Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
Načo je to tlačítko na boku?

Na seřizování času. To byl jeden z dotazů, když jsem psal do Zenithu. Korunka není původní a tenhle čudlik taky ne, v té době tak řešili hodináři většinou problém s nedostatkem náhradních dílů, protože tento způsob opravy znali ze strojků kapesních hodin.

Upraveno uživatelem M916
Odesláno
Doma mám na trámu (podkrovní byt) místo nástěných hodin pověšený na krásným koženým pásku 24mm Zenith special, dle vyjádření fabriky opustily brány výrobny 29.4.1930. Starší náramkové (kapesní teď nechám v klidu spát) asi nemám... Až přijedu domů, nafotím je a zveřejním na tomto veleprospěšném webu.

Jak jsi zjistil to přesné datum výroby? Na tom pásku 24 vypadají dobře, škoda žes je nevyfotil na ruce...

Odesláno
Na seřizování času. To byl jeden z dotazů, když jsem psal do Zenithu. Korunka není původní a tenhle čudlik taky ne, v té době tak řešili hodináři většinou problém s nedostatkem náhradních dílů, protože tento způsob opravy znali ze strojků kapesních hodin.

To by mě zajímalo, velevážení odborníci: jak vnímáte takvýhle "čudlík navíc"? Je to škodlivý zásah do originálního strojku nebo je to zásah dobový, který ze strojku dělá tak trochu něco vyjímečného? Moje pocity jsou, že pokud je to úprava stará jak téměř hodinky samy, že to neškodí... Co vy na to?

Odesláno
Jak jsi zjistil to přesné datum výroby? Na tom pásku 24 vypadají dobře, škoda žes je nevyfotil na ruce...

Kamarád se již dlouhá léta zajímá o Zenith a má do fabriky kanálek. Vyfotí hodinky, opíše výr.číslo a během týdne má doma poměrně vyčerpávající odpověď. Ale je taky možné, že lze položit dotaz přes web. Co se týče hodinek na ruce, určitě jsou hezčí bez té mojí chlupajzny, leda že bych si od někoho nějakou ruku půjčil :crying_anim02: Uvidíme, někdy fotku udělám.

Odesláno

Napíš sem: info@zenith-watches.com .

Odpovedia cca. do dvoch týždňov.Stačí napísať sériové číslo kalibru.Je to oficiálne informačné centrum Zenith.

Aha, to číslo musí byť sedemmiestne.Boli aj sériové čísla s menším počtom čísel, ale tie boli pravdepodobne vyrobené v inej fabrike a preto ich nemajú vo Švajčiarskom archíve.

Odesláno
To by mě zajímalo, velevážení odborníci: jak vnímáte takvýhle "čudlík navíc"? Je to škodlivý zásah do originálního strojku nebo je to zásah dobový, který ze strojku dělá tak trochu něco vyjímečného? Moje pocity jsou, že pokud je to úprava stará jak téměř hodinky samy, že to neškodí... Co vy na to?

Predali by sa lacnejšie ako keby boli v pôvodnom stave.

Výnimočné by bolo ak by ten čudlík nejako vylepšoval hodinky - napr. zastavenie sekundovky (ak by tam bola).

Tentokrát ide len o riešenie problému, pravdepodobne s ulomenou korunkou.

Videl som britské vojenské w.w.w. upravené ako časovač na odpálenie nálože a predali sa o dosť drahšie, ako tie "obyčajné".

Išlo v podstate len o úpravu sklíčka.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...