi rád podělil o moje fotky. Jestli tu něco takového je, prosím o sloučení :-) Odesláno z mého SM-N910F pomocí Tapatalk
  6. Sport 2gen taky? takovy Igen je myslim 19 mm, pokud se nemylim?
  7. Tyjo, to je rychlost, jo puvodnich, diky chlapi :-)
  8. Ahoj, nevite nekdo jaka je roztec nozicek u Diplomatu?
  9. Ahoj, pred mesicem jsem si koupil GShock Mudman, moje prvni digitalky. Nevim jak se mi to podarilo, ale kazdy den o puloci a o 00:05 mi zacne pipat budik. Na displeji v hornim levem rohu mam napsane SNZ (snooze?) Nevite nekdo jak to vypnu? Je to dost otravne.. Odesláno z mého SM-N910F pomocí Tapatalk
  10. Mergl

    Safír na SKX

    Zdar, máte někdo zkušenosti s výměnou z hardlexu na safír na SKX? Odkud jste ho brali? Původní sklo mám už trochu poškrábané. A antireflex, oboustranný, nebo jen vnitřní nebo vnější?
×
×
  • Vytvořit...