cybergod Odesláno 16. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2006 Chtěl bych si pořídit hodinky od firmy ASKANIA a sice Taifuny. Přestože se ale tato firma hlásí k dlouhé tradici, byl jsem od přítele varován, že se stejně všechna pouzdra pro jejich hodinky vyrábějí v Číně. Víte o tom někdo něco bližšího? Nevypadaj zas tak zle, ale Čínu nechci. Jsou to tyhle:
mechano Odesláno 16. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2006 Můžu jen říci, že jsem za celou praxi to jméno ještě neslyšel.
Karlos Odesláno 17. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2006 O značce Askania je velký článek (nebo spíš reklama) ve Watch magazínu 3/2005. Píše se tam, že je to berlínská firma založená původně r. 1871, která až do války vyráběla hlavně optické přístroje. Po válce přišlo znárodnění (východní část Berlína) a konec. Teď tu značku někdo koupil a od r. 2005 prodávají nové letecké hodinky Askania. Zajímavé je, jak se píše v článku, že do hodinek promě nových strojků (Eta, Ronda, Valjoux) dávají i původní staré kalibry Askania, kterých prý našli neuvedené množství v nějakém starém skladu. Toť článek :-)
cybergod Odesláno 20. dubna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 20. dubna 2006 Díky moc za info. Vzhledem k tomu co tu píšete se asi těžko jedná o pouzdra a hodinky vlastní výroby, když tu značku "koupili". Zřejmě budu muset ten nákup ještě uvážit!!!
Karlos Odesláno 20. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2006 No, kdybych si tyhle hodinky chtěl koupit, asi bych si vybral právě s tím původním kalibrem Askania. Ale to by stálo za to napřed a v klidu o tom zjistit víc. A že je pouzdro dělané kdovíkde...to je myslím běžné i u jiných značek.
cybergod Odesláno 20. dubna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 20. dubna 2006 to Karlos S tou Čínou je to sice pravda a původní kalibr mě taky docela bere, ale zrovna se koukám na události, komentáře a nechci žádnou pozměněnou kopii pouzdra od nějakých jiných předešlých vyrobených modelů pro jiné značky. Zkusím něco vyčíst z jejich stránek. Ale dík!!!
boo-beek Odesláno 21. února 2007 Nahlásit Odesláno 21. února 2007 Chm, nevíte někdo, kde se daj hodinky této značky zakoupit? Nebo nejprve alespoň prohlédnout naživo...
Návštěvník Snow Odesláno 21. února 2007 Nahlásit Odesláno 21. února 2007 To opravdu nevím, ale tohoto modelu bych klidně šel, mají, jak to vypadá původní strojek a pouzdro bych asi neřešil : ASKANIA: TEM-645 Tempelhof Chrono automatic limited to 500 watches diameter 40 mm Dial: black, luminous hands and numerals Strap: black leather with studs, Case: stainless steel with glass bottom, sapphire glass Calibre: automatic ASKANIA ASK 4062 Min., Sec., 1/10Sec., Date 10 bar
boo-beek Odesláno 21. února 2007 Nahlásit Odesláno 21. února 2007 Přesně na ten jsem koukal Jsou to fakt poměrně pěkný hodinky, celkově...
Návštěvník Snow Odesláno 21. února 2007 Nahlásit Odesláno 21. února 2007 Karlos napsal: O značce Askania je velký článek (nebo spíš reklama) ve Watch magazínu 3/2005. Píše se tam, že je to berlínská firma založená původně r. 1871, která až do války vyráběla hlavně optické přístroje. Po válce přišlo znárodnění (východní část Berlína) a konec. Teď tu značku někdo koupil a od r. 2005 prodávají nové letecké hodinky Askania. Zajímavé je, jak se píše v článku, že do hodinek promě nových strojků (Eta, Ronda, Valjoux) dávají i původní staré kalibry Askania, kterých prý našli neuvedené množství v nějakém starém skladu. Toť článek :-) Klobouk dolů, super paměť , co se psalo v roce 2005 ve Watch magazinu
Návštěvník Snow Odesláno 21. února 2007 Nahlásit Odesláno 21. února 2007 boo-beek napsal: Přesně na ten jsem koukal Jsou to fakt poměrně pěkný hodinky, celkově... Nevíš náhodou cenu ?
boo-beek Odesláno 21. února 2007 Nahlásit Odesláno 21. února 2007 Nevim Hledám o nich někde něco, maj úplně zku**ený stránky, ze kterejch se člověk nedozví NITZ!
Návštěvník Snow Odesláno 21. února 2007 Nahlásit Odesláno 21. února 2007 Tak jsem něco našel a není to žádná legrace, cena poněkud přemrštěná Askania Uhren - Blitz Modell BED42-23 Askania: 1871 gründete Carl Bamberg in der Lilienstraße in Berlin seine Firma Werkstätten für Präzisions-Mechanik und Optik Berlin, die später als Askania Werke weltberühmt wurde. Ganz der Tradition folgend, knüpft die heutige Produktion der Askania Zeitmesser perfekt an die Attribute der Vergangenheit an, welche den legendären Erfolg begründeten. Höchste Präzision, hervorragende Zuverlässigkeit, funktionelles Design, robust und unverwüstlich und Verwendung von mechanischen Präzisionswerken Edelstahlgehäuse 42 mm Durchmesser, Lederband braun, Automatikwerk Kaliber ETA 2824-2, Durchmesser 25,6 mm, Höhe 4,6 mm, 25 Lagersteine, 28 800 Halbschwingungen/Stunde, Gangreserve 38 Stunden, Zifferblatt schwarz, Glasboden, Leuchtziffer und -zeiger, 100m wasserdicht Unser Preis: 649,00 EUR
boo-beek Odesláno 21. února 2007 Nahlásit Odesláno 21. února 2007 Mno, na to, co tam je za strojek, je ta cena opravdu trochu vyssi :/ Ty druhy jsou zepredu pekny, ale ten typek se mi nelibi
Návštěvník Snow Odesláno 22. února 2007 Nahlásit Odesláno 22. února 2007 Odkaz na české stránky : www.askania-praha.cz Zástupce pro Čr : KING JOE s.r.o. Josef Miracky Osadni 26, 170 00 Praha 7 Phone: ++420 283 870 524 Mobile: ++420 732 244 244
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se