Přejít na obsah

Arthas

Členové
  • Příspěvky

    7
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Fanoušek značky
    Seiko, Casio

Arthas's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. Na závěr ještě jednou všem děkuji. Po delším přemýšlení nakonec koupeny zmiňované Citizen Sport BM 7290-51E. Rozhodlo safírové sklíčko a eco drive. Vlastně bezúdržbové hodinky, které ani nemusím mít na ruce každý den. Srovnal jsem si to v hlavě (že to sakra dlouho trvalo) a víc toho nepotřebuji. Do bazénu s hodinkami jsem nikdy nechodil, sprchu vydrží těch 50 m water resist a to mi stačí. Myslím, že časem stejně nezůstanu u jedněch hodinek, tak pro začátek snad dobrý. Jednou si stejně koupím nějaké mechaniky. Takže ještě jednou děkuji všem. Největší díky patří uživateli JanNovakJan za velkou dávku trpělivosti, zajímavé podněty k přemýšlení, ale hlavně za jeho popsané zkušenosti s touto značkou. Díky.
  2. Arthas

    SEIKO 5

    Dobrý den. Ještě jsem stále ve fázi výběru hodinek... Jaká je délka tahu u Seiko 5 automatic. SNXS 79K nebo SNXS 75K. Nevíte prosím? Mám obvod zápěstí 18,5 cm. Jde to eventuálně nějak prodloužit? Asi je spíše potřeba nový tah... Děkuji za vaše odpovědi.
  3. Opět děkuji všem za vaše názory a osobní zkušenosti. Ještě mám dvě podotázky. Pro JanNovakJan: Koukám, že ten obchod, co jsi doporučoval mění ceny docela dost rychle.,.. Došlo ke zdražení, ale ano, moje chyba, nesmí se váhat. Ten obchod watchshop.com, říkal jsi, že clo, ani dph se neplatí. Jak se tam přesně kupuje? Je to přes Paypal? Nebo převodem na účet? Jde mi o bezpečnost platby, Co jsi využíval Ty? Protože já nikdy ze zahraničí nekupoval. Jenom vím, že se hodně využíva PayPal nebo pomocí kreditky. Nevím, jak je to fakticky bezpečné. Druhá podotázka se týká tahu: šíře 20 mm je teda málo? Na obvod 18,5 cm? Hlavně, jak je to s délkou. Protože nějaká Seika 5, jak jsem před tím se díval, mají třeba napsáno délka tahu 180 mm. Jde to nějak přidat, či upravit. Nebo je to o pořízení nového tahu. Také jsem nenašel zrovna u všech hodinek, jaká je délka. Takže asi jenom dotaz na prodejce. Děkuji za případné odpovědi.
  4. Děkuji Vám všem za rady a odpovědi. Pro Xenomorfus - možná dobrý nápad počkat na nějaké zboží zde na Chronomagu - a GL HF:) Pro Vladice - děkuji za odkaz na autorizované dovozce (prodejce) - koukal jsem na to:) Pro JanNovakJan - i Vám (tobě) děkuji za informace. Jak je to teda s tou vodotěsností? 50 m je málo? Mně přijde, že 30m nebo 50 m teda žádný rozdíl.... Jinak k těm Citizen BM 7290-51e: obvod zápěstí mám 18,5 cm. Lumi tam není? Každý web uvádí něco jiného, někde ano - ručičky, někde ne. Uvádíš(te) odkaz na zahraniční web. Nemám zkušenosti a trochu mám obavy, co to vše obnáší. Clo, DPH..... Mám taky obavy, aby to z toho Timestore.cz nebyly nějaké falso, když stojí jen 3000 Kč a autorizovaní dovozci to mají za skoro dvojnásobek. Jde to zjistit, myslím z mého laického hlediska, že to není podvrh, falsifikát, než to koupím? Ještě jednou děkuji Vám všem.
  5. Dobrý den. Už jsem tu vznesl jeden dotaz (Seiko 5 nebo Casio WVA m 640-1a). A vážím si vašich odpovědí, trochu váhám, protože jsem byl absolutní nenosič hodinek....Teď to určitě napravím. Ještě se mi výběr rozšířil na tyto hodinky. Jsou dobré? Papírově vypadá, že ano. Měl jsem je v úmyslu kupovat v obchodě Timestore.cz. Je to solidní obchod? Něco jsem už četl, něco o šedém dovozu, nevím, jak teda záruka, 2 roky nebo jako má Citizen 5 let.... Z těch všech se mi teď nejvíce líbí asi tyto, ale nechci šlápnout vedle. V tom obchodě je mají za výbornou cenu necelé 3000 Kč, což je přesně moje hranice, Jak je to s těmi 50m? Půjde se s nimi koupat v bazénu? Povrchové plavání, žádné potápění.....Případně děkuji za Vaše i jiné tipy v této cenové hladině 3000 Kč. Ještě jednu díky za Vaše rady a čas.
  6. Nejprve chci poděkovat všem za Vaše odpovědi. Hodinky si plánuji jako vánoční dárek, ale chci to rozseknout brzo, ať je čas na objednání. Ta značka Citizen je srovnatelná kvalitou? Lepší či horší, než ty uvažované dvě? I když po pročítání tohoto skvělého fóra je tu bráno Casio většinou jako spotřebka, a SEIKO jako kvalita. CITIZEN je na tom jak? Děkuji za Vaše případné odpovědi. Ale vypadají ty CITIZEN také moc pěkně.....
  7. Dobrý den všem fanouškům. Měl bych na Vás velkou prosbu. Vybírám hodinky v cenové relaci kolem 3000 Kč a můj konečný výběr se zúžil na dva kandidáty. Rád bych pohodové skoro bezúdržbové hodinky, univerzální. Do společnosti i dejme tomu do lehčích sportovně fyzických aktivit, či do lesa. Ne do extrémních podmínek či extrémních činností. U těch Casio je to spotřebka, jasně, ale zase asi bezproblémovost a vysoká funkčnost tam je. Solar a rádiově řízené, co životnost?... Zase SEIKO - automaty s duší, kus poctivé hodinařiny. Který kousek v těch pětkách je nejlepší? Nebo je to jedno? Vše je v podstatě stejné, jen design tam rozhoduje? Nebo máte tip na některý konkrétní typ? Všem moc dopředu děkuji za Vaše názory.
×
×
  • Vytvořit...