Přejít na obsah

jeanda

Členové_50
  • Příspěvky

    58
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele jeanda

  1. Děkuji za obchod. Férové jednání, pohodová domluva. Doporučuju...
  2. Hezké, díky za foto na ruce!
  3. jeanda

    VAER

    Např. potápky nebo fieldy. Klasika, ale sem tam docela originální...
  4. Máte někdo zkušenosti s hodinkami VAER?
  5. Díky. Obávám se, že OCD tady má většina lidí. Alespoň co se týče neustálého sledování zápěstí (svého i cizích).
  6. A ta šedivá nanesená "barva" má nějakou funkci? Předpokládám, že to díky matnosti a středně šedivému odstínu má zvyšovat kontrast indexů, pokud se v nich odráží světlé nebo naopak tmavé pozadí. Každopádě je to vizuálně zajímavé.
  7. Zmenšování také vítám. I když už i velikost předchozí verze s 39,5 mm mi přijde OK. Jenom to použití vypouklého hardlexu a tedy výška 12,5 mm mi u těchto malých hodinek přijde skoro dost.
  8. Wau, fantastické detaily. Hlavně indexy. Jen se mi zdá ta lumi u některých indexu trochu nerovnoměrně nanesená (mužná klame úhel focení).
  9. jeanda

    Damasko heaven

    Tyhle německý "toolwatch" se mi líbí. Ale měl bych strašlivý dilema mezi Damasko a Sinn (a to navíc nejsou v této kategorii jediní). Co zrovna vás přesvědčilo pro Damasko?
  10. Koukám, že se Seiko vrhlo na nové menší modely pětek. Pilotky:
  11. Ještě jedny malé Ruhly. Stále funkční. Škoda té neorigo korunky a prasklině sklíčka.
  12. Ještě jeden černo-černý model...
  13. Ahoj, vím, že už je to staré téma, ale kdyby někdo sháněl podobné potápky, tak výše zmíněné Glycine se dělají i ve velikosti 39 mm...
  14. Velmi povedený a zajímavý řemínek..
  15. No vlastně by mě také ještě zajímalo, jestli máte někdu zkušenosti se sundáváním starého chromu tak, aby se nenarušily původní linie pouzdra?
  16. Také řeším podobné dilema u "Hulků" (a "Igenů"). Ale chrom už na nich skoro není a s novým chromem nevím kde a jak by to vypadalo. Máte někdo s novým pochromováním zkušenosti?
  17. Zajímavý je, že působí mnohem větším dojmem. Jaký je rozměr přes nožky?
  18. 35,5 mm Takovéhle hodinky bych hrozně chtěl - krémový ciferník, černé ručky a indexy, značení 3-6-9-12, luneta. Jen by mohly být o pár mm větší a hlavně funkční. Předpokládám, že ten "Ruhláckej" budíkovej strojek asi nemá smysl opravovat. Nebo se mýlím?
  19. Ahoj, nechci zakládat nové téma, proto oživuji toto staré. Jak moc řešíte bezpečnost (nebo likvidaci odpadu) při manipulaci a renovaci luminiscence ciferníku se starou tritiovou barvou?
  20. Zajímavé čtení. Nejenom možnost upgradu stroje s nízkou rezervou nátahu za moderní 80-ti hodinový, ale i možnost výměny plastových dílů za kovové spoustu lidí určitě potěší. Já bohužel nevlastním ani jeden z výše zmíněných strojů, ale pro zajímavost - je zde někdo, kdo má tento kalibr s plastovými díly (x.111) a má s ním negativní zkušenost (zhoršování přesnosti, porucha, rozčarování nad tím, co jsem si to koupil...)? Nebo zatím šlapou dobře ("jako švýcarské hodinky")? Jinak souhlasím s tím, že to, co je pro mě na mechanických hodinkách ta hlavní výhoda, je jejich robustnost a "nesmrtelnost" (jako hodinky do nepohody nosím Seiko 5, které nijak nešetřím, přes 20 let (pravděpodobně nikdy) neviděly servis a přesto stále fungují s odchylkou pár sekund/den). Pořízení mechanických hodinek s vědomě omezenou životností opravdu postrádá smysl i přes některé výhody, které to může přinést. Ale naštěstí zde jsou borci, kteří i tento problém dokáží vyřešit...
  21. Ahoj, bylo by tedy teoreticky možné stroj x.111 v případě potřeby "upgradovat " pouze náhradou plastových dílů za kovové? Když lze objednat novou plastovou kotvu, proč by nešlo objednat i tu kovovou... Předpokládám, že by měly být kompatibilní.
  22. jeanda

    GLYCINE Combat SUB

    Nemáte někdo informaci o hmotnosti těchto hodinek?
  23. jeanda

    GLYCINE Combat SUB

    Co říkáte na nové Combat sub 39 (příp. 36)?
×
×
  • Vytvořit...