Přejít na obsah

Ruprecht

Členové
  • Příspěvky

    16
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Ruprecht

  1. Alpiny přešly na větší ruku. DÍKY. Dohoda super, zajímavej pokec. Tak třeba někdy zase příště. Rup
  2. Chlapi, kurňa, sou vánoce, toto nemohlo počkat? I tady dosáhnul "pes" na svůj kritický stupeň dneska? Dodělal jsem salát, rodina čumí na pohádku a já se konečně chtěl pokochat v klidu zase nějakou inzercí, která loni způsobila, že jsem od místního zasloužilýho člena převzal štafetu jednoho prima kousku. A furt mne bavěj, ale co třeba bratříčka....vůbec nevim, kde jinde bych hledal a ani nechci, ta první zkušenost byla moooc fajn, i tím, že prodávající tu mají třeba galerii, nějakou historii za sebou, prostě trochu lepší pocit než nákup na bazoši. A tak sem lozim skoro denně na čumendu a dneska teda psycho....musim si dat par lexaurinů... A teď konstruktivně. Všude se šíří "placený obsah", počítám, že to každý z vás někde zaznamenal. Pojďme na to takto. Na každym blešáku se platí jak za vstup - kupující, tak za stolek - prodávající. Přesný nastavení nebudu nyní rozebírat, možností je fůra. Ale to je jediný, čemu tuzemec porozumí. Sebepřísnější pravidla stejně bude chtít vočůrat, dohled nad pravidly zabere obrovskou agendu, spousta vyjímek to znepřehlední atd. Příklad si vemte z dnešní splečenské situace. Tak ať se kvůli nějakýmu zmrdovi nezkurví tohle bezva forum. Hezké vánoce.
  3. Dovolím si citovat, protože mi kolega mluví z duše. Díky.
  4. Už je to dávno vo něčem jinym. Tohle vlákno bych přejmenoval na "hledání svatého grálu s modrým ciferníkem do +/- 50 tisíc" :-) Teď jsem si byl zkusit ty Aikony. https://www.hodinky-koscom.cz/maurice-lacroix-aikon-ai6038-ss001-131-1-k0026100 https://www.hodinky-koscom.cz/maurice-lacroix-aikon-automatic-bronze-limited-edition-ai6008-brz01-420-k0027766 https://www.hodinky-koscom.cz/maurice-lacroix-aikon-ai6038-ss002-430-k0040293 Musím podotknout, že paráda. Byl jsem pouze zklamán z toho bronzoveho pouzdra. Nebylo to ono. A jak jsem zde vycetl, je dobre kupovat na tahu nikoli na kůži. Nicméně mi ukázali, jak se samodoma pásky vymenují a porizovacka na kůži je prý podobná především kvůli sponě... Nicméně cena na řemínku byla nižší. Jasně, jsme dalece nad 50, ale prej nějaká slevička by se našla. No a do čtveřice Oris https://www.hodinky-koscom.cz/oris-aquis-date-01-798-7754-4135-07-5-24-10eb-natahovac-zdarma-0179877544135-0752410eb-k0027337 Na ruce vypadaly jak šperk, jak se blejskaly...
  5. Hezký... Zahraniční weby vůbec nestíhám sledovat...
  6. Jen podle obrázku jso Mido paradni. Ale nosit je budeš ty, tak si nenech od nas něco nakukat. Když nepomůže rozum, vem to pocitově. Když vybíráš opravdu jen ze dvou, hoď si korunou. Když z výsledku budeš mít radost, jsou to ony, když budeš mít pocit po prvním hodu, že bys raději to dal na tři vítězný, tj. vlastně nemáš z toho tu radost, jsou to ty druhý :-)
  7. Tohle vlákno je staré 10 let, a docela jsem si početl... A někteří z vás třeba zavzpomínají, jak to měli tenkrát a jak to mají dnes. Jj, heslo typu: Buď na to máš nebo nemáš., ostatní jsou kecy.... znám. A nebyla by to nuda? Pak zrušme forum, nastavme hlasovani kdo ze zdejších na to má a ostatní ať držej tlamu.... 12x násobek platu, no tyvado....co stojí úsilí tohle dát dohromady a pak si to dát na ruku.... Pěkné fandovství, jak se tu říká chronobundus :-) Otázka nesměřovala na součet, ale v případě vícerokusů na nejhodnotnější hodinky v poměru k příjmu v daném čase. Poměrově se to dost mění. Třeba ty Casia, co stály asi pulku platu, tenkrát, se prodavají dosud, ale za cenu cca 5% platu srovnatelné pozice dnes.... Je v tom trocha filosofie :-)
