Přejít na obsah

Martíšek

Členové_50
  • Příspěvky

    59
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele Martíšek

  1. Martíšek

    ZentRa

    Nezjistil někdo, co znamená ten Bizon? Já to ve značkách nenašel, taky by mě to zajímalo .
  2. Moc pěkné, rád bych se zeptal jaký je průměr pouzdra?? Odhaduji tak kolem 50 mm? Díky za odpověď. Tak už jsem si odpověděl sám, já si předtím nevšimnul toho odkazu
  3. Martíšek

    Sima Prague

    Musím se také přidat k těm kdo chválí :-).
  4. Také se připojuji ke gratulacím, jsou to moc krásné pětky. Hlavně tenhle typ elegantních ruček je můj oblíbený, mám stejné na mých pětkách "President".
  5. Jsou krásný, monstra jsem sice viděl jen na obrázku, ale tyto jsou mi o moc sympatičtější.... Předpokládám, že luneta je otočná.
  6. Martíšek

    Sportura Perpetual

    Ahoj, je pravda, že ten alarm moc nepoužívám a pro mě je to funkce navíc. Vytáhne se korunka do první pozice a dolním tlačítkem stopek nastavíš požadovanou dobu buzení na 24 hodinové stupnici. Skáče to po minutě, při delším stisku zrychlí. Tím pádem 24 hodinová stupnice neukazuje aktuální čas, ale nastavenou dobu alarmu. Alarm je elektronické pípání po dobu 20 sekund, pokud to stiskem tlačítka nezastavíš dříve. Samotný zvuk je poměrně slabý, ale mám dojem, že mi trochu připomíná rozsahem ultrazvukovou píšťalku na psa. Je prostě dráždivý. Zatím jsem to zkoušel jen jednou a nevzbudilo mě to, asi to chce si na to zvyknout. Jakmile buzení proběhne, tak 24 hodinový číselník pokračuje v normálním chodu. Nejde tedy nastavit pravidelné buzení, ale každé buzení se musí nastavit zvláště. Snad je to vyčerpávající...
  7. Před rokem jsem využil upoutávky, která tu byla na eshop BigBrands a objednal si Seiko Sportura Perpetual. Zvažoval jsem totiž již předtím nákup nového spolehlivého chronografu. Po předchozích zkušenostech s mými staršími sbírkovými modely SEIKO 6139 a 6138, s ruskými 3133 a quartzovými Rotax, jsem zvažoval zda-li chci mechanické hodinky, volba padla nakonec na quartzový strojek (slibují výdrž baterie 5 let). Hodinky občas střídám a tyto měly být vždy připravené (samonatahovač nemám). Po shlédnutí nabídky na Big Brands to byla láska na první pohled. Po ročním užívání musím potvrdit, že moje volba byla správná. S hodinkami jsem absolutně spokojen. Oceňuji především pěkný vzhled, přehlednost ciferníků, robustnost hodinek a v neposlední řadě musím i ocenit funkce kalendáře a stopek. Kalendář proto, že odpadly chvíle nejistoty co je za vlastně den (když pracujete na volné noze tak člověk občas ztratí přehled), stopky proto že jdou lehce ovládat a tlačítka jsou konstruovaná tak aby se nedaly nevědomky stisknout (což byl častý nedostatek u Rotaxů). Co mě však opravdu mile překvapilo je robustnost hodinek, při denním nošení se prostě někdy stane že zapomenete na hodinky na ruce a tyto už 3x daly "polibek" kovovému futru, mimo jiné. Vždy se odřel lak na futru a hodinky zůstaly OK. Drobné oděrky na pouzdru pochopitelně jsou. snad jediná věc, která by mohla být lepší je luminofor na ručkách a indexech, tady jsou na tom třeba SEIKO 5 mnohem lépe. Závěrem za sebe konstatuji: vynikající chronograf vhodný pro každodenní nošení, který Vám budfe dělat radost.
  8. Zdravíčko... Já mám dojem, že jsem na ebay tyto, nebo velmi podobné hodinky viděl z jara. Ta cena tam byla určitě víc jak tisíc koláčů, ale jestli je máš u sebe, tak je vidět jak to dopadlo . Jsou moc hezký, taky slintám ).
  9. ..... POTĚŠILI BY MĚ SPÍŠ PENÍZE S HODINKAMA, NEŽ HODINKY Z PENĚZ ....
  10. Vážení doporučuji Vaší pozornosti také: Chodovar - na výčepu i v Praze, třeba U Trajců, Žamberecký Kanec, kdo jezdí přes Žamberk, v menším množství Krakonoš z Trutnova. Jinak souhlas s Rohozcem a Regentem a dalšími regionálními pivi. Koneckonců v Praze se dá doporučit návštěva výčepu Zlé časy, tam je spousta pochoutek k dostání...
  11. Čus.. U nás je všechno nějak dražší, to jsi si ještě nevšimnul?
  12. Určitě jsem pro kůži, i když málokdo chce dnes jít s kůží na trh . Nicméně, co SAVO... na chvilku...
  13. Witam, pěkné hodinky, a ještě krásnější fotky. Přidávám alespoň hodinky, na fotografiích budu ještě pracovat .
  14. Martíšek

