Přejít na obsah

Drooz3R

Členové_50
  • Příspěvky

    146
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Drooz3R

  1. Díky za odpovědi. Já vím že ten dotaz je takovej divnej, co vlastně čekat. Ale za poslední dva týdny jsem vyzkoušel tak 20 modelu bot od různých značek, od barefoot, trail, minimalistické trail running atd, a na tu moji blbě rostlou nohu prostě nic není. Nejblíž použitelným botam jsem byl s Lone Peak 7, ale i tady je mi velikost 48 malá. Na ty Red wing se ptám proto že je stejně chci koupit do kanclu, a možná kdybych to pořádně odtrpěl teď tak by mohly podzimní trail zvládnout. Asi počkám na novou kolekci Altra a zkusím objednat nějaké ultra wide velikost 49. Ještě jsem zkoušel psát do Jim Green do JAR, podle měření by mi model African Ranger barefoot mohly sedět, jestli by nějak nezvládli zařídit shipping do EU, ale zatím žádná odpověď. Evropského distributora jsem nenašel.
  2. Máte někdo zkušenosti s použitím Red Wing bot na delší procházky? Jsou takové Blacksmith nebo Iron Ranger rozumná volba na cca 150 km track v kopcovitém terénu?
  3. Hornet je super, taky jsem ho měl jako první motorku, gratuluji.
  4. Maro to myslím napsal vcelku dobře, já bych tu myšlenku trochu rozvinul: 1. víc lidí trans lidí a lidí s menšinovou sexuální orientací se na veřejnosti objevuje proto, že mohou. Není to tak dávno kdy se za to zavíralo do vězení, v lepším případě pak "jenom" přišli o práci, o přátele a o rodinu. To se naštěstí už u nás tolik neděje. To, že se o těchto věcech ve veřejném prostoru mluví, dává těmhle lidem signál že se nemusí stydět za sebe sama a můžou žít normální život jako členové společnosti, a ne někde na okraji nebo v potají, a to je podle mě pozitivní zpráva nejen pro ně, ale taky pro zbytek společnosti. 2. Děti, obzvlášť v pubertě, v podstatě objevují sebe sama, setkávají se s novými pocity a myšlenkami, a je jenom málo horších věcí pro psychiku než když se bojí vlastních myšlenek, tužeb a pocitů ze strachu, že by je okolí odsoudilo za něco, co vlastně nemůžou samy moc ovlivnit. Opět, díky tomu že se dnes už veřejně mluví o tom, že to že jsi trochu jiný neznamená, že jsi méněcenný člověk, je dobře. trochu offtopic: aliance pro rodinu je hodně odporná parta, Duka by mohl být hned jejich předseda, ale to by asi Jochová nedopustila, protože její odhodlání vnutit ostatním vlastní vidění světa je daleko za hranou jakékoliv sekty.
  5. Ono by asi hlavně všem prospělo, kdyby lidi přestali strkat nos do toho, po čem je jim hovno. Mě nikdo nenutí abych se přeoperoval na ženu, ani abych si říkal jinak než On, ani abych se oženil s chlapem. Ovlivní nějak můj život když to udělá někdo jiný? Ne, ani v nejmenším. Tak ať si dělají co chtějí. Zároveň odmítám aby křesťané používali i mně (protože jsem součást širší společnosti občanů ČR, a oni tvrdí že tahle společnost je v ohrožení) jako argument pro zákaz věcí jako je manželství pro všechny. Prostě do toho nikomu nic není, ať si každý dělá co chce, objektivně to nikomu neškodí, nikoho kromě dvou lidí co se chtějí vzít to život nijak neovlivňuje, takže neexistuje důvod aby to bylo zakázané. Jestli dokážete dostat informovaný a dobrovolný souhlas z ovce, klidně si vemte i jí.
