Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

chtěl bych se zeptat zdejších odborníků, k čemu přesně slouží kolo s neobvykle jemným ozubením, které jsem označil na fotce (tu jsem si vypůjčil od Hanz21 ze sekce "prodej") a které se vyskytuje asi jen u chronograf kalibrů ?

post-542-1200326712.jpg

Odesláno

tak a ted doufám že si to pamatuji dobře a nebudu kecat

je to kolo sekundové od ručky chronografu,tak jemné ozubení má kvůli záběru kola

které na něj při spuštění chronografu zapadne,kdyby bylo ozubení standartní záběr kola by mohl hnout s ručkou kola

budto čas přidat či ubrat do takto jemných zubů se vždy trefí

kolegové mě omluví nějak si nepamatuji přesné názvy kol ale myslím že na pochopení by to mělo stačit

Odesláno

dík za vysvětlení - to zní logicky, je to ale velmi neobvyklé řešení, aby se po sobě odvalovala 2 ozubená kola s odlišným ozubením

Odesláno

ještě když tak na to koukám, tak jak je na tom kole jedna z pěti "výsečí" plná, tak to je proč? domnívám se, že v poloze "vynulováno" bude tato výseč naproti kolu, které do tohoto kola zapadá a zřejmě to je kvůli pevnosti (asi propružení) kola při "zapadnutí" sousedního kola po spuštění stopek - nebo má někdo jiné vysvětlení?

Odesláno
ještě když tak na to koukám, tak jak je na tom kole jedna z pěti "výsečí" plná, tak to je proč? domnívám se, že v poloze "vynulováno" bude tato výseč naproti kolu, které do tohoto kola zapadá a zřejmě to je kvůli pevnosti (asi propružení) kola při "zapadnutí" sousedního kola po spuštění stopek - nebo má někdo jiné vysvětlení?

Je tam třeba přišroubovat nulovací vačku (srdcovku) a taky jí nějak vyvážit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...