Přejít na obsah

David Neckar

Členové_50
  • Příspěvky

    118
  • Registrace

  • Přítomen

Vše od uživatele David Neckar

  1. Arthure, podle me se mylis. Treba zrno nebo hejdik jsou podle me profici. Remenu usili mnoho, zacinali amatersky ale casem se vypracovali, jinym slovem ziskali kvalifikaci praxi. Svoje remeny tady verejne nabizi, prodavaji, jejich prace je kvalitni a svedci o tom ohlasy zdaich clenu. Definice profesionala zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Profesionál . Podle me aplnuje vsechny podminky profesionality a je jedno jestli svou praci dela vecer doma anebo pres den v dilne. Znam par kluku kteri umi zazraky s motorkami, ale nezivi se tim, i kdyz by mohli. Jsou to pro me profesionalove. Simon je samozrejme taky profik, ale o nem je to znama vec. Byt dobry v nejakem oboru lidske cinnosti neni urazka, ja to oznaceni myslel jako poctu vsem vyse jmenovanym (samozrejme i tem nejmenovanym sikovnym borcum). Kazdopadne tohle je o rucni praci, nechci vlakno strhavat bokem. Panove, profici i amateri, drzme si palce at nam jde dilo dobre od ruky. Edit: nefungoval odkaz.
  2. Poslední dobou se tu chlubí jenom profíci (což je taky dobře, aspoň je tu inspirace pro nás amatéry), ale řekl jsem si, že si taky něco spíchnu. S kůží jsem už trochu pracoval, tak jsem si vyrobil flieger řemen na svoje Seika. Kombinace "starého" řemenu a "moderních" hodinek vypadala nejřív trochu nezvykle (hlavně poté, co jsem ta Seika sundal z origo tahu), ale pomalu si zvykám a z řemenu mám velkou radost. Řemen jsem ušil včera a dnes cestou do práce v malém hodinářství (v Brně na Mendláku na rohu) pořídil sponu - za 25 Kč označená jako Breitling P.S.: nevíte, jestli by někdo uměl z těchto hodinek odstranit ty "Seiko 5 sports" nápisy na ciferníku? Pak by to byly dokonalé hodinky....
  3. Rekni znamemu at se obrati primo na ebay, minimalne zjistite duvod zablokovani a pak ti poradi co a jak dal, asi to bude efektivnejsi nez hledat rady na forech...
  4. Pokud se nepletu, tak v rozhrani PayPalu si to muzes zkontrolovat. Pri drazbach na ebayi je ale treba beznou praxi, ze PayPal poplatek plati prijemce platby (tedy prodavajici).
  5. Je otazka, co konkretne s tim je, ale moje zkusenosti s firemnimi pocitaci: Disk vytahnout, strcit do externiho boxu nepo proste jen napichnout na drat a zkusit vydolovat data pres programek Get Data Back. Myslim, ze tam je nejaka zkusenni verze zadara. Resil jsem takto i zformatovany disk, a dokonce i z toho se to nejdulezitejsi vydolovalo... Tak hodne stesti.
  6. Díky, nepotěšili jste mě, ale aspoň jsem si potvrdil to, čeho jsem se v nejčernějších snech obával. Jdu hledat buď dobrého účetního, nebo strom s pěknou pevnou větví.
  7. Ano, to me taky napadlo. Bohuzel u DPH to tak nefunguje. Na intrastatu uz visi na moje jmeno a ICO platba, u niz neni zaplacena DPH s tim, ze povinnost odvest je na moji strane.
  8. Zdravím, rád bych poprosil o názor někoho, kdo se aktivně pohybuje a orientuje v problematice daní, speciálně pak DPH. Vedle zaměstnání provozuji e-shop, jako velice okrajový zdroj svých příjmů (v podstatě to akorát financuje můj koníček, obrat e-shopu je cca 200 tis. Kč - takže směšné). Doposud jsem byl neplátcem DPH - nebylo to nutné. V listopadu a v prosinci jsem ale zaplatil reklamu na Facebooku, a z Irska mi přišlo pár automatických faktur za prokliky. Až pozdě jsem si všiml, že jsou bez DPH a vypadá to, že DPH budu muset nějak uhradit já. Znamená to tedy, že od listopadu jsem měl být plátcem DPH a ani jsem o tom nevěděl - fakturoval jsem tedy standardně dál jako neplátce. Co teď? Na finančním úřadě mi sdělili, že nevědí, a že se mám obrátit na svého účetního. Ten mi řekl, ať si vyžádám závazné stanovisko z FÚ, a tam mě zase řekli, že nevědí, a že je to ani nezajímá, hlavně aby to bylo podle zákona - když jsem je požádal, ať ten zákon interpretují a aplikují na mou situaci, nebyli mi schopní poradit. Neřešili jste někdo něco podobného? Zdržte se prosím komentářů jako: měl sis ty faktury prohlídnout včas apod. To, že jsem blb vím teď už i já... Díky za každou poznámku k věci.