    Citizen Bullhead

    Těmto hodinkám se špatně odolává. Jedny jsou tedy v domě.....
  15. Tak pro všechny kdo to zajímá, ohlašuji, že reklamace dopadla dobře, je vyměněný strojek.
  16. Ahoj. Díky všem za radu, reklamace se řeší. Dám sem zprávu jak dopadla. Jinak se omlouvám, že jsem tuto diskuzi umístil sem, nějak mi nedošlo že jde o hodnocení členů fóra .
  17. Jezdí se to v Milovicích na letišti, na fotkách od tady to vypadá jako stejné místo. Ale probleskovaly zprávy, že se uvažuje i o jiných místech, například Kámen. Ale to se mi zdá docela daleko. Brácha jezdí se mnou se svým Mdevědem (124) 300CE Coupé, ale naposledy jsem byl asi o 2,5 s rychlejší :-). Medvědi jsou prima, měly jsme dlouhá léta Piano 240D, bylo to bezva auto. Bohužel pak po 18 letech služby (10 u nás) shnilo a nikdo to už nechtěl opravit (bylo by to dost drahý). Tak nastal nákup 1. SAABa 900, který byl sice menší, zato o poznání svižnější a se sportovním vzhledem.
  18. Martíšek

    Seiko 5 cal. 7S26B

    Mrknul jsem se na ty stránky, asi půjdu do těch prezidentských... moc se mi líbí. Díky za typ.
  19. Začal jsem s tím letos, tak těžko mohu říct jak to s ním jde, když jsem to nezkoušel s jiným... Asi by jel sám lépe než se mnou :-). Ale neustále se zlepšuji, na stejné trati jsem původně jezdil za cca 100 s a už jsem to stáhnul cca na 86 s (nejlepší jsou asi tak kolem 70 s). V každém případě hodlám pokračovat, kdybyste někdo měli zájem tak koukněte na www.autoslalom.tym.cz . Je tam kalendář akcí, účastnit se může kdokoliv (včetně juniorů) - jsou tam i pravidla. Je tedy povinná přilba!!! Startovné 250 Kč na krátké trati a 500 Kč na dlouhé. Takže kdo máte chuť, rád Vás na příštím uvidím, změříme síly
  20. SAABy miluji, ale rozhodně nad BMW nelámu hůl. Přiznám se, že jsem předloni více jak měsíc proháněl tátovo BMW 750i (1988, nevím jaké je to značení podle éček). Krásný 12-válec. Zatím to bylo jediné auto, u kterého jsem se opravdu nemusel dívat do zrcátka (tedy pokud nebylo vedle podobně výkonné auto). Byly to super zážitky, ale bohužel i u pumpy.
  21. Tak to je super, že nejsem sám v letce!!!
  22. Všude se najde nějaká výjimka, asi jsi měl smůlu - 9000 jak jsem slyšel a četl byly ještě v pohodě. Na co jsi šel ze SAABa? Je to lepší?
  23. Recenze je pěkná, auto vypadá skvěle a výkony jsou solidní. Opravdu dobrá volba pro rodinný vůz. Já se zatím držím svého starého krásného vozítka, ale kdybych časem něco hledal nového - budu o týhle 3 uvažovat. Je tu někdo, kdo má také SAAB?
  24. Ahoj, jen zírám, to jsem svými pár kousky nepřesahující padesátku asi trapnej, ale taky něco přidávám do mlýna :-).
×
×
  • Vytvořit...