Přejít na obsah

paro

Členové_50
  • Příspěvky

    284
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele paro

  1. Jeden obed - jeleni steak, knedlik, brusinkova omacka a pivo. Sent from my iPad using Tapatalk
  2. Vločky z druhé ruky ve Vorkutě Sent from my iPhone using Tapatalk
  3. Ja si hlavne na Onyxu cenim toho, jak se chovaji k zakaznikovi, jako jsem ja. Tj. nenosim tam zadne drahe kusy. Nejdrazsi hodinky, ktere meli v praci byly me LHC z treti ruky. Ale stejne jsem mel pocit, jako kdybych jim prinesl hodinky o jednu nulu na konci drazsi. Sent from my iPad using Tapatalk
  4. Kryštof kolik? Sent from my iPad using Tapatalk
  5. To je hrot M, nebo F? Sent from my iPad using Tapatalk
  6. paro

    Nože

    Jaky je kontakt, na kamarada, prosim? Sent from my iPhone using Tapatalk
  7. Patecni zkusenost senochrupa dorazivsiho ze Sudet do velkomesta. Jel jsem prednaset, destinace Kongresove centrum Pankrac. Obvykle nechavam auto na Letnanech P+R, dojizdim sockou. Cesta mezi sjezdem z okruhu na HK a kruhacem pred P+R v 7:45 krasnych 40minut. Pred parkovistem cedule OBSAZENO. Na pankace jsem tam vjel a ejhle, dobre 10% volnych mist. Parkoviste na strese Z TECHNICKYCH DUVODU UZAVRENO. Ze by tam byl nekde verejny hajzlik, o tom si roky muzu nechat jen zdat. Odprednasel jsem a doufam, ze do velkomesta dalsi nejmene mesic nebudu muset.
  8. Precteno za noc. Dik. Zadne veledilo to neni, ale oddychovka fajn [emoji1303] Sent from my iPad using Tapatalk
  9. Velmi chvalim poradatele. Krasne, nektere mne nezname hodinky, ktere jsem si mohl osahat. Nesnobska atmosfera (s SEW nelze srovnat, tam uz me nikdo neuvidi) a nenahusteno lidmi. Za me 1A. 1A+ si nechavam na dalsi rocnik :-) Sent from my iPad using Tapatalk
  10. Tak uvidime, co bude ve zprave od UZPLN. Ale obvykle se veci deji obvykle… Sent from my iPad using Tapatalk
  11. Přidávám se k výše uvedené chvále na Justru. Od zadání do výroby za týden doma. Nechali si zaplatit jen dovoz, do 3.p bez výtahu mi to pomohli vynést bez keců (nebylo v objednávce, ale když jsem je o to poprosil, nic za to nechtěli) a už je to můj druhý trezor od nic.
  12. Sel stesti velmi naproti. V tomhle pocasi prelet Alp? Posledni vyska 10000ft na standardu by mu stacila. Ale jestli nemel IFR vybaveni a dostal se do podminek IMC, nebo mel IFR vybaveni a nemel vycvik… kazdopadne ja bych si let v zime pres alpy hodne rozmyslel i v mnohem lepsim pocasi. To nemohlo o moc lip dopadnout. Snimek z webky pred polednem.
  13. Za kolik to jezdi po dalnici 140-150 tacho a je to cvt fakt tak desny? Mam stareho Outbacka 2.5l BE/BH a kombinovanou spotrebu kolem 9.
  14. Ty jsou [emoji1303] Nedelaji ke i bez GMT?
  15. Primlouvam se za GS. Pro me jsou Snowflaky dokonale. Strojek, dokonale sterilni jednoducha krasa bez kudrlinek. K naproste dokonalosti jim chybi lumi. Ale jinak nic Co NOMOS?
  16. Doporučuji investovat cca. 7 minut času do shlédnutí rozhovoru s Khaledem Mashalem, šéfem Hamasu pro zahraniční diasporu, který odvysílala Al-Arabia 19. října. Včetně anglického překladu zde (na mojí arabštinu mluví hrozně rychle a trochu jinou intonací, takže mu bohužel všechno nerozumím) https://www.memri.org/tv/hamas-leader-abroad-khaled-mashal-october-seven-israeli-civlians-no-apologies-hizbullah-arab-countries-do-more Myslím, že to celkem jasně ilustruje filozofii a úhel pohledu Hamasu...
  17. Tvrdil, ze covid a chripku najednou… Sent from my iPad using Tapatalk