  8. Jaký máte názor na ty předělávky kapesních hodinek na náramkové? Měl jsem jedny v ruce a vypadalo to tedy suprově...
  9. Máš pravdu, oblekovky bylo z mé strany nevhodné označení. Myslel jsem spíš "ne" sportovní. Tak zápěstí mám 19,5 cm. A také souhlasím, že jen hodnota průměru není vše. Jde o pocit, které ty hodinky na zápěstí vyvolají....
  10. Napadla mne naprosto stejná otázka, když se vrátím k úplně prvnímu příspěvku. Myslím, že příměr k čisté mzdě/platu tj. to co přijde měsíčně na účet (i podnikatelé si vyplácejí nějakou měsíční částku, musejí z něčeho žít....) je dost vypovídající. Netřeba řešit hypotéky atd., když se uvádí republiková průměrná mzda, taky se neřeší, zda jí bere mlaďas s mama hotelem nebo ženáč se dvěma dětma, ženou na mateřský a těhotnou milenkou. Prostě jen jednoduchý údaj. Před 30 lety jsem si přál hodinky Casio a za přijímačky na VŠ jsem je i dostal. Tehdá to bylo 50% platu jednoho z rodičů. Mám je do dnes, jdou a tak jednou měsíčně je oblíknu a vemu na vzduch. Jak šel čas cena hodinek tak nějak zůstávala, ale plat, díky bohu, se zvyšoval. Poslední hodinky dělaly 10%. Ještě nedávno jsem si myslel, že dát víc než 25% čistého měsíčního příjmu za hodinky je bláhovost. No nesměl bych narazit na toto forum. Začínám postupně zvyšovat.... Dát měsíční příjem za týdenní dovolenou je běžnou realitou, tak proč né za "chlapský šperk"... Nebo víc? Auto za 6 příjmů bude sloužit 4 roky a pak se prodá za 3 příjmy když to bude dobrý... Hodinky za 6 platů budou za 4 roky stát možná 4 platy, možná stále 6 platů (nepočítám s inflací a valorizací pro jednoduchost). Tak za mne si myslím, že do 50% je to snesitelné a lze takové hodinky i nosit bez obav, do 100% +/- určitě zajímavá zkušenost z něčeho vyjímečného, nad 200% a víc si zatím nedokážu představit. Zatím :-).
  11. https://www.hodinky-koscom.cz/rado-r22879205 Tak jsem se zase procházel v Koscomu a zkusil tyhle. A zjistil, ze mi přišly malý. Asi budu muset lovit ve velikostech 44 a vice, což se výběr drobet zužuje.... A když tak to nebudou čistě oblekovky.
  12. Jj, ML mne baví... Třeba https://www.deal-klenotnictvi.cz/panske-hodinky-maurice-lacroix-pontos-day-date-pt6358-ss001-130/ Seiko to ne :-), mám rád japonský auta, japonský hodinky používám leta, ted chci neco trochu jiného...
  13. "Oblekovky" jsem asi trochu přehnal výraz, sako, košile, džíny, hnědý boty bude asi nejčastější outfit. Líbí se mi spíš decentnější hodinky s hnědým páskem. A ano, jedná se o jedny dražší pro radost, "spotřebních" na ukazování času mám asi tucet... Nomos je paráda, byl jsem se podívat v muzeu v Glashutte a v kramku tamtéž, Tudor neznám, Longines není špatný, ale nějak jsem jim nepřišel na chuť....
  14. Krásný den vespolek, rád bych požádal o doporučení nebo tip na oblekovky v automatu do 50 tis +/-.... Líbí se mi třeba tyto https://www.chronoshop.cz/junghans-meister-chronoscope-027-452600 Nebojím se zlaté https://www.chronoshop.cz/junghans-max-bill-chronoscope-027-780000 Tyhle jsou zajímavé, ale nevím, jestli bych věděl, kolik je hodin :-) https://www.chronoshop.cz/meistersinger-perigraph-bronze-line-am1017br Nebojím se hodinek z druhé ruky, líbí se mi třeba MAURICE LACROIX MASTERPIECE, ale na nové nemám (lépe řečeno tolik nedám, i k těm 50 tis. jsem se psychicky dopracovával leta....) Našel jsem na jednom bazaru i hezké quarz za tuto cenu, no nevím, jestli to za bateriové není moc. Přivítám názor. Dále tím, že se mi líbí zlaté, dá se poznat celozlaté od dobře jen pozlacených? Zase uvítám názor. Byl jsem na posledním SEWu v Praze předminulý víkend, měl na ruce nějaký zlatý za mega a to mne rozhoupalo prekročit pomyslnou hranici, byť jen o drobný krůček :-) Jinak užijte dušičkový víkend.
×
×
  • Vytvořit...