Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

Stále si vybírám moje první dobré hodinky.. zatím se vzpamatovávám :-) z Vašich odpovědí na téma jaké vybrat ze dvou kousků které jsem měl ve finále.. a červíček myšlenky trochu hryzá..tak se znova ptám.

jak často se musí dávat automaty do servisu na pravidelnou prohlídku ?? .. a musí se to vůbec ? .. není to jen doporučení ? .. protože například i u quartzek jsem taky četl že se mají cca jednou za 3roky dát na servis 

nezajímají mě modely za desítky tisíc .. ale řekněme něco za 15tisíc , takže tu máme takový modelový příklad - automaty za 15tic a pravidelný servis .. na kolik to přijde ?, a v případě renomovaných značek jako CERTINA, TISSOT je mto dražší ? a chtěl bych chronografy :-) tzn. větší složitost strojku - dražší servis ?? 

Díky za info 

Jirka

Odesláno

Chrono automaty za 15 těžko seženeš, obávám se. Jinak servis bych osobně řešil (kdyby mi někdy nějaký hodinky tak dlouho vydržely:)) tlakovou zkouškou jednou za rok a servisem jednou za 5-10 let, podle toho, jaký hodinky to jsou a jak se k nim chovám. A jak držej čas, samozřejmě.

Odesláno

Chrono automaty za 15 těžko seženeš, obávám se. Jinak servis bych osobně řešil (kdyby mi někdy nějaký hodinky tak dlouho vydržely:)) tlakovou zkouškou jednou za rok a servisem jednou za 5-10 let, podle toho, jaký hodinky to jsou a jak se k nim chovám. A jak držej čas, samozřejmě.

No taky se obávám že chrono za tu cenu neseženu ( a tissot nebo Certinu asi vubec ne ).. chtěl jsem něco co mi vydrží dlouho .. v podstatě to mám tak že hledám finanční hranici mezi tím co by mi vydrželo dlouho a nechtěl i z důvodu investované cifry změnu.. zatím jsem tedy na 15tic max za model s quartzem ... zvládnul bych i dražší automaty.. ale zatím nejsem dostatečně nakažen chronomagorismem :-)

Odesláno

chtěl jsem něco co mi vydrží dlouho ..

Co znamená dlouho?

V dnešním spotřebním a neustále se měnícím světě se termím dlouho téměř nevyskytuje. Málokdo používá něco dlouho. Jsem si skoro jistý, že víc než 10 let to ve tvém případě nebude a tak dlouho ti vydrží každé hodinky bez servisu.

Odesláno

Co znamená dlouho?

V dnešním spotřebním a neustále se měnícím světě se termím dlouho téměř nevyskytuje. Málokdo používá něco dlouho. Jsem si skoro jistý, že víc než 10 let to ve tvém případě nebude a tak dlouho ti vydrží každé hodinky bez servisu.

Ani nevím co jsem myslel tím dlouho :-) ... ale pokud je to tak jak píšeš tak je to servisový interval bez námitek, měl jsem spíš obavu jestli není pravidlem servis pravidelně po 1-2 roce 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...