  18. Problem je v tom co pak? Za jednoho mrtveho teroristu maji dalsi nejmene 2 fanatiky na jeho misto. Obavam se, ze proveditelne reseni neni na obzoru. Myslim si, ze ze strednedobeho hlediska je asi nejschudnejsi cesta likvidace obtizne nahraditelnych person. Pesak s kverem je nahraditelny snadno. Ale planovac, raketovy technolog, fundraiser… o dost hur. Sent from my iPad using Tapatalk
  19. Jen doufam, ze zvitezi rozum a k nejakemu velkemu vstupu do Gazy ted nedojde. Protoze by z toho byla druha Faludja, Raqqa, nebo Mosul. V Mosulu a Raqqce jsem byl a nechci zabihat do detailu… Ne, ze by IDF nemelo na to dosahnout vytcenych cilu. Ale pod drobnohledem socialnich siti a progresivistu by z toho byla pro Izrael reputacni katastrofa. Podle me si ted predjednavaji se Saudi, SAE, Egyptem, Jordanskem cervene linie, aby vedeli kam az muzou zajit.
  20. Osobne si myslim, ze je velmi pravdepodobny nasledujici scenar 1. obnoveni kontroly na vlastnim uzemim jak nejrychleji to pujde a bez zbytecnych ohledu 2. utoky na cile v Gaze v omezenem rozsahu a soucasne vyjednavani s velkymi hraci v oblasti o tom, kam az se da zajit, aniz by jejich reakce presahla obvykle noty a vyzvy k zdrzenlivosti. Pokud se geriatricky kleptoman Abbas nerozhoupe alespon k povrchnimu odsouzeni (ze se Hamas s Fatahem nemusi, je stara vesta), nelze vyloucit ani nejakou cilenou akci tam. 3. co me udivuje (bud na neco cekaji, nebo je to typicky obraz arabske vlastnosti hry na vlastnim pisecku, nebo dostali/nedostali z Teheranu zadani ), ze se nic nedeje v Libanonu a Hizbalah jen vydava prohlaseni. Protoze kdy jindy budou mit sanci na uspech, nez kdyz Izrael hasi rozsahly teroristicky utok na jihu a kulantne receno, v genstabu a Sin-betu si ted asi nerozdeluji metaly a neplacaji se po ramenou. 4. ze tohle ponizeni si Izrael nenecha libit ani v dlouhodobem horizontu, je na snade. Nevylucoval bych variantu Bozi hnev II.
  21. Jako castecny insider… Hamas uz ted vyhral z nekolika duvodu: 1. nachytal Istael v nedbalkach. Samozrejme, ze vojensky nemuze vyhrat. Ale cilem je zabit co nejvic Izraelcu, ponizit je a jako bonus ziskat silnou paku v podobe rukojmi. Pokud se pamatuji dobre, za Gillada vymenil pred roky 1000 veznu, vcetne takovych spicek jako Jasina. 2. naprosto jasne Hamas vi, ze prijde odpoved. A vzhledem k hustote osidleni Gazy a taktice umistovani objektu co nejblize civilnim objektum, nevyhnutelne budou civilni ztraty. Ktere jejich PR (pamatujete na strelbu u plotu na hranicich, kdy zastreleny palestincky pubescent mimo zaber hlavni, bohudik ne nejakeho influemcera s mobilem, zazracne obzivnul?) a dobrodejove srkajici sojove mleko v dynovem latte v kavarne, rozpliznou div ne do genocidy. 3. na pozadi probiha jednani se Saudskou Arabii. To svazuje Izraeli ruce. Myslim, ze pokud by byla odpoved Izraele takova, ze by ji Saudi povazovali hodne pres caru, tak roky pripravovana jednani skonci. A v Teheranu si zamnou ruce. Pricemz bez vedomi Iranu by si Hamas akci v takovemhle rozsahu nedovolil.
  22. Stale stejne. Ja o koze, zde o voze… omlouvam se. Mea maxima culpa.
  23. Normalni pozice se mnou na boude v 5:50am 16:00. Prijela matka meho ditete s jejimi rodici. Bez komentare
