Přejít na obsah

Vomi

Členové_50
  • Příspěvky

    159
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Vomi

  1. Asi si nerozumíme, já jsem reagoval na pisatele tiper, který psal, že uvedené Spartaky mají po můstkem setrvacky číslo 43xx.jinak bylo vyrobeno spousta Spartaku, které na dynku číslo neměly. Číslování Spartaku na dynku začalo později.
  2. Jsi měl sundaný můstek? Pokud je to pravda, tak dynko k těmto hodinkám určitě nepatří nebo byl vyměněny strojek. S tak vysokým číslem pod můstkem setrvacky už byly dynka určitě cislovane.
  3. Cislo strojku je pod můstkem setrvacky a jednička tam určitě být nemůže. První Spartaky neměly čísla na dynku a neměly ani označení strojku pod setrvačkou, ale pod můstkem setrvacky byly cislovane hned od počátku. Inzerovaný Spartak s číslem na dynku 1 může být v pořadí až několika tisící v řadě.
  4. A kdo tomu tak říká? Slyším prvně.
  5. Vidím to tak. Ta ražba je podle mě Elton. Zkoušeli raznici a dynko šlo domů.
  6. Bastl, nepůvodní pouzdro, které se nedávno prodalo na AH a nyní je tam v nabídce další.
  7. Koupím hodinky Prim cal. 97 v provedení dle přiložené foto. Děkuji za nabídky do SZ.
  8. Koupím PS1 modrý a okrový číselník, pouze v pěkném stavu číselníku a nevypoceneho pouzdra. Děkuji za nabídky. Vojta
  9. Koupím hodinky Prim automatic cal. 97 viz. Foto
  10. Strojek 68.4 se začal dávat v roce 1976 a to PS2.1 byly ještě ve výrobě. Vroubkovani? Jaké máš na mysli? Vroubkovani mají všechny lunety i ty z drhovyroby. Pokud tedy mluvíme o vnější hraně.
  11. Luneta je ok,lomená trojka byla pouze na počátku výroby tohoto typu, pak běžně tato luneta,dle zachování bych typoval pozdější výměna . Strojek může být i 68.4. Přechod z 68.3 byl v průběhu výroby tohoto typu. Armovak je také ok, sklíčko je původní. Ručky špatně.
  12. Takových moc není, z prvního období, lakovaný číselník, bombir ručky. Pěkné jsou.
  13. Ano, můžou tam být. Nerezové provedení mělo buď ručky letecké (tyhle) a vterinovku červeno oranžovou nebo sportovní tupé(předchozí strana) a také červeno oranžovou vterinovku. Provedení v chromu měly vždy letecké a vterinovku s okénkem s výplní jako ručky hlavní.
  14. 8215, navíc tyto v nerezu mají na rotoru dotisknuty nápis PRIM cal.72. Tyto automaty se dělaly dříve i v chromu, strojek stejný, ale bez tohoto napisu na rotoru.
  15. Rychlá komunikace, rychlé odeslání, velká spokojenost.
  16. Takže ten zarucak z roku 78 není k tvojim hodinkám, ale k těm od kamaráda. Jo, tak v tom případě to časově sedí. Ty tvoje by měly být starší.
  17. Tak až teď jsem to pochopil. Nevšiml jsem si, že hodinky v krabičce mají lomenou trojku. Tak to mě překvapuje ten rok prodeje 1978.vzdy se tvrdilo, že vložky s lomenou trojkou byly ze začátku výroby. Jsem zvědavý na ten strojek. 68.4 nahradila 68.3 začátkem roku 1977. Ten zarucak je opravdu od těch hodinek?
  18. Pěkné, ty s lomenou trojkou a bombir korunkou budou mít jistě 68.3.
×
×
  • Vytvořit...