  6. To je zvláštní, na té mojí SX100 to vybrání je, i když možná v těch dírách byly ucpávky které jsem musel vyndat, nejsem si jistý. Už je to dlouho. S Nox nemám zkušenosti, Airoh je asi v pohodě, lidi to chválí, jiný model od LS2 než ten Storm který jsem zmínil ty díry na repráčky určitě mít bude. Ve finále naštěstí nejsme v Americe takže se tady mohou prodávat jenom homologované helmy, takže funkční by mělo být v podstatě cokoliv. Asi nakonec bude stejně záležet jak ti to sedne, doporučil bych zajet do nějakého velkého obchodu a tam to ozkoušet. Oblečení jsem kupoval v Motozemi u Prahy, na helmy jsem tam sice nekoukal ale obecně měli velký výběr. Někde na Moravě je myslím Bonmoto, případně pak do Německa, tam jsou velké obchody Louis a Polo
  7. Manželka má LS2 Storm a je spokojená. Byla myslím za podobnou cenu a kvalita materiálů mi přijde lepší, akorát to teda nemá vybrání na reproduktory k interkomu, ale stenjně jsme je tam nacpali a funguje to.
  8. Helmy Nexx jsou problém. Chtěl jsem koupit Nexx X.Wed 2 Carbon, ale taky nejsou. Německé eshopy je nemají i když občas píšou že jsou skladem, česká eshopy umí alespoň ověřit dostupnost u dodavatele, nejbližší termín dodání jsem dostal 5.5.2023 ale s tím, že to neumí zaručit. Nakonec si asi pojedu do nějakého obchodu zkusit Shuberth E2, konečně se pochlapili a udělali novou verzi kšiltové helmy a vypadá to dobře, akorát ja tu cenu bych měl benzín snad na rok. EDIT: Jinak SX.100 mám teď, vzhledem k tomu že jsem ji koupil za 2800 novou tak dobrý, ale za plnou cenu, což je myslím 5-6 tisíc, by mi už připadala drahá na poměr cena/výkon.
  9. Ten sysel na poslední značce má očividně něco za lubem.
  10. Hele ještě mě napadlo že vám tam možná může chybět nějaký software. Lenovo má Power management driver a Power management software, obojí je potřeba. Když mi napíšete přesně jaké máte modely tak vám můžu zkusit udělat driver pack tak, aby tam bylo všechno co tam být má a někam to uploadnout s nějakým scriptem pro instalaci. V práci máme taky automatizované updaty BIOSu a firmwaru, to taky dělá hodně. V soukromém stolním počítači mám ryzen, nehuci to vůbec, ale to není dobrá reference. V pracovním lenovu co používám denně je taky amd a nehuci to.
  11. Jsou to počítače po celém světě, každý kontinent několik lokalit, jenom v Africe máme jen jednu. Primárně jdou tickety od userů na 1st level support, to je jejich lokální IT. Pokud 1st level neví, posílá požadavek na 2nd level, pokud 2nd level neví nebo má pocit že se problém opakuje podezřele často, kontaktují 3rd level, 3rd level pro hardware jsem já a jeden kolega v Německu. Vzhledem k tomu, jaký typ ticketů se k nám dostává, předpokládám že to co popisuješ by se nevyfiltrovalo jenom tím, že by všechno vyřešil 1st a 2nd level. IT useři to nejsou, je to kompletní masa uživatelů ve velké průmyslové korporaci, takže výroba, účetní, IT, manažeři etc. Správná varianta bude asi to, že skutečně useři nenechávají počítač běžet moc dlouho v kuse, protože jsme zamezili všem jednoduchým způsobům jak to udělat, tlačítka Sleep a Hibernate jsou všude skrytá a tak, takže je nejpravděpodobnější, že to prostě každý den vypnou, když jdou z kanclu domů. Celý scope organizace je cca 30000 počítačů, ale něco jsou jiné modely, něco je Intel, poslední dva roky docela zamíchaly složením inventáře, protože se prostě kupovalo to co bylo zrovna na skladě, jinak byly dodací lhůty v řádech vyšších jednotek měsíců.
  12. Je to docela zajímavé, jak se ty zkušenosti liší. My nakupujeme primárně Ryzen 5 notebooky, všehcno T series Lenovo (od T495 -> tedy k nám přichází asi 4. modelová ředa? T495, T14 gen. 1, T14 gen. 2, T14 G3, T16) -> odhadem máme v organizaci kolem 12000 těchto zařízení, a nevybavuji si že by někdo hlásil za poslední dva roky podobné problémy. Všechny 3rd level HW tickety jdou přeze mě, a pokud se na 2nd levelu objeví něco častěji než cca jednou za měsíc, tak taky.
