Přejít na obsah

M.M.

Členové
  • Příspěvky

    6
  • Registrace

  • Přítomen

Profile Information

  • Fanoušek značky
    Tissot

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

M.M.'s Achievements

Začátečník

Začátečník (2/8)

  1. M.M.

    Vintage Movado

    Ahoj, koukám, že dost staré vlákno, ale pokud hodinky ještě máš tak bych je koupil děkuju!
  2. Dobrý den, mám doma dvoje staré švýcarské hodinky (Doxa a Tissot, manuální nátah, strojky složitosti primek), které jdou (ztrácí zhruba 40 s za den), ale rád bych aby prošly servisem. Vím že top je Vyšehrad v Praze, nicméně jsem z Plzně a rád bych podpořil někoho místního. Podle recenzí na googlu uvažuji o zlatnictví a hodinářství Jiří Hlava v sedláčkovce, nebo o hodinářství Fajč. Máte s nimi někdo nějak zkušenosti? Nebo případně doporučili byste někoho jiného? Děkuji za jakékoliv odpovědi, přeji hezký zbytek dne.
  3. Děkuji. Našel jsem taky zajímavý anglický návod, nechám ho tu pro ostatní náhodné kolemjdoucí: https://www.buzzufy.com/blog/2019/07/11/cleaning-and-oiling-a-swiss-watch-movement/
  4. Dobrý den, děkuji, tohle mi moc pomohlo. Myslíte, že místo lékárenského benzínu mohu využít ten do zapalovačů zippa? Je to velký rozdíl?
  5. Děkuji, nicméně nikde jsem nenašel jak se ultrasonic vlastně používá. Rozumím správně tomu, že součástky dám do malých skleněných/plastových (co je lepší?) lahviček naplněných roztokem a ty pak naskládám do prázdné vany ultrazvuku? Nebo musím něčím naplnit i vanu ultrazvuku, např. vodou? Děkuju moc za odpověď.
  6. Dobrý den, začínám s hodinařinou a mám pár nejasností ohledně čištění dílů v ultrasonické čističce (vlastním ELASON 40kHz). Jako čistící roztoky plánuji zakoupit: 1) https://hodinar-frydl.sluzby.cz/cistici-lazen-koncentrat-elma-1-9-500-ml 2) izopropyl alkohol 3) benzín do zippo hodinky bych čistil nejprve roztokem, pak benzin a na závěr alkohol. Myslíte, že to bude stačit? Nebo je to naopak příliš agresivní a stačil by například pouze benzín a alkohol? Také mi není jasné, zda roztoky dáváte přímo do vany ultrazvuku, nebo zda roztokem naplníte malé plastové krabičky, do nich vložíte díly a do samotné vany ultrazvuku nalijete pouze vodu (nejsem si jistý aby se plast nerozleptal). Děkuji za pomoc, přeji hezký den.
×
×
  • Vytvořit...