Přejít na obsah

mário jmh

Členové
  • Příspěvky

    14
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Fanoušek značky
    CASIO,FESTINA

mário jmh's Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. mário jmh

    Casio všeobecně

    Ahoj. Jak už jsem psal mám ve zbírce casia AMW 710D . Číslo strojku 3796. Zajímalo by mě jak ten modul vypadá, tj. provedení tlačítek uvnitř pouzdra dále uchycení baterie.Ty tlačítka mají uvnitř pouzdra nějaké dorazy aby nedocházelo k poškození kontaktů?
  2. Nevím kam to zařadit. Ale pokud si vybírám hodinky tak koukám zda mají korunku chráněnou výstupky na pouzdře.Ale napadá mě je ta ochrana korunky k něčemu ? Stejně korunka má hřídelku uloženou v krčku pouzdra takže k jejímu ohnutí dojít nemůže. A ty výstupky krejou korunku jen částečně. Tak na co tam jsou?
  3. Než jsem koupil asi před rokem festiny tak jsem se informoval nezávisle na prodejci v servisu Janeba Time na opravitelnost strojku konkretně na strojky 6P98 a GM10. A dostal jsem odpověd že oba strojky jsou opravitelné. Podle vady je možné strojek opravit nebo vyměnit. Stejně se ale zkusím podívat po jiných. Mechaniky kupovat nechci. Podívám se po nějakých japonských. Strojek musí být opravitelný,kovový a qartz . Pouzdro ocel. Cena tak do 5000 Kč.
  4. Protože mám rád kvalitní věci. Tak se poohlížím po jiných hodinkách. Rozhoduji se mezi Wenger off road 79308W se strojkem Ronda 515-1. Nebo Wenger field 01.0441.138 se strojkem ETA 805.112. Vyděl jsem fotky obou strojků a všiml jsem si podstatné věci oba dva strojky mají převodová soukolí plastová. Takže asi nic. Jen by mě zajímalo kolik bych měl za hodinky zaplatit aby měli strojek kovový.
  5. K těm festinám. Jestli tomu rozumím. Tak dnešní hodinářský firmy strojky do svejch hodinek nevyrábí ale nakupují jako hotové díly. Proto můžu strojek myiota GM10 najít ve festinách jako v primkách a to dokonce v primkách v titanovém pouzdře. Hodinky dělá hlavně strojek. A pokud GM10 nevadí v primkách proč má vadit ve festinách?
  6. Dík našel jsem tam dva strojky co v hodinkách mám. Jeto strojek GM10 a 6P89 . Nemužu nikde vypátrat jestli to jsou strojky plastové nebo kovové.
  7. Když znám číslo strojku můžu podle toho čísla zjistit nějaké informace? Jako jestli se jedná o strojek plastový nebo kovový ?
  8. Čau. Na you tube jsem našel video jak hodinář kompletně rozebírá strojek quartz. Jeto miyota. Překvapilo mě že převodová soukolí jsou kovová. Video je pod názvem: reparacion maquinaria de reloj 2030.
  9. mário jmh

    Casio všeobecně

    Mám doma čtvery hodinky tj dvoje casia zmíněná AMW-710 a EF316D dále festiny sport s multifunkční datumkou tip F16242 a ještě jedny F16495. U všech uvedených hodinek znám čísla jejich strojků. Zajímalo by mě najdu stejný model strojku v různých hodinkách? Nebo se uvedený model strojku vyrábí pouze pro konkrétní model hodinek ?
  10. mário jmh

    Casio všeobecně

    Ahoj koupil jsem si hodinky casio AMW-710. Jsou to první hodinky u kterých se nastavuje GMT . Co to je vůbec to GMT a proč se to na hodinkách nastavuje ? Hodinky se nastavují manuálně , rádiem řízené nejsou tak proč se tam musí nastavovat to GMT?
  11. Reaguju na ty hodinky Citizen: Žádný vodotěsný hodinky nejsou vodotěsný navěky. Jednou za tři roky musí navštívit servis. Už kvůli kontrole vodotěsnosti. Mě ve Festinách při té kontrole vymění i baterku. Dále mojí zálibou je i slaboproudá elektronika. Takže vím že i akumulátor v těch solárních hodinkách čeká jednou výměna.
  12. U těchto dvou modelů přehledný ciferník je.
  13. Ahoj. Já mám Festiny sport 16242-9. Strojek M GM10. Funkce čas, datum. Dále Festiny sport 16495-2. Strojek M 6P89. Funkce čas, a multifunkční datumka. S hodinkama jsem spokojen festiny mám dvoje protože se mě líbí. Kritéria podle kterých vybírám hodinky: Pouzdro musí být kovové. Plastové nikdy. Hodinky musí být vodotěsné. Ciferník musí být přehledný. Hodinky musí zobrazovat datum. Funkce 24 hod číselníku není na škodu. Proto se divím proč je ta festina tady tak neoblíbená. Strojky mají stejné jako casia proto že je asi kupujou.
×
×
  • Vytvořit...