Přejít na obsah

rud111

Členové_50
  • Příspěvky

    104
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele rud111

  1. Mám pocit, že Inženýr se královsky baví. Přejme mu to, vždyť se jistě mnoho z nás baví taky. Jen tak dál Inžo ...
  2. Jen tak pro pořádek - ne každá institucializovaná víra má výše diskutované konce - to by ale bylo asi na delší diskusi a mám dojem, že to není primárním tématem tohoto fóra.
  3. Svítí nádherně - ta směs by mě taky zajímala. Mám rád svoje staré Poljotky a ty by lepší luminiscenci potřebovaly jak koza drbání.
  4. Ty první jsem našel na zadání: "ronda quartz" brand a ten link je hned na první straně zobrazených výsledků hledání. Když dáš jen "Ronda quartz", vyjede ti milión odkazů na různé značky hodinek, které mají uvnitř kalibr od Rondy. Bylo tedy nutné zúžit hledání na stránky, kde by byla přesná fráze + to slovo brand (jako značka hodinek). No a ty druhé modré byly výsledkem hledání "ronda quartz" 32768
  5. Jo a tady jsou ty origoš Modrákovy i s nějakými údaji.
  6. Tak už mám tu Modrákovu záhadu. Velmi mi pomohly předchozí poznatky, že první slovo v názvu je Ronda. No a v Googlu najdete leccos. Já jsem přišel na tenhle link. Tam jsou skutečně fotky přesně těch hodinek, které má Modrák na ruce, jen v jiné barevné verzi. Jen je tam o nich velmi málo dalších informací.
  7. A co to nebo tohle? Zadej zkrátka do ebay vyhledávání "back case remover" a vyjede ti toho spousta.
  8. No to jsem blbě spojil do jedné věty dvě hlediska - pohodlnější nový řemen je, jeho drobná vada (?) je, že nemá barvu originálu. Comprende?
  9. Řekl bych, že poslední dvě písmena toho druhého slova jsou TZ - tudíž QUARTZ. Víc z toho taky nevybádám.
  10. Myslím, že pokud je hlavní problém červený konec vteřinovky, není nic snazšího, než ji dobarvit. A limitka je na světě.
  11. To jako že by před filmováním hoďky rozdělali a nápis Seiko začernili? Je pravda, že cenzura bývala nevyzpytatelná a schizofrenní, ale toto? Když si ten obrázek patřičně zvětšíte, ten nápis je tam patrný. V každém případě je to zajímavost.
  12. Jo, asi máš pravdu, ta korunka je takového lacinějšího vzhledu. Asi se jim nechtělo do základu investovat příliš mnoho invence a schovávají si to na modely vyšší třídy. To je život ...
  13. Generální dovozce Herisson Turnov má DOC přes 16k Kč http://www.epos-czech.cz/modelove_rady.php...&model=3372 Mě se je povedlo v Německu koupit za 360 ?. Měl jsem ale štěstí, byla to akční cena.
  14. Tak tady jsou fotky Archimedů s novým řemenem Di-Modell Oregon ve světle hnědé barvě. Hnědá je pravda trochu světlejší než u originálu, ale mám nesrovnatelně pohodlnější pocit při nošení.
  15. Tak jsem se konečně dokopal k tomu, abych vyfotil svoje nové stroje. Vzhledem k tomu, že přeci jen musím občas chca nechca do saka, sháněl jsem něco trochu méně nápadného, než jsou pilotky s průměrem 45 mm, které nosím všude jinde. Volba nakonec dopadla na Eposky řady Originale, typ 3372. Jsou tím nejzákladnějším, co Epos nabízí a přiznám, že rozhodujícím kritériem při jejich koupi byla výhodná cena. Koupeno v Německu. Pouzdro je z leštěné oceli, průměr 38,5 mm, výška 10,8 mm podle údajů výrobce (šuplerou jsem to neměřil). Ciferník je v černé barvě, indexy i ručky opět leštěná ocel. Průhledem v dýnku je vidět stará dobrá ETA 2824-2, Epos se alespoň snažil mírně vydekorovat rotor. Jediná věc, kterou jsem musel okamžitě vyměnit byl řemen, protože ten původní byl na mou tlapu krátký. Ten na fotkách je však vzhledově totožný s originálním. Tož tak ...
  16. No ale přiznejme si, že nás taky pořádně (čas od času) žene touha mít na ruce něco neobvyklého, co nemá většina davu - a jsme opět u toho vzpomínaného individualismu.
  17. "Šturmanskie" je zaregistrovaná obchodní značka, tj. např. totéž, jako "Octavia" u Škody.
  18. Napsáno je tam "Poljot". Tyhle jsou jeden z mých favoritů, kalibr 3133 by měl být v pohodě. Ještě zvažuji tyhle, ale to nebude v rámci tvého zadání.
  19. rud111

    Chronograf Strela

    Díky Tarmi, báječné. Po nějakých takových taky pasu. Jdou dobře? Odkud je máš - od Juliana?
  20. Pro neformální příložitosti Pilotky tamtéž. Nebo bys v té ceně pohodlně zvládl nějaké ruské stroje, tyto jsou dokonce s týmž švýcarským kalibrem, jako výše doporučované. S ruskými kalibry vyjdou ještě levněji.
  21. Ondro, jakou s nimi máš zkušenost (přesnost chodu ap.). Uvažuju o tom, že si nějaké takové ruské chronografy taky pořídím. Dík.
  22. Já používám Google Chrome a Chronomag jede bez problémů stejně jako 99,9% ostatních stránek. Načítá fakt rychle.
  23. Dík Pepo, mrknul jsem na to, ty návody jsou podrobné a chápu je i já. Asi se do toho pustím.
  24. No kdyby jsi se přenesl přes quartzky, tak asi Traserky, ne? Tam bys něco ve své specifikaci vybral.
  25. Dík za prima odkaz. Sluneční hodiny mě vždycky zajímaly. Dokonce jsem v pokušení dát si nějaké na dům. Vychází to ale tak, že na jih máme přesně roh domu (jedna stěna jihovýchod, druhá jihozápad), ale to by se asi dalo řešit. Přidávám jedny sluneční ze zámku v Litomyšli.
×
×
  • Vytvořit...