Přejít na obsah

Kachna

Členové_50
  • Příspěvky

    176
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Kachna

  1. Transakce bez problémů, komunikace i vše ostatní jak má být.
  2. Vše proběhlo, jak mělo. Spolehlivý kupující. Odesláno z mého 2201116SG pomocí Tapatalk
  3. Bezproblémový kupujícící, skvělá komunikace. Doporučuji.
  4. Nechci se pouštět do vášnivé polemiky ani na jedné straně. Mám obojí. S origo jsem samozřejmě zcela spokojený, už jsou to léta, byly jednou na přeleštění v Pařížské, pamatuju si dobře, kolik to stálo. Mám teď i SM Datejust, DJ design mám prostě rád, vyhovuje mi, že ruku moc nezatěžují, přitom přehledné, i ten proklínanej kyklop už mi s blížící se padesátkou vyhovuje. Ty San Martiny nosím rád doma, nemusím furt řešit, jestli to omlátím, stály nové srovnatelně s tím přeleštěním originálu :-). Vůbec se nechci pouštět do polemiky "homage, fejk atd.". Jen chci říct na základě paralelní zkušenosti. Zpracováním, kvalitativně je to tak 85 - 90 procent originálu. A to je kurevsky hodně. Neřeším teď, že tam není třeba luneta z bílého zlata. Jen to provedení, pouzdro, krystal, tah. A strojek PT5000 mi dělá zlomek s. děnně. Za týden cca 2 sekundy. Vůbec neralativizuju téma kradení designu atd. Když ho ale pominu, jsou to na tu cenu neskutečně dobrý hodinky.
  5. Vše proběhlo, jak má. Doporučuji Odesláno z mého Redmi Note 9 Pro pomocí Tapatalk
  6. Vše proběhlo hladce a v pořádku. Příjemný obchod. Doporučuji. Odesláno z mého Redmi Note 9 Pro pomocí Tapatalk
  7. Vse OK, seriózní kupující, pohodový obchod a domluva. Doporucuji Odesláno z mého Redmi Note 9 Pro pomocí Tapatalk
  8. Příjemný pokec o hodinkách, seriozní kupující. Doporučuji.
  9. Pokud jde o přesnost, zatím to vypadá na odchylku méně než 2s/d.
  10. Já to mám opačně, nějak mě nudily značky a mám mikro období.
  11. Vložka je keramická, ale ne lesk, je upravená do matu.
  12. ...a dýnko s mořskou pannou, typickou pro Borealis + "clasp".
  13. Borealis je dnes již docela kultovní microbrand z Portugalska, za nímž stojí Carlos Cavalho. Olisipo je starořímské jméno pro Lisabon. Jsou to netradiční potápky s prvky vzhledu že 70. a 80. let. V (u diveru) netradiční kombinaci s presidentským tahem vytváří ostré a hranaté pouzdro s výbrusy střídající lesklé a broušené plochy dojem, který má něco společného s designovými prostředky lehce a la Royal Oak nebo Overseas. Proto jsou hodinky poněkud univerzálnější a snesou i jiné užití, než jen tool watch. Průměr 40 mm, i díky kombinaci dvou vrstev ciferníku, bílé a černé se nosí spíš jako menší hodinky. Černá část má reliéf, podobně jako u Grand Seiko. Zlaté indexy krásně kontrastují, lume je velmi dobrý (superluminova). Tah navazuje na pouzdro simulací integrace. Vše velmi dobře provedeno, strojek Myiota 9015, flat safír s antireflexem, WR 300 m. V lunetě na 120 kluků je keramika v mátové úpravě. I díky strojku velmi nízké pouzdro, něco málo přes 12 mm. Cena včetně dopravy 490 USD.
  14. Zajímavě chování strojku zatím. Přes den, když jsem v pohybu, se předcházejí a dostanou se třeba na 2s do plusu. V noci (spím klidně, nešijí sebou, nebo na nočním stolku) zpomalí a ten předstih to vykompenzuje. Ve výsledku tam mám po pěti dnech rano.nepozorovatelnou odchylku. To vůbec není nepříjemné. Přesně hodinky, co jsem zatím měl, Datejust II nebo kupodivu Bambino, dělaly svých 1,5 s do plusu či mínusu konstantně a odchylka se v průběhu týdne sčítala. Aby se to takhle kompenzovalo, to mám poprvé. Odesláno z mého Redmi 8A pomocí Tapatalk
