Přejít na obsah

stucel

Členové_50
  • Příspěvky

    73
  • Registrace

  • Přítomen

stucel's Achievements

Pokročilejší začátečník

Pokročilejší začátečník (3/8)

  1. stucel

    IWC 2.liga

    Tak někde kolem 350-450 EU. Š.
  2. stucel

    IWC Ingeneur

    Nebyl ten klient z Kolumbie?
  3. stucel

    IWC 2.liga

    Ahoj, jen tak pro zpestření a možná rozhořčení některých dávám na ukázku dva kousky IWC ze 70 let a to sice v provedení analog-quartz. Někdo možná řekne : "Fuj, kvarcky !" a já na to: "A nejsou snad Bondovky taky v tomto "hanebném" provedení tolerovány?" a co Patek Philippe ? ty si taky troufneš poplivat? No, to byla jen sranda. Jen jsem se potřeboval trochu vykecat v tom studeném a deštivém dopoledni. Š.
  4. Bohumile, to se přece neříká. (upraveno podle Kurvahošigutentag...). Děkuji za pochvalu. Jinak ještě dodám, že ať se snažím svým nahluchlým uchem sebevíc, tak nic neslyším a vteřinovka pluje skoro plynule kolem dokola. Pro milovníky uklidňujícího tikání to tedy opravdu není. Š.
  5. Delší dobu jsem pokukoval po nějakých nositelných Ulysácích. Nejprve jsem měl spadeno na MARINE, ale jelikož mi za dobrou cenu utekly, tak jse to dal na čas k ledu. A ejhle, podařilo se mi na eBay natrefit na docela elegantní chronometr s motorem NB11QU, což je ETA 2826 s 36000 kmitů/hod. Hodinky jsou pozlacené s řemínkem od Hirsche a mají rozměry 35x35 mm, což ještě celkem slušná velikost. Pokud jde o přesnost, tak si nemohu stěžovat, vejdou se do 10s za den. Docela se mi zalíbil styl 70tých let a neokázalá elegance, která na rozdíl od dnešního technicistního stylu nedává tak naodiv, co se to skrývá za neuvěřitelný stroj uvnitř. A to se týká dnešních Ulysáků zejména. Š.
  6. Moc děkuji Patrikovi za rady, zkusím to vykorespondovat s Mnichovskou filiálkou a pak se uvidí. Ještě je pobočka Swatch ve Vídni. Je to s nima těžké. Vždy odpoví tak trochu na něco jiného, než na co se člověk ptá. Každá odpověď má navíc dvoudenní zpoždění, takže týdny ubíhají.... Pro zvědavce foto nyní a jak by měly vypadat (chybí luneta). Š.
  7. Ahoj, byl bych vděčný za pár zkušeností a rad , jak poslat hodinky na opravy do Švýcarska. U Dušáka jsem neuspěl, tak mám na výběr mezi posláním přes německé filiálky a nebo to zkusit poslat rovnou. Nevím ale, jaké formality jsou spojeny s proclením při posláním. Dá se v tomto případě vyhnout placení cla nějakým záznamem u celníků, když to vlastně není vývoz? Jsou to prastaré Blancpainy a kus jim chybí. V servisu mi řekli, že tu součástku mají, jen to tam nějak dostat. Díky Š.
  8. Když Číňani zjistí, že se na něčem daj vydělat peníze, tak udělají cokoli. Raketu na Mars a nebo hodinky s turbem, to je jim jedno. Jen nám zatím nedovedou tak dobře naservírovat ty sladké řeči o tradicích, které tak rádi posloucháme o hodinkách za Švajcu. Oni to opravdu dělají jen a jen pro prachy, tak v tom nic jiného nehledejte ( a ti ostatní snad ne??). Š.
  9. Na první kouknutí mi evokovaly JLC Memovox, akorát bez natahovací korunky. Pak jsem zaostřil zrak a je to trochu jinak, ale inspirace tam možná trochu byla. Š.
  10. Tak mi dotyčný odepsal, že je až do 19.2. na služební cestě, takže do té doby nemůže nic dělat. Š.
  11. stucel

    Moji miláčci.

    No půlky jsou v chladírně a tam se mi rosí objektiv. Jestli Ti to stačí takhle. A můžu ještě přidat kousek předního na polívčičku pro milostivou ?....... Š.
  12. stucel

    Moji miláčci.

    Správně. Cítím, že fórum potřebuje jako sůl trochu odlehčit od přemíry technických pojmů a cizojazyčných termínů a nechat zavanout trochu lehké ironie (cynismu je zde dost) do našich dutin lebečních. Š.
  13. Schválně jsem Vám je dodal v pravém řeznicko-zelinářském hávu a ještě jsem je trochu přibarvil ve FŠ, aby si zapřisáhlí nepřátelé B mohli od plic zahudrat. Kdo by nepoznal o co jde, tak vlevo Chrono Avenger M1 a vpravo B2. Š.
  14. Děkuju za poučení. Nikdy jsem si Panerai nedával do souvislosti s potápkami, spíš s něčím, co stojí na pomezí reality a nadsázky. Vyšly z tradice vojenských hodinek a dostaly se do prostředí elitářů. Š.
×
×
  • Vytvořit...