  9. Nosim rad klimatex - krome sportovnich delaji i pro me pohodlne na noseni "na slusno". www.klimatex.cz
  10. Kalendář synchronizuje, poznámky a úkoly ne (resp. když jsem s tím před půlrokem začínal tak to neuměl, od té doby jsem nepátral). POP3 stejně jako IMAP zvládá v pohodě, nebo si můžeš nastavit schránku na gmailu a nechat ji "vysosávat" ty freemaily, a budeš to mít všechno v jednom. Měl jsem Nokii se symbianem a přechod na Android můžu jedině doporučit. Pár dní jsem s tím sice bojoval, ale teď si to jenom chválím.
  11. V malicku ho nemam, ale HTC Desire pouzivam asi pul roku. Tak kdyby se nenasel nikdo erudovanejsi, klidne se ozvi. Zezacatku jsem s tim taky bojoval.
  12. Tak jsem si dnes dotahl domu Mibo Crazy z druhe ruky. Prvni dojmy veskrze pozitivni, takze v Brne asi pribyl dalsi kolobezkar
  13. Taky se mi to stává - sice ne z tohoto konkrétního čísla, ale třeba 4x za den volá nějaké podivné číslo - nezvedám, nevolám zpátky, ignoruju. Ono je to přejde.
  14. Na svem eee jsem měl dříve XP Home, a teď Win 7 Proffesional. Sice jsem nedělal žádné testy, ale subjektivně mi 7čky přijdou podstatně rychlejší než XP. Výdrž na baterku šla ale dolu, to můžu potvrdit. Dostanu se teď tak na 4 hodiny se zapnutou WiFi. HP mini je možná mimo cenový rozsah, pokud by se kupoval nový - ale možná by šel sehnat z druhé ruky. A pokud ne 5103, tak třeba předchozí typ 5102...
  15. Používám Asus EEE s 60GBssd diskem. Je to dobre jako doplněk "normálního" počítače. Pokud by to mělo být na nějakou rozumnější práci, asi bych teď šel do tohoto: http://www.alza.cz/hp-mini-5103-d184208.htm
  16. Zavolej do poštovní spořitelny, jestli máš na nové kartě aktivované platby přes internet. I když pokud to vzalo těch 50 kaček, tak by měly být... každopádně na infolince by ti měli říct v čem je problém.
  17. Dovolím si upozornit na jednu věc: Plná čára na silnici je v podstatě vodorovné dopravní značení a platí stejně jako značka na "tyčce" u cesty. Obě značky znamenají "zákaz předjiždění". Plná čára tady nevymezuje prostor, ve kterém se může v jednom pruhu jakkoli jezdit. Takže pokud máš na svojí straně plné čáry místo a předjedeš auto, porušuješ předpisy. Další věc je, jak se na to budou eventuelně dívat policajti, ale pokud budou jednat podle zákona, tak by to měli vyhodnotit jako přestupek. Nebo se ta pravidla změnila?
  18. Jak to s těmi úpravami chodí? Našel jsem kontakt ne nějakého chlapíka z hongkongu, ale žádný konkrétní návod jak na to... líbilo by se mi na ty moje dat safir s AR a cifernik bez nápisů...
  19. Mám ty stejne. Od doby, kdy mi přišly, jsem je nesundal z ruky. Za tu cenu opravdu výborné, i přesnost velmi slušná. Neměří jsem to přesně, ale asi minuta do plusu za 10 dní, co jsem si tak všiml...
  20. V tom případě ovšem nechápu, proč má česká Jawa na tyto "fejkaře" odkaz na svých stránkách jako na oficiálního zástupce v argentině... http://www.jawa.eu/odkazy.htm
  21. Nevite o tom nekdo neco vic? Tyhle motorky vypadaji totiz docela.... i jako motorky, narozdil od toho, co jawa nabizi tady u nas - a prijde mi divne, ze by zrovna do Argentiny vozili takovehle stroje a domaci fandy nechali susit hubu. Skoro to na me pusobi, jako kdyby tam nekdo stavel vlastni motorky, akorat na ne lepil logo jawa... v tom pripade by toho cloveka ovsem Jawa mela najmout na vyvoj a ridit se jeho navrhy ten cestovni nahacek je moc pekny.
  22. ... v podstate kterakoliv single malt skotska spolehlive znacky je dobre popiti
  23. jo, ta Blata, to je pekna kocicka... VM Motor myslim dela jenom specialy (nejsou homologovane pro provoz na pozemnich komunikacich), a jawa... to je velke zklamani. Vypada to blbe uz i na te fotce - a co jsem cetl par recenzi, tak kvalita motorek zustala nekde v 80tych letech (samovypadavaci sroubky, plechy na sebe nelicuji atd.).
  24. ... ze by se v Burgmanovi rodil nastupce motocyklu dalkovych cestovatelu - misto dnesnich BMW a KTM?
×
×
  • Vytvořit...