  15. Přesvědčily mě recenze o vyborné kvalitě pouzdra i celkovém dotažení do detailu. Byl jsem i rád, že to je takový hybrid pouzdra a la Seiko 62mas a klasických prvků ze starých Subů. Navíc trochu "deep", 500 m WR s heliovym ventilem, safír tlustý skoro 5 mm, mělo by to něco vydržet. Přišly ze serveru Seriouswatches.com na waflové gumě, odkudsi z Itálie jsem ale sehnal i origoš oyster style bracelet, ve stylu starých plecháčů v kombinaci s dnešní masivností. Vše působí opravdu velmi kvalitně, za legrační cenu pod 300 USD fakt strašně moc muziky. Strojek je Seiko NH35, takže servis za hubičku a prověřená kvalita. Nethuns je microbrand z Honkkongu. Nemám zatím co vytknout.
  16. Delší dobu jsem po nich pokukoval a jak se "stock" u Marcina Karolewskiho zužoval, když zůstaly poslední 4 kusy, rozhejbal jsem se. Je to takový Datejust s pouzdrem ze starých King Seiko v dnešní (40,5mm) velikosti. Tloušťka opticky jen 9 mm, včetně skla 11,8 mm. Barva královská modrá s plastickým vzorem. Přední i zadní sklíčko safír, přední tak akorát "domed" ve vintage stylu. Velmi dobrý antireflex, sklíčko občas skoro mizí. Lume je na poměry dress watch velmi slušný, superluminova. Jsou to stometrovky bez šroubované korunky. Strojek je Myiota 9015, měl jsem štěstí, buď je perfektně seřízený, nebo šťastná náhoda. Dělá méně než 1s denně. Pro letní teplotní poměry mám hodinky na jubilee od Geckoty, líbí se mi k nim a nevadí mi ani straight end. Jediné dvě slabiny: Co mi nesedlo, je původní kožený řemínek. Je to italian leather s imitací krokodýla, zespodu semiš, v matu, přijde mi jaksi umělý. Hodím si na to genuine ostrich leg v černé. Další slabinou je průhled na strojekt, na kterém fakt holt není na co koukat, je sice velmi kvalitní, ale pohledově nudný, měl bych radši plné dýnko. Přes sklo je proto tisk koruny Piastovců, ale ani to nepomáhá. Celkově: Takový microbrand si nechám líbit. Velmi důstojné a povedené hodinky. Cena 445 USD.
  17. Vse OK, rychla domluva i bezproblemove zaslani. Doporucuji.
  18. Dekuju. něco podobného jsem četl, ale nefungovalo to, toto je trochu jiný postup. vyzkouším, třeba to zafunguje.
  19. vypadají přibližně takto, toto je podobnek typ, s mírně jiným tvarem pouzdra.
  20. Ahojte, neznate nekoho, kdo by umel nastavit vecny kalendar na quartzovych hodinkach TX? Byla to luxusni znacka Timexu, pouzdra atd. delany v Nemecku, jedna z variant je vecny kalendar do roku 2100, datum, den v tydnu, mesic atd. Ukazovany rucickama a la retrograde. Byly to nejaky high tec strojky s mikroprocesorem. Dostal jsem to kdysi k ctyricatinam a venoval otci, protoze jsem na mechaniku, byl s tim strasne spokojene, sly neuveritelne presne a vypadaji fakt dobre, ale chcipla mu baterka a po vymene to nejsme schopni znova nastavit. A to myslum, ze s hodinkama mam docela rozsahlou zkusenost. Netusite, kam se s tim obratit, kdo tomu delal nekdy servis? Ta znacka asi zanikla. Diky za pripadnej tip.
  21. Zkus tyhle nebo San Martin 62mas. S tou přesností je to samozřejmě loterie, mám ted dvoje velmi přesný levný hodinky, ale nemusí to vyjít.
×
×
  • Vytvořit...