  13. Jo, myslím přesně ty štěrky a polňačky. Chystal jsem se letos na TET do Litvy ale když člověk neví kdy tam začnou padat rakety tak je to takový víc adrenalinový než bych si představoval. Navíc si nejsem jistý jestli chci jet sám když nemám s terénem žádnou zkušenost, možná zajedu na nějaký prodloužený víkend jenom do Německa, přece jen je to blíž, a projedu si jenom kousek. Zatím jsem teda zkusil že se dá na Tenerce i cestovat docela daleko, předminulý týden jsem v pátek po práci dojel k Baltskému moři do Polska. Hezky tam bylo.
  14. TLD jak takový cesty u nás hledáš? Já poslední dobou zatáčím do každého konce světa který potkám, ale na takovou cestu, jako máš ty na každé fotce, jsem ještě nenarazil.
  15. https://www.novinky.cz/krimi/clanek/taborovy-vedouci-z-liberce-podle-policie-znasilnil-pet-deti-40395327 Před pár dny se o něm tady ve vlakne psalo, dopadlo to jak všichni čekali.
  16. To s těmi experty bude možná vlastně ten hlavní problém současnosti. Dementní Xaver je jediný kdo rozhoduje komu dá slovo, vybere si dva "experty", i když jak to popsal vojta1 tak je jasné, že si v energetice přiznanými příjmy stěží vydělají na chleba, ale protože jsou v médiích tak jejich žvástům někdo přikládá význam. Podobně to fungovalo i když se řešil covid, každý se k tomu vyjadřuje a jenom proto že je mu dán prostor, tak se tomu přikládá význam, i když je třeba zubař. EDIT: Další helicopter money mi teda taky nedělají radost, ale aspoň se konečně uplácí někdo jiný než důchodci.
  17. Tak přece jenom jsme ve vláknu Žumpa, kde jinde sdílet Xavera a trikoloristy než tady, že.
  18. Prý se dá koupit online, jenom jsem jí ještě nenašel.
  19. Oni teda reálně tyhle simulace docela překrucují realitu ve smyslu plochy kterou jeden výbuch pokryje. To co je vidět na tom videu by v podstatě asi odpovídalo scénáři, kdy by byly všechny atomovky na světě velikosti toho největšího, co mají armády v, řekněme "běžném", arzenálu. Ve skutečnosti máme v ČR poměrně velkou šanci že nebudeme zasaženi samotnými výbuchy skoro vůbec. I když jako zakladatelé seznamu nepřátelských zemí bychom možná v případě totální jaderné války dostali jeden dáreček někam na Prahu. Počet obětí potenciálně obrovský, rozsah ničení taky, ale ne konec světa během deseti minut, jak to lidi často vnímají. Docela pěkně je to zpracované tady, bere v úvahu i nepřesnosti ve velikosti plochy způsobené tím, jak jsou tradičně zobrazované mapy: NUKEMAP by Alex Wellerstein (nuclearsecrecy.com)
  20. Digi géčka - i chronomagor by měl umět ocenit krásu jednoduchosti a funkce.
  21. Tak včera jsem konečně stihnul první letošní kilometry a taky první kilometry nového stroje. Dneska zase začalo sněžit, ale jsem rád že jsem to zvládl ještě v únoru jako minulý rok. Tenerka jede krásně, podle čichu se výfuk vypaluje jak má, dali jsme si včera i pár metrů blátem když jsem v Novinách pod Ralskem blbě odbočil EDIT: Na výfuku si nahřívám rukavice aby mi neupadly prsty, bude to chtít lepší kryty rukou.
  22. Hlavně že maj ty zmrdi pěknou architekturu a v Moskvě metro, jak tady včera někdo s obdivem psal.
  23. Já jsem si zrovna říkal, že pokud bude Rusko dál postupovat, mohlo by nám to zajistit že Babiš prezidentem nebude.
×
×
  • Vytvořit...