  24. @sheepeck Více než souhlasím s posledním odstavcem. Ale jsem holt staromódní. Už jsem to psal do vlákna o hubnutí, ale nemám náladu se s nikým dohadovat, proto tam už nechodím. Základním mottem budiž, že neexistují rychlé, bezpracné (dobře, pomineme bariatrickou chirurgii) a zaručené postupy. Resp. existují, ale jejich dlouhodobý přínos je v nejlepším případě nulový. Různými dietami (ketogenní, přerušovaný půst, atp.) se odmítám zaobírat. Dlouhodobá redukce hmotnosti a její udržení je založené na několika velmi jednoduchých pilířích. I. výdej musí být vyšší, než příjem. Nejlepšího efektu na lipolýzu se dosahuje někde kolem 70% max. srdeční frekvence. Pro začátek stačí jednoduchá kalkulace 220- věk = max., krát 0.7. Důležitý a trochu opomíjený faktor je ale délka aktivity, která by měla být někde kolem 40 minut. Ponechme stranou HIT tréninky, které na začátku bůčky akorát znechutí (o nich věděl už Zátopek, ačkoli je nenazýval nikterak vědecky a vycházel ze své empirie). K udržení tepovky není nutné neustále civět na displej chytrých hodinek, stačí poslouchat tělo - pokud je člověk schopen při fyzické aktivitě mluvit v celých větách, pohybuje se někde na cca. 60-70% max. tepovky. II. hlad není žádoucí. Naopak je potřeba organismus přesvědčit, že je v období hojnosti a tím pádem bude mít menší snahu energii ukládat. Tzn. úprava jídelníčku a hlavně četnosti jídla. Krátce - jíst po malých porcích, často, vynechat jídla s "rychlou energií". Dělají se kolem toho hrozné tance, ale je to vcelku jednoduché. Žádný fastfood, bagety, chipsy, atp. Naopak čím víc zeleniny, ovoce, tím lépe. III. farmaka dlouhodobě nefungují. Současný hit užívání antidiabetik zasahujících do inkretinového systému pro redukci hmotnosti nemá zatím dlouhodobá data. V podstatě jen potlačují chuť k jídlu (podobného pocitu sytosti jde dosáhnout rychlým vypitím půlitru vody před jídlem). IV. zásadní je změna životního stylu. Lidský organismus celkem dobře umí nakládat s epizodami nedostatku (in extremis přežití zajatců v japonských zajateckých táborech za WW2), ale není stavený na dlouhá období blahobytu a nadbytku. V. redukce hmotnosti je důležitá pozvolná, řekněme 2kg měsíčně, ale trvalá.
  25. Prominte mi uplne pitomou otazku vyhorele nemocnicni krysy. Ale nebylo by lepsi, nez travit cas na opakovani vazeni, vynasenim trendu, atp. ten cas investovat do fyzicke aktivity? Telesna hmotnost sama o sobe je dost kolisava velicina i v prubehu dne, natoz dni. Napr. pokud si nalozim fest trenink na kole a vlezu vecer na vahu, tak mam o 1-2kg vic, protoze svaly do sebe “natahuji” vodu. Nyni je treba v odbornych spolecnostech debata o pouzivani BMI, protoze kdyz vedle sebe postavim vicebojare s BMI 29 a bucka z kanclu s BMI 29, tak oba jsou na tom podle cisla stejne. Jen ten prvni bude mit podkozniho a hlavne nejvice rizikoveho visceralniho tuku minimum, zatim co ten druhy na rozdavani. Presne mereni tuku je celkem komplikovana antropometricka zalezitost. Potrebujete kaliper, nekolik mist na mereni tloustky podkozni rasy a antropometricke tabulky. Ruzne “chytre” i chytre vahy, ktere meri podkozni tuk, svalovou hmotu, atp jsme zkouseli z hecu u nas na klinice a v nejlepsim pripade to slo pouzit s obema zavrenyma ocima k nejakemu trendu. Od skutecne zjistenych hodnot se to lisilo obcas o parnik. I Proto se celkem ujala hodnota mereni pasu, pomer obvod pasu a kycli, jako velmi dobry prediktor. Napr. zde https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6994756/ Takze na miste Ivana bych si poridil tonometr na mereni tlaku, krejcovsky metr, obycejnou vahu, stopky a nejake hodinky, ktere mi jsou s to merit tepovku a mozna pocet kroku. Je tu nekolik clenu, s nimiz jsme spolecnymi silami dokazali snizit vahu do rekneme akceptovatelnych hodnot s vyse uvedenymi pomuckami. Hlavne zakladni poucka, ze kaloricky prijem musi byt nizsi nez kaloricky vydej a clovek nesmi mit hlad, plati furt.
×
×
  • Vytvořit...